Görüş Bildir
Haberler
Koç'un Kazandığı Kalamış Yat Limanı'nı Erdoğan İptal Etmişti: BAE mi Alacak?

Koç'un Kazandığı Kalamış Yat Limanı'nı Erdoğan İptal Etmişti: BAE mi Alacak?

Dünya yazarı Kerim Ülker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla iptal edilen Kalamış Yat Limanı projesinin BAE'nin radarına girdiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinin cumhurbaşkanı kararıyla iptal edildiğini duyurmuştu. Dünya yazarı Kerim Ülker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla iptal edilen Kalamış Yat Limanı projesiyle BAE'nin ilgilendiğini yazdı.

Ülker yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ülker yazısında şu ifadeleri kullandı:

Körfez Bölgesi’ne yakın, yatırım ve satın alma konularında önemli projelere imza atan kaynağıma bundan sonrasını sorduğumda ise ilginç açıklamalarda bulundu. Dubai’de yaşayan ve bölgeyi iyi bilen kaynağım, 'BAE bu konuya en fazla ilgi gösteren ülke. Türkiye’ye 10 milyar dolarlık fon ayırdıklarını açıkladılar. Hatırlarsanız Abu Dabi Kalkınma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hassan Al Suwaidi, bu fonun potansiyel gördüğü sektörleri anlatırken liman ve turizm yatırımlarını da söylemişti. Burada Kalamış için bir hazırlık süreci olduğunu duydum. Teklif verecekler diye düşünüyorum' dedi.'

İptalin nedeni ihalelerin TL ile yapılması

İptalin nedeni ihalelerin TL ile yapılması

Geçen hafta, önceki yıl eylül ayında 605 milyon liralık teklif yapan Aydem Enerji'ye verilen Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali Projesi'nin de Erdoğan’ın imzasıyla iptal edildiğini hatırlatan Ülker, şu ifadeleri kullandı:

'Gerekçesi açıklanmayan her iki iptal kararının altında ihalelerin TL ile yapılması olduğunu öğrendim. Şöyle ki Koç Holding’in kazandığı Kalamış ihalesinin yapıldığı 7 Ekim 2021’de dolar 8.87 TL idi. Yani kaba bir hesapla 281 milyon dolara mal olmuştu. Eğer dolar üzerinden yapılsaydı 281 milyon doların karşılığı da 3.8 milyar TL. Yani arada 1.3 milyar TL’lik bir değişim fark söz konusu. Benzer şekilde yine TL ile yapılan Aydem’in kazandığı ihale döneminde ise dolar yine benzer rakamlarda; 8.63 TL idi. Kaynaklarımdan edindiğim bilgilere göre, TL ile yapılan her iki ihale, dolardaki değişim nedeniyle iptal edilmiş.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
13
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

birileri yerli ve milli diye bas bas bağırıyordu ,o mu iptal etmiş ..!

V for Valkyr

Aynen, doğru milliyetçiler... Ama Arap milliyetçisiler!

Resho

Gördüğümüz gibi yine ekranlar karşısındaki konuşmaların milletin gazını almakla ibaret olduğunu görmüş olduk.

Melih Ertaş

avmlerde kiralar tl ile olsun diyip ihalelerde dolarla yapılsın ne demek acaba :)