Görüş Bildir
Haberler
Konusundan Ziyade Kullanıldığı Renklerle Gözlere Bayram Ettirecek Harikulade Filmler

Konusundan Ziyade Kullanıldığı Renklerle Gözlere Bayram Ettirecek Harikulade Filmler

claude cahun
06.03.2022 - 12:05

Bir film konusu, senaryo yazımı, çekim teknikleri, oyuncuları ve hatta pazarlama stratejilerine kadar pek çok bileşenin bir ürünü olarak sunuluyor. Bunlardan biri de hiç şüphesiz ki filmde kullanılan renk paleti. Öyle filmler var ki içinde kullanılan renkler bazen en öne çıkıp filmi alıp götürüyor. Özellikle Wes Anderson, Tim Burton gibi yönetmenler bu alanda başı çekiyor. Eğer siz de 'Renkleriyle başımı döndüren bir film izlemek istiyorum' diyorsanız, içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Haydi detaylara;

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ölü Gelin (Corpse Bride, 2005)

15. Ölü Gelin (Corpse Bride, 2005)

Özet: 19. yüzyılda küçük ve kasvetli bir kasabada yaşayan Victor ile Victoria evlilik hazırlığındandır. Ancak Victor, yanlışlıkla Ölüler Diyarı'ndan Emily ile evlenir. Victoria, umutsuzca Victor'u bekler. Peki onların aşkı yeniden bir araya gelmelerini sağlayabilecek güçte midir?

Seslendirenler: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson

Yönetmenler: Mike Johnson, Tim Burton

14. Ay Işığı (Moonlight, 2016)

14. Ay Işığı (Moonlight, 2016)

Özet: Genç bir adamın kendini bulma mücadelesinin şefkatli ve bir o kadar da yürek burkan öyküsü, hayatının üç belirleyici bölümünde anlatılıyor. Afro-Amerikalı genç; çocukluk, ergenlik ve filizlenen yetişkinliğin günlük mücadelelerini yaşarken kimliği ve cinselliğiyle boğuşuyor.

Oyuncular: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes

Yönetmen: Barry Jenkins

13. Aşkın (500) Günü ((500) Days of Summer, 2009)

13. Aşkın (500) Günü ((500) Days of Summer, 2009)

Özet: Umutsuz romantik Tom Hansen, ruh eşi olduğuna inandığı Summer tarafından terk edildikten sonra, işlerin nerede yanlış gittiğini ve onu nasıl geri kazanabileceğini anlamaya çalışmak için ilişkileri üzerine düşünmeye başlar. Film, Tom'un Summer'a olan duygularının yitip biteceği, yeni bir ilişkiyle tekrar hayata tutunacağına güne kadar geçen sürede yaşadıklarını anlatıyor. 

Oyuncular: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Geoffrey Arend

Yönetmen: Marc Webb

12. Mavi Kadife (Blue Velvet, 1986)

12. Mavi Kadife (Blue Velvet, 1986)

Özet: Bir tarlada bulunan kopmuş bir insan kulağının keşfi, genç bir adamı, güzel ve gizemli bir gece kulübü şarkıcısıyla onun çocuğunu kaçıran bir grup psikopat suçlunun ilişkili olduğu bir soruşturmaya yönlendirir.

Oyuncular: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper

Yönetmen: David Lynch

11. Aşk ve Gurur (Pride & Prejudice, 2005)

11. Aşk ve Gurur (Pride & Prejudice, 2005)

Özet: Jane Austen'in öyküsünden uyarlanan film, 19 yüzyılda İngiltere'de geçiyor. Beş kızı olan Bayan Bennnet, onları varlıklı kişilerle evlendirmek ister. Fakat gerek sınıf çatışması, gerek kardeşler arasındaki rekabet evliliklerin seyrini değiştirir. Her biri kendi gurur ve önyargılarının üstesinden gelebilecek midir?

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Rosamund Pike

Yönetmen: Joe Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Makas Eller (Edward Scissorhands, 1990)

10. Makas Eller (Edward Scissorhands, 1990)

Özet: Sıra dışı bir mucit, adını Edward koyduğu bir yapay insan yaratmaktadır. Ancak çalışmasını bitiremeden ölünce Edward da tamamlanamaz ve elleri makas olarak kalır. Mucidin izbe köşkünde tek başına yaşayan Edward, banliyöde yaşayan Peg Boggs ile tanışarak gerçek dünyaya adım atar. Fakat topluma ayak uydurmakta epey zorlanacaktır.

