Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: "Muharrem İnce'ye Teklif Yapıldı Ama Uzlaşılamadı"

Kılıçdaroğlu: "Muharrem İnce'ye Teklif Yapıldı Ama Uzlaşılamadı"

Emre Ordu
05.04.2023 - 21:08 Son Güncelleme: 05.04.2023 - 23:10

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye 14 Mayıs öncesi ve sonrasına ilişkin teklif yapıldığını ancak uzlaşma sağlanamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, ayrıca iktidara geldikten sonra üç ay içerisinde Avrupa'ya vizesiz girileceğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Seçimler için ortak listelerle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, 'Bizden ve diğer partilerden genel başkan yardımcıları var. Önemli olan maksimum yarar nasıl sağlanabilir? Yapılan anketler var. O anketler de diğer lider ve kadroların önünde var. Önümüzdeki 1-2 gün içinde biraz daha netleşecek' dedi.

"İktidara geldikten üç ay sonra Avrupa'ya vizesiz girilecek"

"İktidara geldikten üç ay sonra Avrupa'ya vizesiz girilecek"

İktidara geleceklerini ve cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığını kazanacağız, bu ülkeyi en geç bir yıl içinde rahat nefes alacağı  ülke haline getireceğiz' dedi.

İktidara geldikten üç ay sonra Avrupa'ya vizesiz girileceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'Vizeyi kaldıracağız. Gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Siz düşünce özgürlüğüne kısıtlama getirirseniz sizin ülkenizde demokrasi yoktur. Biz diyeceğiz ki, 'Bizim ülkemizde her türlü düşünce özgürce paylaşabilir, medya özgürce yayın yapabilir'.

Ben gençlere 'Cumhurbaşkanı olunca en rahat beni eleştireceksiniz' diyorum. Benim hatam varsa doğal olarak eleştiri olacaktır. Ben de aynı hatayı tekrar etmemeye özen göstereceğim. Erdoğan eleştiriye tahammül edemiyor, sabah insanlar gözaltına alınıyorsa bu düzen yıkım getirir. AB'nin öngördüğü bütün demokratik kuralları ülkemize getireceğiz.

"Muharrem İnce'ye teklif yapıldı ancak uzlaşılamadı"

"Muharrem İnce'ye teklif yapıldı ancak uzlaşılamadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye 14 Mayıs öncesi ve sonrasına ilişkin teklif yapıldığını ancak uzlaşma sağlanamadığını belirten Kılıçdaroğlu, 'Memleket Partisi'ndeki görüşmede bir teklif yapılmadı. O gün çünkü heyetler yan yanaydı. O gün bir görüşme yapılmadı. Bana göre üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak istemem. Belki kendisini haklı görüyordur. Ben Muharrem Bey'e böyle haksızlık yapmak istemem. Sonuçta beraber çalıştık. Cumhurbaşkanı adayımızdı, grup başkan vekilimizdi. Haksız bir eleştiri yapmak istemem. Ben Muharrem Bey'in düşüncelerine saygı göstermek zorundayım. 'Niçin böyle düşünüyorsunuz' diye suçlamam asla doğru değil. Büyük ihtimalle 4 adayla gidilecek, bu saatten sonra neyi değiştireceksiniz? Bu toplumun sağduyusuna güvenin. Birinci turda bu iş biter' değerlendirmesinde bulundu

Erdoğan'a yanıt verdi

Erdoğan'a yanıt verdi

Emeklilere bayram ikramiyesi vaadini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Her şeyi kuruşu kuruşuna hesaplıyoruz ve yapıyoruz. Erdoğan ne diyor? 'Emekli maaşı üzerinden istismar ediyormuş'. Biz iki maaş ikramiye dedik, sonra ne oldu? Emekliye verdi iki maaş ikramiyeyi. Ben emekliye asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban'da verilecek. Aynı şeyi söylüyorum. Hesabını kitabını kuruşu kuruşuna yaptık. Kurban Bayramı'nda Cumhurbaşkanı olarak geldiğimde bütün emeklilerin hesabı 15 bin lira para yatacak. Önümüzdeki kurban bayramında. Bütün emekliler görecek. Para yokmuş, 5'li çeteye paralar var, KKM'ye para var, saraydan maaş alanlara para var.'

