Görüş Bildir
Haberler
Korku Filmlerine İlham Veren 10 Azılı Katil ve Hikayeleri

Korku Filmlerine İlham Veren 10 Azılı Katil ve Hikayeleri

Rinascita
14.08.2016 - 19:48

Seri katiller konusu üzerine bir hayli kitap, film ve belgesel gördük, fakat bunların hiçbirisi tek bir gün içerisinde düzinelerce insan öldüren ölümcül ve etkili değildir. Zaman içerisinde bu insanların sayısı azalmaktan ziyade artmakta ve şüphesiz ilerleyen zamanlarda da bu artışa devam edecek. Bu listede yer alanlar ise buz dağının sadece görünen kısmı..

Kaynak: http://listverse.com/2011/10/22/top-1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. George Hennard / 23 Ölü, 20 Yaralı

10. George Hennard / 23 Ölü, 20 Yaralı

Hennard'ın gerçekleştirdiği katliamın psikolojik etmeni kadınlar tarafından reddedilmesi sonucu duyduğu öfke olarak özetlenebilir. 16 ekim 1991'de Texas Bell County'de bulunan Luby'nin Kafeteryası adlı mekana pick-up ile pencereden girerek, sonraları Luby Katliamı olarak bilinen kıyıma başladı. 'İşte bana Bell County'nin yaptı şey!' diye bağırarak katliama başlaması yaşadığı nevrotik sorunların en belirgin kanıtı ve kabullenişi olmuştur. Sistematik olarak kadınları hedef alan bu saldırı 10 dakika sürmüştür ve polis geldiğinde köşeye sıkışan Hennard, arkasında 23 ölü bırakarak intihar etmiştir.

9. Baruch Goldstein / 29 Ölü, 125 Yaralı

9. Baruch Goldstein / 29 Ölü, 125 Yaralı

Yahudi Savunma Derneği'nin üyelerinden biri olan ve Araplara karşı aşırı ırkçı bir tavır takınan Amerika doğumlu Yahudi Baruch Goldstein, İbrahim Camii Katliamı (veya El Halil Katliamı) olarak bilinen katliamı yapan kişi.. Rabbi Kahane adlı yakın arkadaşının radikal Araplar tarafından öldürülmesi, katliamın fitilini ateşlemiştir. 25 Şubat 1994'de Camii içerisinde bulunan 800 Filistinliye dua ederlerken saldırıp, 29 kişinin ölümüne sebebiyet vermiş, yüzün üzerinde insanı da yaralamıştır. Radikal Yahudiler tarafından şehit olarak adlandırılırken, İsrail Başbakanı Yitzhak Rabin tarafından kınanan Goldstein'in katliamı, kalabalık içerisindeki kişilerden birinin yangın söndürücüyü kafasına atması sonucu son bulmuştur.

8. Toi Mutsuo / 30 Ölü, 3 Yaralı

8. Toi Mutsuo / 30 Ölü, 3 Yaralı

Japonya, Okamaya'da yaşayan 21 yaşındaki Toi Mutsuo, döneminin en ölümcül ve çaresiz hastalığı olan tüberküloza yakalanır. Zaten ailesini küçük yaşta kaybedip büyükannesi ile yaşamakta olan Mutsuo, bölgedeki kadınlara verdiği avansların hastalığından ötürü reddedildiğini görünce tamamen depresif bir ruh haline girer ve akranları tarafından reddedilmesinin intiharının sebebi olduğunu söyleyen bir intihar notu yazar. 

21 Mayıs 1931 gecesi, büyükannesinin kafasını samuray kılıcı ile kestikten sonra, kafasına bağladığı meşaleler ve silahı ile birlikte elektriğini kestiği kasabada karşısında çıkan herkesi öldürür. Güneş doğmadan evvel,  göğsüne sıktığı kurşunla kendi hayatına da son veren Mutsuo'nun eylemi, o zamana kadar gerçekleşmiş en büyük katliamdır.

