Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 Öneri Karşılığında Destek Sözü

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 Öneri Karşılığında Destek Sözü

Ulaş
30.11.2021 - 14:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Kılıçdaroğlu açıkladığı 5 maddeyi uygulaması karşılığında Erdoğan'ı destekleyeceğini ifade etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

Ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi? 19 yıldır sen yönetiyordun. Ekonomide bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan 5 madde sayacağım, bunları yerine getir, her türlü desteği vereceğiz:

  • Hemen ekonomik sosyal konseyi topla. İşçiyi, çiftçi, emekliyi, sanayici, esnafı topla. Bu kurumların başkanlarını dinle.

  • Hemen bir genelge çıkararak devlette israfa son ver. 'Kim israf yaparsa ben onun hesabını soracağım' diyeceksin. Bana diyor ki helal nedir haram nedir. İsraf haramdır. Genelge çıkarıp 'benim 13 uçağım var, bunun 5'ini 6'sını satıyorum' diyeceksin.

  • Gerçekten ekonomide bir kurtuluş savaşı vereceksen, 'Dövizle verdiğin garantilerin tamamını Türk Lirası'na çeviriyorum' diyeceksin. Biri itiraz ederse hiç korkma, bu kardeşin senin yanında olacaktır. Ve diyeceksin ki 'ben TC Devletinin milli parasına güven duyulmasına istiyorum'. Öyle bir girdabın içine soktun ki memleketi. Doğmamış çocuğu dahi borçlandırdın. 20-30 yıl üstelik Avroyla ödeyeceğim diyorsun. Ödeme dolarsa ABD'deki enflasyonu da yansıtıyorlar. Tam bir sömürü düzeni.

  • Adaletsizliklerden kaçınacaksın. Devletin dini adalettir. Adaleti sağlamak sadece mahkeme kararlarını uygulamak değil, milletin vergilerinin nereye gittiğini de açıklayacaksın.

  • Rüşvetçileri, yolsuzluk yapanları devlet yönetiminden süratle uzaklaştıracaksın. Ayda 10 bin dolar rüşvet veren siyasetçi kim, çağıracaksın. İçişleri Bakanını çağıracaksın, ona diyeceksin ki 'Sen bizi rezil ettin'. Kim olduğunu soracaksın.

'Çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin...'

'Çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin...'

'6 ayda bütün çarklar dönecek. Herkes üretecek herkes kazanacak. Ülkeyi büyüteceğiz, ülke kazanacak. Bunları yapacağız. Bu tablolar bir taraftan yaşanırken dramatik bir olayla karşılaştım İbrahim Kaya Tatarlı köyünden bir çiftçimiz. Mazot ve gübre alıyor Tarım Kredi Kooperatifi'nden, ödeyemiyor, kredi çekiyor. Sonra tutuklanıyor. Avukatlar devreye giriyor ve hapisten çıkıyor, İbrahim Kaya şunu söylüyor; 'Tarım Kredi Kooperatifi yüzde 71 faizle çiftçinin boğazını sıkmakta.' Bir de çıkıyor 'Ben faize karşıyım' peki bu ne? İbrahim kaya adına söylüyorum sen faize karşıysan sana önersin çiftçinin esnafın faiz borcunu sileceksin, sileceksin, sileceksin kardeşim. Silmiyorsun faizi indirdim diyorsun, hangi faizi indirdim kardeşlim! Bu rezalet nedir! Kimin faizini indiriyorsun, çiftçinin, esnafın faizini indirdin mi? İbrahim kardeşim söylüyorum hiç meraklanma az kaldı, bütün çiftçinin bütün esnafın faiz borcunu sıfırlayacağız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
41
37
22
13
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
banu sevcan

yahu yanaşıyor diyin aha indi inecek diye yapıyor bunları diyin ama adam yazdığı veya yazdırdığı maddelerde sonuna kadar haklı başka çıkar yok gerçekten!

pazartesi

Baktı ineceği yok, bu da yavaştan yanaşıyor. Hazıf ddvlet batıyor, keswyi doldurmak lazım,

Emre Akdağ

Ey cehape ey kılıçdaroğlu demesi yakındır vaziyet alın