Görüş Bildir
Haberler
Kitap Kurtları Buraya: Bill Gates'in Bu Yaz Okumanızı Tavsiye Ettiği 5 Muhteşem Kitap

Kitap Kurtları Buraya: Bill Gates'in Bu Yaz Okumanızı Tavsiye Ettiği 5 Muhteşem Kitap

Don't mind me
28.05.2019 - 12:08

Microsoft'un CEO'su ve dünyanın en zengin insanı unvanını uzun süre taşımış olan Bill Gates, kendi internet blogunda takipçilerine sık sık kitap tavsiyelerinde bulunuyor. Gates'in en son tavsiyesi yazın ne okusam diye düşünenler için oldu. İşte Gates'in bu yaz okumanızı önerdiği 5 kitap!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Upheaval - Jared Diamond

1. Upheaval - Jared Diamond

Tüfek, Mikrop ve Çelik gibi kült bir kitabın yazarı olan Jared Diamond'un henüz basılan eseri Bill Gates'in listesinde ilk sırada. Ünlü milyarder, Diamond'un yazdığı her eserin istisnasız hayranı olduğunu belirtiyor. Toplumda bireylerin kriz anlarında nasıl reaksiyon gösterdiğini çeşitli vaka incelemeleri ile anlatan kitapta iç savaş, dış tehditler ve genel huzursuzluk durumlarının bahsi geçiyor. Gates, negatif bir konu gibi dursa da kitabı bitirince problem çözme kapasitemiz hakkında olumlu düşünceler edindiğini belirtiyor.

2. Nine Pints - Rose George

2. Nine Pints - Rose George

'Eğer kandan iğreniyorsanız, bu kitap size göre değil.' diyor Gates. Bir yetişkinde bulunan kan miktarına (9 pint: 4.25 litre) atıfta bulunan kitap, sıkıcı bir tıbbi kitaptan öte, kan, kan hastalıkları, bazı toplumların regle bakış açıları gibi ilginç konular üzerine odaklanarak konuyu derinlemesine inceliyor.

3. Moskova'da Bir Centilmen - Amor Towles

3. Moskova'da Bir Centilmen - Amor Towles

Rus edebiyatını sevdiğini ve tüm Dostoyevski kitaplarını okuduğunu belirten Gates bu kitaba da hayran kalmış. Moskova'da bir otelde ev hapsine alınmış bir adamın hikayesini inceleyen kitap, Bill Gates ve eşi Melinda Gates'i oldukça etkilemiş, herkesin zevk alabileceği harika bir hikaye olduğunu dile getiriyor.

4. The Future of Capitalism - Paul Collier

4. The Future of Capitalism - Paul Collier

Collier'in son kitabı olan The Future of Capitalism, pek çok insanın kafasındaki konuları tetikleyen bir bakış açısı sunuyor. Bill Gates her konuda Collier'e katılmadığını belirtse de kapitalizmin nereye evrildiğini gösteren başarılı bir perspektiften olayları yorumladığını belirtiyor. Kitap, günümüzde toplumun sınıflaşmasını ele alıyor ve kapitalizme alternatifler sunuyor.

5. Presidents of War - Michael Beschloss

5. Presidents of War - Michael Beschloss

Bu kitabı almasında en büyük etkenin Vietnam Savaşı'nın her yönünü görmek istemesi olduğunu söyleyen Gates, kitabı bitirdikten sonra sadece Vietnam hakkında değil, Amerika'nın 19. yüzyıldan 1970'e kadar olan 8 büyük mücadelesi hakkında kapsamlı fikir edindiğin söylüyor.

Kitap Amerika'nın bu tarihler arasındaki savaşlarda ve zor zamanlarda başında olan başkanlarının bu durumlarla nasıl yüzleştiğini ve nasıl yönettiğini ettiğini anlatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
9
9
6
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Pegasus Jared Diamond'un yeni kitabına da el atsa. Fiyat biraz tuzlu olabilir ama Timaş ve TÜBİTAK gibi bağnaz yayınlarda çürümesinden iyidir.

BERK ANDIÇ

1 milyonuncu paylaşım.