Görüş Bildir
Haberler
Klasik Rubik Küpler Beni Kesmiyor Diyenlere Çılgın Zihinlerden Sıra Dışı 16 Rubik Küp Tasarımı

Klasik Rubik Küpler Beni Kesmiyor Diyenlere Çılgın Zihinlerden Sıra Dışı 16 Rubik Küp Tasarımı

Bir rubik küpü çözme süreniz ne kadar? Sıra dışı tasarımıyla sizleri havalı gösterecek ve gördüğünüzde hemen almak isteyeceğiniz rubik küpleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rubik küp ilk olarak 1974 yılında icat edildi.

'Zeka küpü' ya da 'Sabır Küpü' olarak da allandırdığımız Rubik Küp, adını mucidinden alan tasarımlardan. Rubik küp, 1974 yılında Macar bir mimar ve heykeltıraş olan Ernõ Rubik tarafından icat edildi. Kimilerinin saniyeler içinde bitirdiği kimilerinin de üzerinden günler geçse de çözemediği bu mekanik bulmaca, klasik tasarımıyla sınırlı kalmadı. Daha çılgın zihinler çok daha sıra dışı tasarımlar üretti. Şimdi sizinle birlikte bu tasarımları inceleyelim.

1. 6x6x6 Mastermorphix

1. 6x6x6 Mastermorphix

En basıt şekli 3x3x3 olan bu tasarım, ilk olarak ünlü bir Çin firması olan ShengShou tarafından üretildi. Mastermorphix'in tek ve dört renkli çeşitleri de mevcut. Bu mekanik bulmaca çözülürken merkezde yer alan üçgen parça sabit kalıyor ve diğer parçalar o parçaya uyum sağlayacak şekilde düzenleniyor. Bu yüzden merkezden başlayıp diğer katmanlara doğru gitmek mantıklı bir yöntem.

2. Spin Master

2. Spin Master

İlk baktığınızda, rubik küpün iç mekanizmasını görebileceğinizi sanabilirsiniz. Fakat parçaların şeffaf olmasının başka bir nedeni var: Sizi daha çok zorlamak. İçeride labirent bir yol var ve topu doğru alana yerleştirmeniz gerekiyor. Kısacası, ben zorlanmak istiyorum istiyorum diyenlere, çifte zorluk.

3. 13x13x13 The Cuberspeed Magic Cube

3. 13x13x13 The Cuberspeed Magic Cube

Ana mantığı tamamen Ernõ Rubik'in rubik küp tasarımı olan The Cuberspeed Magic Cube, çok büyük ve zorlu görünmesine rağmen mantığı anlaşıldığında oldukça kolay çözülebilen bir mekanizmaya sahip. Fakat klasik rubik küplere bile sabredemiyorsanız buna yaklaşmayın deriz.

4. The Mirror Cube

4. The Mirror Cube

Alıştığımız altı farklı yüzeyi olanı ve her bir yüzeyde farklı bir renk olan tasarımdan oldukça farklı. Yüzeyleri aynadan oluşan ve her bir parçası farklı bir boyuttan oluşan bu küp çözülmese acaba daha mı estetik görünür diye düşünebileceğiniz türden. Ne kadar bozsanız da güzel görünecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Pentamix

5. The Pentamix

En zor rubik küp tasarımdan biri olarak kabul edilen The Pentamix, toplamda 975 parçadan oluşuyor ve Jason Smith tarafından tasarlanmış. Çılgın tasarımıyla bu işin profesyonellerini bile zorlayan rubik küpü çözmek isteyenlere, kolaylıklar diliyoruz.

6. Pyramid Rubik Cube

6. Pyramid Rubik Cube

Aşırı derecede havalı gözüken bu rubik küpü çözmek, her bir parçası farklı bir boyutta olsa da, oldukça kolay. Hem çabuk bitirdiğiniz için sıkılmadan yapabilecek hem de tasarımı sayesinde havalı gözükeceksiniz.