Oyuncular: Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne Wiest

Yönetmen: Tim Burton

9. Pi'nin Yaşamı (Life of Pi, 2012)

9. Pi'nin Yaşamı (Life of Pi, 2012)

Özet: Okyanusta yaşanan bir felaketten sağ kurtulan 16 yaşındaki Pi ve Richard Parker adlı bir Bengal kaplanı, bir sandalın üzerinde kurtarılmayı beklemektedir. Bu amansız macerada hayatta kalabilmek için birbirlerine ihtiyaçları vardır. 

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain

Yönetmen: Ang Lee

8. Aşk (Her, 2013)

8. Aşk (Her, 2013)

Özet: Geleceğin Los Angeles'ında yaşayan yalnız bir yazar olan Theodore Twombly, kırık kalbini bir nebze olsun rahatlatmak için yapay zekâya sahip bir iletişim sistemi satın alır. Samantha adlı sanal bir varlıkla iletişim kurmaya başlayan Theodore'un hisleri zamanla güçlenir ve aralarında sıra dışı bir bağ oluşur. Fakat işler git gide tuhaflaşacaktır.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara

Yönetmen: Spike Jonze

7. Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel, 2014)

7. Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel, 2014)

Özet: 1920’li yıllarda Avrupa’dayız. Büyük Budapeşte Oteli’nde görev yapan Mösyö Gustav, otelde komi olarak işe alınan Zero Mustafa'yla sıkı bir dostluk kurar. Gustav'ın sevgilisi Madame D. gizemli bir şekilde ölünce ikili kendilerini bir miras paylaşımının rotasında bulurlar. Tüm bunlar bir savaşın arifesinde yaşanmaktadır.  

Oyuncular: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham

Yönetmen: Wes Anderson

6. Truman Show (The Truman Show, 1998)

6. Truman Show (The Truman Show, 1998)

Özet: Küçük bir kasaba sigortacı olarak çalışan Truman, çevresi tarafından çok sevilmektedir. Mutlu bir de evliliği olan Truman'ın hemen her günü aynı rutinlerle geçmektedir. Fakat bir gün, hayatının tamamını sorgulayacağı bir olay yaşar. Sanki etrafındaki herkes onu takip etmektedir ve çevresindeki her şey de kurmacadan ibarettir. Kuşkularından yola çıkıp gerçeğin peşine düşen Truman, hayatının şokunu yaşayacaktır.

Oyuncular: Jim Carrey, Laura Linney, Natascha McElhone

Yönetmen: Peter Weir

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Amelie (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

5. Amelie (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

Özet: Amelie, anne ve babasını kaybetmiş, yetişkinlik çağında bir barda garson olarak çalışan sıradan bir kızdır. Ancak onu, yaşıtlarından ayıran büyülü bir özelliği vardır. Amelie, insanların yaşamlarındaki hasarları onarmayı, onlara yardımcı olmak için elinden geleni yapmayı adeta kendine görev edinir. Peki kendi mutluluğu için de aynı özveriyi gösterecek midir?

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

4. Cinnet (The Shining, 1980)

4. Cinnet (The Shining, 1980)

Özet: Bir aile, kışın kapalı olan izole bir otele giderek bakımını üstlenir. Burada uğursuz bir varlık babayı şiddete sürüklerken psişik oğlu, hem geçmişten hem de gelecekten korkunç önseziler görür.

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Yönetmen: Stanley Kubrick

3. Joker (2019)

3. Joker (2019)

Özet: Arthur Fleck, annesiyle kurduğu toksik ilişkiden dolayı ona bağımlı şekilde büyümüş, toplum da ise sürekli dışlanıp zorbalığa maruz kalan başarısız bir komedyendir. Onun bu sıkıntılı hâli yavaş yavaş alter egosu olan Joker'i ortaya çıkaracak, Gotham şehrinin karanlığında vücut bulacaktır. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Yönetmen: Todd Phillips

2. Piyanist (The Pianist, 2002)

2. Piyanist (The Pianist, 2002)

Özet: Film İkinci Dünya Savaşı'nın yarattığı trajediyi gerçek bir hikâyeye, Yahudi piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarına dayandırıyor. Nazi işgali altındaki Polonya’da ailesiyle birlikte yaşayan Szpilman, Varşova gettosundaki yıkımından kurtulmak için amansız bir mücadele veriyor.

Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox

Yönetmen: Roman Polanski

1. Matrix (The Matrix, 1999)

1. Matrix (The Matrix, 1999)

Özet: Bilgisayar korsanı Neo, 'Matrix nedir?' sorusunun peşine takılıp bir tavşan deliğinden içeri girecektir. Artık geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkan Neo, dünyayla ilgili sıra dışı gerçeği öğrenecektir. 

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın