Görüş Bildir
Haberler
Kız Öğrenci Yurdundaki ‘Drone'lu Taciz’ Olayının Şüphelisi: 'Hoşlarına Gittiğini Düşündüm'

etiket Kız Öğrenci Yurdundaki ‘Drone'lu Taciz’ Olayının Şüphelisi: 'Hoşlarına Gittiğini Düşündüm'

ATKN
29.11.2015 - 19:00 Son Güncelleme: 30.11.2015 - 09:42

İstanbul Zeytinburnu'nda Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencileri drone (insansız hava aracı) ile görüntüleyerek taciz ettiği öne sürülen ve Zeytinburnu Asayiş Büro ekiplerince yakalanan büfe çalışanı M.E., Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Drone'u hobi olarak aldığını söyleyen M.E, 'O bölgede uçururken yurttaki kızların el salladıklarını gördüm. Kötü bir niyetim yoktu. Hoşlarına gittiğini düşündüğüm için uçurmaya devam ettim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre M.E, emniyette taciz iddiasını reddetti. Drone'un hafıza kartı incelenmek üzere İstanbul Siber Polisi'ne gönderildi.

Kız öğrencilerin şikayetleri üzerine harekete geçen Zeytinburnu Asayiş Büro ekipleri, drone ile kız yurdunda çekim yapan kişinin Cevizlibağ'da bir büfede çalıştığını belirledi. Kimliğinin belirlenmesinin ardından sabah saatlerinde Sultangazi'deki evine operasyon düzenlendi.

'Hoşlarına gittiğini düşündüğüm için uçurmaya devam ettim'

'Hoşlarına gittiğini düşündüğüm için uçurmaya devam ettim'

M.E gözaltına alındı. Çekim yaptığı drone'a da el konuldu. M.E emniyetteki ifadesinde, 'Dronu hobi olarak satın aldım. O bölgede uçururken yurttaki kızların el salladıklarını gördüm. Kötü bir niyetim yoktu. Hoşlarına gittiğini düşündüğüm için uçurmaya devam ettim' dedi.

Drone'un hafıza kartı incelendi herhangi bir görüntüye rastlanmadı. Hafıza kartı incelenmek üzere İstanbul Siber Polisi'ne gönderildi. M.E emniyetteki sorgusunun ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Savcılıkta ifade veren M.E. serbest bırakıldı.

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, yurda giden yolda sürekli tacize uğramaktan dolayı şikayetlerini dile getirmiş ve Gençlik ve Spor Bakanı devreye girmişti.

Yolda tacize uğrayan öğrencilerin insansız hava aracıyla da taciz edildiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
384
89
61
55
20
14
2