7. Campo Elias Delgado / 30 Ölü, 15 Yaralı

7. Campo Elias Delgado / 30 Ölü, 15 Yaralı

Vietnam Savaşı gazisi ve İngilizce öğretmeni Campo Elias Delgado, savaştan sonra girdiği bunalımdan ve topluma karşı nefret duygusundan kendini kurtaramamış, zamanla derin bir yalnızlığın içerisine sürüklenmiştir. Yaşadığı bütün olumsuz deneyimlerden ötürü annesini suçlayan Delgado, annesine karşı içten içe nefret dolmuş ve 4 Aralık 1986 gecesi kız öğrencilerinden birini evine kadar takip ederek hem öğrencisini hem de öğrencisinin annesini öldürmüştür. Devamında eve giderek annesini öldürüp, annesinin cesedini yaktığında çalışan yangın alarmı sonucu ne olduğuna bakmaya gelen komşularından 6 kişiyi daha öldürmüştür. Pozzetto Restorant'ta devam eden katliamda, soğukkanlı katil yaklaşık 10 dakika içerisinde 21 kişiyi de kafalarından isabet ettirmek suretiyle sırayla öldürüp, polisler geldiğinde de intihar etmiştir.

6. Cho-Seing Hui / 32 Ölü, 17 Yaralı

6. Cho-Seing Hui / 32 Ölü, 17 Yaralı

Virginia Teknik Katliamı olarak bilinen 32 öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği katliamın faili Cho-Seing Hui.. Özellikle lise yıllarında iki kız öğrenciyi rahatsız ettiği yönünde suçlamalardan sonra mental olarak sorunlar ve anksiyete yaşayan Cho, dünyanın kendisine kötü davrandığını öne sürerek bunun intikamını almak için yapacağı katliamın planını yapıp, itirafını da videolara çekmiştir. Eric Harris ve Dylan Klebold'dan etkilenerek, planı üzerinde ince ince çalışıp atış talimleri yapan Cho, 6 Nisan 2007 yılında harekete geçmiştir.

İlk olarak Virginia Teknik yurdundaki iki öğrenciyi öldürüp, itiraf videolarını NBC'ye gönderip, Norris Hall adlı ana kampüse geçerek bütün kapıları kilitleyip sınıfları gezerek herkesi tek tek öldürmüştür. Katliamdan yaklaşık olarak 9 dakika sonra olay yerine gelen polisleri fark edince intihar etmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ahmed ibragimov / 34 Ölü, Yaklaşık 20 Yaralı

5. Ahmed ibragimov / 34 Ölü, Yaklaşık 20 Yaralı

Çeçen otobüs şoförü olarak bilinen Ahmed İbragimov'un katliamının ardında yatan sebepler bilinmiyor zira internette de bu konuyla ilgili çok fazla açıklama ve bilgi bulunmuyor. Fakat, postacı olduğu süreç içerisinde hedef aldığı Rusların listesini yaptığı ve 8 Ekim 1999 günü, listesinde yer alan bütün kurbanlarını öldürüyor, hatta 10 yaşında bir çocuğu bile.. 2 günlük firardan sonra asiler tarafından bulunup, ölenlerin ailesine teslim ediliyor ve aileler tarafından linç edilip cesedi sokağa atılıyor.

4. Martin Bryant / 35 Ölü, 21 Yaralı

4. Martin Bryant / 35 Ölü, 21 Yaralı

Avustralya'da meydana gelen en kanlı katliamın faili Martin Bryant, 1.5 milyon dolarlık mirası sayesinde çalışmadan yaşayan ve çevresindeki insanlarla iyi geçinen, çocuklara hediyeler alarak onları mutlu eden bir komşu olarak tanımlanıyor. Lakin psikologunun söylediklerine göre yalnızlık sorunu çeken Bryant öldürme güdüsüne sahip.. Nitekim yarattığı katliam bunun en bariz örneği olsa gerek..

28 Nisan 1996'da Port Arthur'da bulunan Broad Arrow adlı kafede başlıyor katliam. Sipariş ettiği yemeği yerken bir yandan da kafenin sahipleri ile sohbet eden Bryant bir anda çantasından çıkardığı tüfek ile herkese ateş etmeye başlıyor ve 12 kişiyi öldürüyor. Sonrasında girdiği hediye dükkanında ise 8 kişiyi öldüren Bryant, otoparkın kenarında bekleyen birçok insanı da öldürdükten sonra bir aracı kaçırıp içerisindeki 4 kişiyi daha öldürüyor. 18 saatlik uzak takipten sonra yakalanan Bryant ise şu an şartlı tahliye olmaksızın 1000 yıllık cezasını çekiyor.

