Görüş Bildir
Haberler
Klasikleşmiş Kitaplar Koronavirüs Salgınında Yazılmış Olsalardı İsimleri Nasıl Olurdu?

Klasikleşmiş Kitaplar Koronavirüs Salgınında Yazılmış Olsalardı İsimleri Nasıl Olurdu?

Koronavirüs gündemini herkesin bildiği meşhur kitapların içeriğine ve kapaklarına taşısak nasıl olurdu diye düşündük veee işte ortaya çıkan sonuçlar! 😜

İçeriğin Devamı Aşağıda

N95 Maskeli Madonna

N95 Maskeli Madonna

Sabahattin Ali'nin sonsuza dek çok satanlar listesinde kalacakmış gibi görünen eseri N95 Maskeli Madonna, yalnız ve sosyal mesafesini koruyan Raif Efendi'nin online bir resim sergisinde görüp aşık olduğu N95 maskeli güzel Maria Puder ile olan hüzünlü aşk hikayesini anlatıyor.

Orijinal: Kürk Mantolu Madonna

Sofie'nin Karantinası

Sofie'nin Karantinası

15 yaşındaki genç karakterimiz Sofie, karantina günlerini 10 yaşındaki akıl hocası Filozof Atakan ile felsefe tarihi hakkında konuşarak geçirmektedir. Her şey Filozof Atakan'ın bir gün Discord'tan Sofie'ye 'Kimsin?' yazmasıyla başlar. Yazar bu sorudan hareketle bütün felsefe tarihi boyunca sorulmuş soruları ve cevapları sürükleyici olmayan bir kurgu içerisinde okura anlatır.

Orijinal: Sofie'nin Dünyası

Şu Çılgın Çinliler

Şu Çılgın Çinliler

Anlaması çok güç olan bu milletin Antik Çin'den Çin Seddi'nin inşasına, Çin İç Savaşı'ndan Vuhan'da patlak verip tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgınına kadar uzanan tarihine ışık tutan Şu Çılgın Çinliler, başucu kitabınız olacak ya da olmayacak.

Orijinal: Şu Çılgın Türkler

Dışarıçıkamayanlar

Dışarıçıkamayanlar

Romanın ana karakterleri Turgut Özben ve yakın arkadaşı Selim Işık, karantina günlerinde hayatı derinlemesine sorgulamaya başlar ve olaylar biraz hızlı gelişme gösterir.

Orijinal: Tutunamayanlar

Dorian Gray'in Test Sonucu

Dorian Gray'in Test Sonucu

Çok yakışıklı bir genç olan Dorian Gray, hazır evde karantinadayken ressam Basil Hallward'a bir portresini çizdirir. 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı gelmesiyle gençliğini ve yakışıklılığını bir gün yitireceğini fark eden Dorian, sonsuza denk genç ve yakışıklı kalmasını ve kendisinin yerine tablosunun yaşlanmasını diler. Dileğinin gerçekleşmesiyle rahat bir şekilde dışarıda cirit atmaya başlayan Dorian, virüsün gençlere de bulaşabildiğini acı bir şekilde öğrenecektir.

Orijinal: Dorian Gray'in Portresi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarasaların Tanrısı

Yarasaların Tanrısı

Sosyal mesafe kavramını biraz abartan bir grup ufaklık karantinayı geçirmek için gittikleri ıssız adada yaşamın Survivor'da gözüktüğü gibi olmadığını anlayacaklardır.

Orijinal: Sineklerin Tanrısı

2020

2020

George Orwell'in ileri görüşlülüğünü gözler önüne seren 2020, Avustralya orman yangınlarını, Kobe Bryant'ın ölümünü, göçmen krizini, çekirge istilasını, ölümcül yanardağ patlaması, sel ve depremleri, durdurulamayan Koronavirüs salgınını öngören bir distopya, bir modern dünya protestosu.

Orijinal: 1984

Çavdar Tarlasında Kimseler

Çavdar Tarlasında Kimseler

Liseli ergen Holden Caulfield, ailesiyle birlikte karantinada olmaktan iyice hırçınlaşmıştır. Ergenlik çağının getirdiği isyankar tutum ile yetişkinlerin düzenine kafa tutan alfa karakterimiz, kurallara meydan okuyup evi terk eder. Ancak dışarıda kimseler yoktur. 