"5'li çeteler aday olmamı istemedi"

"5'li çeteler aday olmamı istemedi"

'5'li çeteler' olarak tanımladığı grupların aday olmasını istemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'418 milyar doları götürenler, kul hakkı yiyenler, yolsuzluk yapanlar asla istemediler. Engel olmak istediler. Bunların para gücü var, imkanları var, herkesi satın alacaklarını düşünüyorlar. Allah şahittir ne onların paralarına ne 1 centine ne 1 kuruşuna asla ihtiyacım var. Sarayda değil Çankaya'da yaşayacağım. Sade hayat yaşayacağım. Hayalim, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi. Akdeniz havzasının en güçlü olacak bir ülke. Bunu yaratacağız, hiç endişem yok. Zengin, güçlü, sözü dinlenen, teknolojiye imza atan Türkiye. Para var bizde. O 418 milyarın nerelere gittiğini çok iyi biliyorum. Yurt dışında hukukçularla görüştüm. Kimin parası hangi bankada? Kuruşu kuruşa biliyorum. Belediye başkanlığı yapanlar ve yapmış olanlar dahil. O paraların tamamını getireceğiz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bir yanlışımız vardı orada, fark edemedik"

"Bir yanlışımız vardı orada, fark edemedik"

Kılıçdaroğlu, seccadeye ayakkabı ile basmasıyla ilgili tartışmalar hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

'Seccade olayı o kadar çok anlatıldı ki. İsmail Müftüoğlu Bey, eski Adalet Bakanı, bir platformun yöneticisi. Bir iftar yemeği verdi. Orada akademisyen insanlar vardı. Güzel bir iftar yaptık, dualar okundu. Arkasından konuşmalar yapıldı. Lokantanın iç bölümüne geçildi. Orada fotoğraflar çekildi. Yerde seccade olduğunu fark etmedim. İsmail Bey de fark etmedi. Kendisi Milli Selamet Partili eski Adalet Bakanı. Bir yanlışımız vardı orada, fark edemedik. 

Biz politikacılar yere çok az bakarız. Hep karşıya bakarız. Koruma uyarır 'Efendim kaldırım var, çukur var' diye. Gelen kişilerle fotoğraf çektirdik. Eleştiri gelebilir. Kalkıp da bir suçlama yapmak istemem. Ben samimi bir Müslümanım. Tuzak, komplo diyenler oldu. O gerçeği bir gerekçeye sığdırmam bana yakışmaz. Ben samimi Müslümanım. Herkesin inancına, kimliğine saygı duyarım. Benim kalkıp da onu gerekçelendirip başka bir şeylerle örtmeye çalışmam olmazdı. Evet bunu samimi Müslümanlara sığınıyorum. Bir eksiğimiz, yanlışımız vardı, evet doğru.'

İnce: "Bana hiçbir teklif yapılmadı"

İnce: "Bana hiçbir teklif yapılmadı"

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına yanıt geldi. Kendisine bir teklif iletilmediğini belirten İnce, 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
43
27
21
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sananekiadımdan

Kemal bey size oy vereceğim ama bence yine de çok büyük ve kesin vaatlerde bulunmayın. 😐

Asa

1 yıl falan dese neyse... 3 ayda toplantısını bile yapamazlar.

kayra han

Bak bu imkansız işte. Bu adam iyi, hoş, dürüst, ahlaklı bir adam ama vaad vermeye bayılıyor. Sen ekonomiyi düzelt zaten avrupa sana vize vermek için sıra olu... Devamını Gör

mert ali

resmen dalga geçiyor. kazanamayacagini anladı gene bol keseden sallamaya başladı. bırak 3 ayı 3 asır uğraşsan sana vizesiz giriş vermezler.

mert ali

yinede teknoloji açısından biraz gelişme var . metronun kapısının otomatik açılmasına şaşıran bu şarlatanlardan hiç bi gelişme beklemiyorum. anca heylel yapa... Devamını Gör