Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'İhale Alanlara Dolarla Garanti Veriyorsun Bu Mandacılık Değil mi?'

Kılıçdaroğlu: 'İhale Alanlara Dolarla Garanti Veriyorsun Bu Mandacılık Değil mi?'

Batuhan
23.11.2021 - 13:52 Son Güncelleme: 23.11.2021 - 14:38

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Kılıçdaroğlu 'Sizleri üniversite bitirdikten sonra işsiz bırakan düzeni yıkacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında milletvekillerine ve partililere hitap ediyor. 

Sağlık çalışanlarını pandemide büyük bir fedakarlıkla çalıştıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, 'Aynı şekilde çalışan diş hekimlerine de yürekten secvgi ve saygılarımızı gönderiyoruz' dedi. Plansız açılan fakülteler yüzünden ileride 'atanamayan diş hekimi' sorununun ortaya çıkabilecğini belirten CHP lideri, 'Aynı nüfusa sahibiz ama Almanya'da 31, bizde 103 diş hekimliği fakültesi var. Bizdeki kontenjan 8 bin 59, Almanya'da 2 bin 500. Almanya'da 5 öğrenciye bir asistan, 9 öğrenciye bir profesör düşüyor. Bizde 14 öğrenciye bir asistan, 46 öğrenciye de bir profesör düşüyor. Buradan üniversitede okuyan bütün kardeşlerimize sesleniyorum. Sizin sorunlarınızı çözmeye ahdettik. Üniversite bittikten sonra sizleri işsiz bırakan bu düzeni tepe taklak yıkacağız. Bu düzeni tamamen sonlandıracağız' diye konuştu.

Kılıçaroğlu, üniversiteyi bitiren her gencin güzel bir ortamda iş bulacağını ve çalışacağını söyledi.

"Öğretmenin sorununu çözmediyseniz, ülkenin sorunlarını çözemezsiniz"

"Öğretmenin sorununu çözmediyseniz, ülkenin sorunlarını çözemezsiniz"

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder' sözü ile anan Kılıçdaroğlu, 'Öğretmenine değer vermeyen bir toplumun eğitimden bir şey bekleme şansı yoktur.Öğretmenin sorununu çözmediyseniz, ülkenin sorunlarını çözemezsiniz' dedi.

Öğretmenlere seslenen CHP lideri, 'Sizi bu toplumun en saygın kişisi yapmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Öğretmenliği itibarlı bir mslek haline getireceğiz. Hakim ve savcılar gibi ayrı bir öğretmelik meslek yasası olacak. 3600 ek götergeyi vereceğiz. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğrtmen gibi ayrımcılıkları tamamen kaldıracağız. Öğretmen öğretmendir' diye konuştu.

"Fiyatlar artıyor herkes birbirini suçluyor"

"Fiyatlar artıyor herkes birbirini suçluyor"

'Mutfaklarda yangın var. Dolarla ihale alanları ayrı yere koyuyorum ama hepimizin derdi, asgari ücretle geçinenler. Fiyatlar artıyor herkes birbirini suçluyor. Hal esnafı ile konuştum, 'Bu fiyatları artıran siz misiniz?' dedim. Dediler ki; 'Çiftçinin kullandığı girdiler çok pahalı. Çiftçi dolarla belirlenen fiyatla gübreyi almak zorunda.'

'Hali kazanan seçimi kazanır' dedi başkan, hem hali kazanacağız hem seçimi kazanacağız.

Her gün, saat başı zam geliyor. 'Üretici elindeki malı satmaktan tedirgin' diyorlar. Bu tedirginlik felaket bir şey. 'Satış yapıyorum ama fiyat artışından ben sorumlu değilim' diyor. 'Üreticiyi korumazlarsa açlık krizi ile karşı karşıya kalabiliriz' dedi üreticiler.

Hal esnafını terörist mi ilan edeceksin? Türk Lirası'nı eriten kim bakkal mı, çiftçi mi? Et ve Süt Kurumu engel kurumuna dönmüş' diyorlar. Yüzde 60, 70, 80 artışlar var. 14 milyon asgari ücretlimiz var. Pazara gidişim bile troller tarafından eleştirildi. Gerekirse alın teri döker her desteği veririm.'

"Milli kurtuluş savaşı veriyormuş, millete gaz vermeyi bırak"

"Milli kurtuluş savaşı veriyormuş, millete gaz vermeyi bırak"

'Vallahi hırsızları en iyi siz bilirsiniz. Ben 17-25 olaylarında 50-60 milyar dolar çalındığını bilmiyordum. Ama her ay 10 bin dolar parayı cebe indiren adam bu rakamı veriyor.

50-60 milyar doları çaldılarsa, çalan adam belli değil mi? 'Oğlum paraları sıfırladın mı?' diyen adam kimdi?

Seni dolarla terbiye ettiler. Dolarla kimleri terbiye ettiler? Senin adamını terbiye ediyorlar.

Adam terbiye edilmiş, terbiye edildiğinin farkında değil. Saray sosyetesinin lideri Erdoğan diyor ki, 'Ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız' diyor. 20 yıldır sen neredeydin? 1 Türk Lirası 1 dolardı neredeyse başladığında, ne oldu 12 lira oldu? Milli kurtuluş savaşı veriyormuş, millete gaz vermeyi bırak.

(Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin lideri Bahçeli'ye) T.C. vatandaşlığını dolarla satanlara ve onu destekleyenlere ne denir ya! Dolarla vatandaşlık satıyorsun seni terbiye etmişler ve sen buna evet demişsin ve hâlâ alkışlıyorsun. T.C. devletinde Türk lirası milli paramız iken dolarla avro ile ihale yaptılar.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Muhalefetin miting başvurusu yapması için bir yasak mı var, sokağın tepkisini ölçmek için doların daha kaç lira artması gerek. Süreci düşündüğümüzde en kitle... Devamını Gör

dasdasd

düzen değişir ama düzülen hep aynı

kabus

helal ke-mal sana guvenmiyorum ama şu lise mezunu olup memur olan tayfayi bir siktirnameyle postala sana zahmet. meb kurumları, hastane personelleri ve daha ... Devamını Gör