Orijinal: Çavdar Tarlasında Çocuklar

Kolonya Dökümü

Kolonya Dökümü

Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eseri Kolonya Dökümü, bir memur ailesinin Koronavirüs salgını, geçim sıkıntısı ve ahlak düşkünlüğü içerisinde parçalanıp çöküşünü anlatıyor. Acaba gelişen olaylar, ailenin babası Ali Rıza Bey'in tadını kaçıracak mıdır?

Orijinal: Yaprak Dökümü

Tedavisiz

Tedavisiz

Koronavirüs salgınının patlak vermesiyle işinden olan David Caine, paraya ihtiyacı olduğu için çareyi kumar oynamakta bulur. Online siteler sarmayınca açık bulduğu kumarhanelere gitmeye başlayan karakterimizin tedavisi olmayan bu virüsü kapması kaçınılmazdır. 

Orijinal: Olasılıksız

İçeriğin Devamı Aşağıda

Korona Günlerinde Aşk

Korona Günlerinde Aşk

Florentino Ariza, karantinadayken bütün gününü pencereden aşık olduğu Fermina Daza'nın yolunu gözlemekle geçirir. Kemanıyla pencereden aşkına serenad yapan Florentino sevgisine karşılık bulamamaktadır. Annesi yemeden içmeden kesilen ve gözüne uyku girmeyen oğlunun, dönemin hastalığı olan Covid-19'a yakalandığını düşünür; ancak yapılan muayenede kendisine 'Aşk Hastalığı' teşhisi konur. Florentino, Fermina'ya kavuşabilmek için tam 50 yıl bekler. Bu süreçte Türkiye'de hala sokağa çıkma yasağı gelmemiştir.

Orijinal: Kolera Günlerinde Aşk

Genç Werther'in Sokağa Çıkma Yasağı

Genç Werther'in Sokağa Çıkma Yasağı

Alman yazar Goethe'nin kaleme aldığı bu eserde depresif karakterimiz Werther, aşkına kavuşamadığı yetmiyormuş gibi 20 yaş ve altına gelen sokağa çıkma yasağı yüzünden mavi frak, sarı yelek ve çizmelerini artık evde giymek zorunda kalır.

Orijinal: Genç Werther'in Acıları

Hayvan Pazarı

Hayvan Pazarı

Çin'deki bir hayvan pazarını konu edinen roman, öldürülüp sofralarda yemek olmaktan bıkan hayvanların bilge domuz Koca Reis tarafından örgütlenip devrim başlatmalarını anlatıyor. Acaba Çin halkı bu isyana kayıtsız kalabilecek midir?

Orijinal: Hayvan Çiftliği

Olağanüstü Bir Virüs

Olağanüstü Bir Virüs

Olağanüstü Bir Virüs, burjuva olarak rahat ve tasasız varoluşunu sürdürürken giderek duyarsızlaşan bir adamın, test sonucunun pozitif gelmesiyle bir gecede yaşadığı değişimi anlatıyor. Ruhani bir uyanış yaşayan karakterimiz, sosyal medyadan virüsle alakalı bilgilendirici paylaşımlar yapıp kendini toplumun geri kalanından soyutlamaktan vazgeçiyor. Zweig bu eserinde, Koronavirüsün sosyal açıdan olumlu etkilerini okuyucusuyla paylaşıyor.

Orijinal: Olağanüstü Bir Gece

Dezenfektan Avcısı

Dezenfektan Avcısı

Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuktur. Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır. Emir, ünlü ve zengin bir iş adamının, Hasan ise onun hizmetkarının oğludur... Toprakların bir bir yok edildiği Kabil'de kalan son dezenfektanlar için Emir ve Hasan karşı karşıya gelir.

Orijinal: Uçurtma Avcısı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
101
18
14
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Rosa Mora

Muhtemelen "evde kal" kuralına uyan ve çok sıkılıp neyle oyalanacağını şaşıran bir grafiker, kitap kapaklarını alıp isimlerini bire bir aynı fontu bularak ye... Devamını Gör

Viyol10sel

Güzel çalışma, emeğinize sağlık

Tolga Yılmaz

içeriği hazırlayan cem yılmaz mı?