3. William Unek / 57 Ölü, 30 Yaralı

3. William Unek / 57 Ölü, 30 Yaralı

Unek'in dahil olduğu katliamı diğerlerinden ayıran kısım, üç yıl ara ile iki farklı katliam yapmış olması ve ölü sayısının bu kadar fazla olduğu bu katliamların medya tarafından çok fazla açığa çıkarılmaması.. 1954 yılında polis memuru olarak çalıştığı Belçika Kongosu'nda 21 kişiyi öldürüp, birçok insanı da yaraladıktan sonra kayıplara karışan Unek'in Tanganika'ya kaçtığı ve her şeye sıfırdan başladığı düşünülüyordu.

İlk katliamından hemen 3 yıl sonra, 11 Şubat 1957 yılında sahte kimlik ile yaşadığı kasabada Unek, çalıntı bir tüfek ile evleri basarak karşısına çıkan herkesi vuruyor, bir kadını da boğarak öldürüyor. 36 kişinin öldüğü ve birçok kişinin de yaralandığı bu katliamdan sonra Unek yine kaçmasına rağmen bu sefer yakalanıyor.

2. Woo Bum-Kon / 57 Ölü, 37 Yaralı

2. Woo Bum-Kon / 57 Ölü, 37 Yaralı

Woo Bum-Kon Güney Kore tarihinin en kanlı katliamını gerçekleştirdi. 1982 yılı öncesinde askeriyede çalışan, daha sonrasında polis memuru olarak hayatına devam eden Woo, akrabalarına ve arkadaşlarına göre aşağılık kompleksi, psikolojik sorunları ve depresif halleri olan biri.. Bir gece göğsüne konan sineği kız arkadaşının  vurması sonucu uykusundan uyanan Woo öfke nöbetine girer ve kız arkadaşına saldırıp, evin altını üstüne getirdikten sonra içmeye gider. Dönüşte cephaneliğe uğrayarak yüklü miktarda malzeme alır. Polislerin ve acil servislerin aranmasını engellemek amacıyla telefon kabloları kestiği rastgele seçilmiş beş farklı kasabada, yeri geldiğinde çalıların arkasına saklanıp nişan alarak yeri geldiğinde polis yetkisini kullanıp evlere girerek 42 kişiyi öldürür, kız arkadaşını yaralar. 8 saat süren katliamın sonunda, kendiyle beraber 4 kişinin daha ölümüne sebep olacak bombayı patlatır.

1.Anders Behring Breivik / 77 Ölü, 96 Yaralı

1.Anders Behring Breivik / 77 Ölü, 96 Yaralı

Sağcı radikal Breivik, Norveç katliamı olarak bilinen 14-19 yaşlarındaki 69 gencin ölümüne sebep olan katliamın faili.. 22 temmuz 2011'de Oslo'da yaptığı bombalı eylem sonucunda 8 kişiyi katlettikten sonra gençlik kampının bulunduğu Utoya Adası'na geçen Breivik, polis üniforması ile kampa giriş yapar ve Oslo'da patlayan bombadan ötürü polislerin kontrole geleceğini, sayım yapılması için bütün gençlerin etrafına toplanması gerektiğini söyler. Herkes Breivik'in etrafına toplandığında ise kahkahalar atarak 69 genci öldürür. İlginç olan kısım ise Breivik'in bu katiamı 2009 yılından bu yana planlıyor olması.. Sebebi ise saldırıların etkisi ile Norveç hükümetine karşı bir ayaklanma başlatmak.. Mahkemede gayet sağlıklı görünyor olmasına rağmen, psikiyatristin koyduğu tanıya göre Breivik narsistik eğilimlere sahip bir hasta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
69
48
17
11
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ciri

Büyükannesini katanayla kesmek nedir abi? Katana lan katana? Bıçak dersin eyvallahta eğer katanaysa sıkıntı büyük.

eeyz

aklınızda bulunsun birini bıçakla öldürürseniz sorun yok katana dikkat çekiyor

Alienca

Neredeyse hepsinin yalnızlık sonucu katil olmayı seçmesi.. Bir gün bende yalnızlıktan kafayı sıyırıp..