Görüş Bildir
Haberler
Kişilik Tespiti Testine Göre Hangi Özelliğin Eleştiriliyor?

Kişilik Tespiti Testine Göre Hangi Özelliğin Eleştiriliyor?

Sevilen, sevilmeyen birçok özelliğimiz var. Bu özelliklerimiz ile var olurken bizi böyle kabul edenler hayatımızda kalıyor, etmeyenlerle ise bir şekilde yollarımızı ayırıyoruz. Senin eleştirilen bir özelliğini söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seçer misin?

2. Şimdi de yaşını seçer misin?

3. Hayatında çok büyük bir olumsuzlukla karşılaştın bununla nasıl baş edersin?

3. Hayatında çok büyük bir olumsuzlukla karşılaştın bununla nasıl baş edersin?

4. Sen bunlardan hangisisin?

4. Sen bunlardan hangisisin?

5. Biri seni eleştirirse nasıl tepki verirsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Söyle bakalım seni bunlardan hangisi kötü hissettirir?

7. Peki biri sana bir derdini anlatırsa ne yaparsın?

7. Peki biri sana bir derdini anlatırsa ne yaparsın?

8. Bir şeyleri beklemek senin için vakit kaybı mıdır?

9. Şu aralar sık sık ne düşünüyorsun?

9. Şu aralar sık sık ne düşünüyorsun?

10. Son olarak mutsuz hissettiğinde iyi hissetmek için ne yaparsın?

10. Son olarak mutsuz hissettiğinde iyi hissetmek için ne yaparsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayatındaki her şeyle dalga geçebilir olmak...

Senin eleştirilen özelliğin hayatında yaşadığın her şeyi hafife almak. Her şeyle dalga geçebilen bir karaktersin. Bu durum aslında senin psikolojik durumunu olumlu etkilese de bazen insanları çileden çıkartabiliyorsun. Bazı zamanlarda senden ciddilik bekliyorlar. Bu özelliğinin sebebi yaşadığın her şeyi hafife almaktan geçiyor. Senin için gerçekten çok büyük bir problem yoktur ve olamaz. Ya da sen bazı şeyleri görmezden gelmeye alışmış birisin. Senin için gerçek bir problem, hayatının gidişatını engellendiği zaman ortaya çıkar. Onun haricinde yaşadığın her şeyin gelip geçici olduğunu bilirsin. Diğer insanlar gibi kafana bir şey takmak ve sürekli o şeyi düşünmek sana anlamsız geliyor. Zaten zor hayatımızı biraz da biz zorlaştırıyoruz. Akışa bıraktığın ve belki de bir şeyleri düşünmeyi bıraktığın zaman bir şeylerin yoluna gireceğini düşünüyorsun. Senin için insanlar problemlerini kendi yaratır ve yine kendi büyütür. Mantıksal birisin. Bu mantıksallığın senin hata yapmanı engelliyor. Böylelikle de hayatında problem veya sorun olacak şeyler ortadan kalkmış oluyor. Hayatı tiye almak seni hem ruhsal hem de psikolojik olarak iyileştiren bir şey. Çevrendekiler bu özelliğini eleştirse de seni mutlu eden bir özelliğinden vazgeçmek istemiyorsun.

Bir şeyler için sabretmemek...

Senin herkes tarafından eleştirilen özelliğin sabırsızlığın... Bir şey olacaksa senin için hemen olmalı... Beklemek, kararsız kalmak senin için anlamsız vakit kaybıdır. Düşünmek istemez ve o an içinden ne gelirse öyle hareket edersin. Hayatında, engelleri veya hayatına engel olan kişileri istemiyorsun. Karşındaki duran herkes senin için bir anlam ifade etmiyor. Sen destek görmek istiyorsun. Bir şeyin yanlış olduğunu bilerek o şeye ilerliyorsan, bunu yapmak istediğin için yapıyorsundur. Sana tekrar bir şeyler anlatmalarını değil o yanlış yolda da seninle olmalarına ihtiyaç duyduğun insanlar var. Sabırsız kişiliğin sonucu başına birçok şey gelebiliyor. 'Keşke yapmasaydım.' demek yerine çoğu zaman 'İyi ki yapmışım'' diyorsun. Çünkü kendi kararlarından pişmanlık duyan biri değilsin. Ani kararlar vererek bir gün gözlerini başka bir şehirde açmak gibi hayallerin var. Bu özelliğin dilediğin gibi yaşamanı sağlasa da aslında anın tadını çıkartmana da engel oluyor. Seni bir yerden başka bir yere koştururken görmek çok mümkün. Bu panik halin çevren tarafından çokça eleştiriliyor. Bazı şeyler için sabretmek o şeyin en güzel halinin karşına çıkması anlamına gelir. Sen yine dilediğin gibi yaşa ama sabırsızlığın nedeniyle de beklemen gereken şeyleri elinden kaçırma.