7. The Megaminx Speed Cube

7. The Megaminx Speed Cube

The Pentamix'e göre oldukça az parçadan oluşan The Megaminx Speed Cube, zor olsun ama günlerimi de almasın diyenler için oldukça doğru bir seçim.

8. Sudoku Rubik Küp

8. Sudoku Rubik Küp

Sudoku Rubik küp ile tasarımı biraz daha çılğın bir seviyeye getirmişler. Sudoku ve rubik küpün hibriti olan bu tasarımda her iki bulmacayı da doğru çözmeniz gerekiyor. İşi daha çılgın hale getirmek için bir de bu tasarımın mega versiyonunu yapmışlar. Ne diyelim, kolay gelsin...

9. Gear Cube

9. Gear Cube

2010 yılında Hollandalı bir firma olan Meffert için Oskar van Deventer tasarlamış bu rubik küpü. Her bir parçanın bir dönüşünü sağlamak için altı adet 180 derece dönüş gerektiren bu küp tamamen dişli mantığına göre tasarlanmış. Şimdi böyle teorik anlatınca zor gelmiş olabilir; fakat, klasik rubik küpten daha kolay çözülmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Klavye Rubik Küp

10. Klavye Rubik Küp

Yani şimdi bunu neden tasarlamışlar diyebilirsiniz. Bazı bulmacaseverler rubik küpü klavye ile birleştirmek istemiş ve oldukça zevk almış. Bu küpe dair yorumlar olumlu yönde fakat yine de siz bilirsiniz.

11. Magic Octahedron

11. Magic Octahedron

Uzun matematiksel hesaplamalar sonucunda üretilen bu rubik küp size klasik tasarımlardan oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Peki birçok sistemi bir arada bulunduran bu bulmacayı çözebilecek misiniz?

12. The Braille Rubik's Cube

12. The Braille Rubik's Cube

Listede en çok beğendiğimiz tasarımlardan biri. Çünkü, görme engelliler için özel olarak tasarlanmış ve onların da bu zevki tatması planlanmış. Bir sürü alkışlıyoruz, tasarlayanlara çok teşekkürler.

13. Gearball Brainteaser

13. Gearball Brainteaser

Rubik küpün en karmaşık türlerinden biri olan Gearball Brainteaser ile tanışın. Bu kez bulmacayı çözerken asla sinir krizi geçirmeyeceksiniz; çünkü, parçaların dönüşü bile insanı tatmin edecek cinsten.

14. The Luminous Cube

14. The Luminous Cube

Gecenin bir yarısı, ışıklar kapalı, herkes uyuyor ve siz rubik küp çözüyorsunuz. Böyle fantezileriniz varsa bu tasarım tam size göre. 'Aydınlık Küp' olarak dilimize çevirebileceğimiz bu tasarımın bütün parçalarının birbirinden tamamen ayrılabilen bir mekanizması var

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The V-Cube Maze Puzzle

15. The V-Cube Maze Puzzle

Görünüşü klasik rubik küpe oldukça benzeyen bu tasarımda da küpün altı yüzeyinde yer alan altı farklı bulmacayı çözmeniz gerekiyor.

16. The Void Cube

16. The Void Cube

'Niye ortasını boşaltmışlar?' diye soranlar ve 'Tamam böyle olunca çözmesi daha kolay olur.' diyenler için ortadaki boşluğun en büyük sebebi işleri daha da zorlaştırmak. İnanmıyorsanız deneyin...

Bu tasarımlardan hangisini daha çok beğendiniz? İlk fırsatta alacağım, dedikleriniz var mı? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
38
30
7
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Ayakta alkışlıyorum.... Biz düz yolda yürümeyi başaramıyoruz... Insanlar ne tasarımlar yapmışlar... Birde bunları çözerler var.... Yapana bravo... Çözene teb... Devamını Gör

Ahmet Yavuz

yapamayacagim icin ben bunlari kirarim

yuuki

en basiti bile beni delirtiyor