Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu CHP'li Başkanın Görevden Alınmasına Tepki Gösterdi: 'Yapılmak İstenen Haysiyet Cellatlığı'

etiket Kılıçdaroğlu CHP'li Başkanın Görevden Alınmasına Tepki Gösterdi: 'Yapılmak İstenen Haysiyet Cellatlığı'

Emre Ordu
08.12.2017 - 22:50 Son Güncelleme: 09.12.2017 - 14:07

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. İlgezdi, 'Bu bir siyasi süreçtir. Hukuk burada çökmüştür' dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Başkan İlgezdi'nin görevden alınmasına tepki göstererek, 'Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar. Yılmayacağız' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti avukatı İnan Bektaş eşliğinde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

'Bu basın toplantısı asla bir savunma değil. Bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurmuştur. Soruşturma yapın diye. O soruşturmaların tamamından aklanmıştır.

"Bütün hesaplarımız denetlendi, biz denetlenmekten korkmayız"

Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar. Yılmayacağız. Kılıçdaroğlu konuşmasın istiyorlar. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacağım. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım.

Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man adalarında şirket mi kurdu. Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alış veriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz.'

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlgezdi'nin görevden alınmasıyla ilgili dün İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 'Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hakkında mülkiye müffettişlerince düzenlenen raporlar ve adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle  Anayasanın 127'nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'nca 06.12. 2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir' denildi.

Bakanlığın açıklamasında İlgezdi'nin görevden alınmasına, 'İmar Kanununa, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa, Devlet İhale Kanununa aykırı hareketle Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun Zararına Sebebiyet Verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, Kamu Görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine Göz Yumulması' filleri gerekçe gösterildi.

Karar belediye önünde protesto edilmişti

Karar belediye önünde protesto edilmişti

İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırılmasının ardından haberi alanlar dün Ataşehir Belediye binası önünde toplandı. Kalabalık grup kararı alkışlarla protesto etti. Belediye binasına gelenler arasında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da yer aldı.

İlgezdi: "Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve kararı verilmiştir"

İlgezdi: "Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve kararı verilmiştir"

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, akşam saatlerinde belediye önünde kendisine destek vermeye gelenlere hitap etti İlgezdi, 'Bildiğiniz gibi Belediye Başkanı olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdim. Kendini şikayet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan. Kendi belediye başkanları gitsin kendilerini şikayet etsin. Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve bunlarla ilgili beraat kararı verilmiştir. Evrak karartıyormuşuz. Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiçbir şey yok. Bu bir siyasi süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak. Ben buradayım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İl Başkanı: "Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur"

CHP İl Başkanı: "Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur"

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da kararın ardından belediyenin önüne gelenler arasındaydı.

Canpolat, 'Bu AK Parti'nin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız kendisi iki sene önce cumhuriyet başsavcılığına kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. ’Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.’ diyerek, cumhuriyet başsavcılığına bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
337
102
79
46
28
16
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kral-ciplak

Akpartinin en büyük özelliği kendi yediği bütün bok ve şerefsizlikleri başkası yapmış gibi iftira etmeleridir.Eğer o kişinin parası var ise onu çalmak için t... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yakında tayyip kendisini ilah felan ilan ederse şaşırmayın,tapacak kitle mevcut zaten

Atakan Genç

Bokunu çıkarma. Eleştirini bile doğru düzgün yapamıyorsun. Bu sözlerin yapılan şahısa değil kullandığın makama terbiyesizliktir.

its_a_cool_name

Olm siz dalga mı geçiyorsunuz lan? Sadece temizlik masrafı 2 milyon TL olan 1000 odalı saraydaki adamın şakşakçıları, bize kimin "yiyici" olduğunu anlatıyor ... Devamını Gör