Çok fazla takıntılılık hali...

Senin en çok eleştirilen özelliğin takıntılı biri olman. Söylenen sözlerden, yapılan davranışlara birçok şeyi fazla düşünüyorsun. Çoğu zaman seni ilgilendirmeyen şeyleri bile düşünmeye başlıyorsun. Bu durum zamanla senin psikolojini de olumsuz etkiliyor. Fark etmeden kendine zarar veriyorsun. Her şeyin kusursuz olması için çabalarken bunu ne kadar başarabileceğini bilmiyorsun. Elinden geleni yapsan da farkında olmadan bazı aksilikler hayatında olabilir. Bunları görmezden gelemezsin veya düzeltmek için ne kadar uğraşırsan uğraş sonuç istediğin gibi olmayabilir. Kısaca bazen kabullenmek gerekir. Sen düşündüğün sürece bir şeyler değişmeyeceği gibi bu durum sadece senin uykularını kaçıracak. Etrafındaki herkese fazla soru soruyor ve bazen de o kişileri soruların ile sıkıyorsun. Kendini düşüncelerinle bunaltmamış gibi bir de söze dökerek etrafındaki herkese soru sormaya başlıyorsun. Sen kendinin ve sevdiğin kişilerin iyiliğini isterken aynı zaman da kendine ve sevdiğin kişilere en büyük zararı veriyorsun. Fazla düşünmek senin aynı yerde kalmana ve düşüncelerinle meşgul olurken ilerlememene neden olacak. Çevren bu özelliğini eleştiriyorsa, seni sevdiği için eleştiriyordur.

Depresif ruh halin...

Senin eleştirilen özelliğin depresif ruh halin. Anlık olarak modunu fazla düşük hissediyorsun. Toparlanman belki kolay oluyor ama yer ve zaman fark etmeksizin kendini iyi hissetmeyince etrafındaki kişilere de bu enerjiyi yayıyorsun. En küçük bir olay seni mutsuz etmeye yetebilir. Söylenmiş bir söz, gösterilmiş bir davranış veya bazen de kafanda kuruntular... Seni etkileyen ve hayatının gidişatı engelleyen ne varsa hepsi seni depresifliğe itebiliyor. Bu ruh haline girince de kendi kendini daha da kötü hissettiriyorsun. Çevrendekilerin desteği ile daha iyi hissetsen de bu mod düşüşü sana iyi gelmiyor. Yardıma ihtiyaç duyuyorsun. Etrafındaki kişilerin sana destek olmasını bekliyorsun. Sana destek olmak için de bazen yaptıkları şey seni eleştirmek olabiliyor. Bu durumun sana faydasının olmadığını anlamak ise zor değil. Bu depresiflikten kurtulmayı öncelikle seni eleştirdikleri için değil, sana zarar verdiği için istemelisin. Sorunlarını yüzeysel değil daha derin bir şekilde çözersen tekrar tekrar önüne çıkmaz. Seni depresifliğe iten ne varsa yüzleşmeli ve bunları hayatından çıkartmalısın. Aynı yerde duran sorunlar her geçen gün daha büyük bir şekilde senin karşına çıkmış olacak.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
30
13
9
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

Hayatındaki her şeyle dalga geçebilir olmak...

Tembel Herif

Benim de "Hayatındaki her şeyle dalga geçebilir olmak" çıkması lazımdı ama "Bir şeyler için sabretmemek..." çıktı. Halbuki bu çok sabırlıyımdır hayret ettim.

Gizem Yenikler

Bir şeyler için sabretmemek...

Yonah

"Bir şeyler için sabretmemek..."