Görüş Bildir
Haberler
Bu Yemekleri Tercih Etmek Herkesin Harcı Değil! Hindistan'a Özgü Birbirinden İlginç 15 Yemek

Bu Yemekleri Tercih Etmek Herkesin Harcı Değil! Hindistan'a Özgü Birbirinden İlginç 15 Yemek

Hindistan kendine özgü baharatları ve yemekleriyle adından sıkça bahsettiren bir ülke. İçeriğimizde sizler için Hindistan'a ait birbirinden ilginç ve rengarenk yemeklere yer verdik. Hadi hep beraber inceleyelim. 👇🏻

1. Pav Bhaji

1. Pav Bhaji

Hindistan'ın sokak lezzetlerinden biri olan Pav Bhaji, özel olarak hazırlanan yumuşak ekmekle beraber servis edilen sebze püresinden oluşmakta. Hem ana yemek hem de atıştırmalık olarak tüketilebilen yemeğin sebzeli püresinde patates, soğan, havuç ve bezelye gibi sebzeler kullanılmakta. Pav bhaji yemeğinde başta köri olmak üzere birçok baharat da kullanılmakta.

2. Dosa

2. Dosa

Krep benzeri bir besin olan dosa, Hindistan'daki temel gıdalardan biri. Hazırlanırken öncelikle sütün içine limon damlatılarak kestirilir. Ardından pirinç, kuru börülce ve çemen tohumu uzun süre suda bekletildikten sonra robottan geçirilerek bulamaç haline getirilir. Hazırlanan tüm malzemeler baharatlarla tatlandırıldıktan sonra tavada ince bir katman halinde tek tek pişirilir ve yanında eşlikçileriyle servis edilir.

3. Biryani

3. Biryani
twitter.com

Oldukça eski bir tarihi olan biryaninin popülaritesi Hindistan'dan birçok ülkeye de yayıldı. Bir zamanlar yalnızca kraliyet aileleri için özel olarak hazırlanan yemek artık evlerimizde de yapılamkta. Özellikle basmati pirinç tercih edilerek yapılan biryaniyi et ya da tavuk tercih ederek hazırlayabilirsiniz. İçerisine çeşit çeşit baharat eklemeyi de unutmayın!

4. Khasta kachori

4. Khasta kachori
twitter.com

Kahsta kachori dışı çıtır kaplı ve içinde farklı dolgulara sahip olan bir atıştırmalık. Hindistan'ın birçok bölgesinde oldukça popüler olan atıştırmalığın dolgusunun sonsuz sayılabilecek kadar çok çeşidi olabilmekte. Varyasyonları çok çeşitli olan atıştırmalık normalde tuzlu olmasına rağmen kurtulmuş meyveler ve fındıkla bile yapılabilmekte.

5. Poha

5. Poha
twitter.com

Hindistan mutfağında genellikle kahvaltılık ya da atıştırmalık olarak tüketilebilen ve oldukça doyurucu olan poha yemeğinin ana maddesi pirinç. Yemekte bununla beraber soğan, patates, fıstık, köri yaprakları, hardal tohumu ve bolca zerdeçal kullanılmakta.

6. Vada pav

6. Vada pav

Dilimize patatesli ekmek olarak çevrilebilen vada pav, ekmeğin içine acı biber sürülerek kızartılan baharatlı patates toplarının koyulmasıyla oluşur. Burgere benzemesi nedeniyle özellikle Mumbai kentinde 'Bombay Burger' olarak da adlandırılmakta.

7. Patra

7. Patra
twitter.com

Nohut unu; acı toz biber, kişniş ve kimyon başta olmak üzere çeşitli baharat karışımlarıyla birleştirildikten sonra kıvamlı bir harç elde edilir. Bolca potasyum içeren gölevez yapraklarının üstüne harç sürülür ve yapraklar sarılır. Bütün yapraklar hazırlandıktan sonra önce haşlanır ardından görseldeki gibi doğranarak kızartılır.

8. Chole bhature

8. Chole bhature
twitter.com

Chole bhature, başta kahvaltılar olmak üzere ana yemeklerle de tüketilebilmekte. İçerisinde çaydan kişnişe, nohuttan karanfile birçok malzeme bulunan yemeğin yanındaki eşlikçiler ise öğüne göre değişiklik gösterebilmekte.

9. Momo

9. Momo

Eskiden içleri sadece kıymayla doldurulan momo mantılarının dolgusu günümüzde sebzeli ya da etli olarak da  çeşitlendirilmiş. Tibet'te ortaya çıkan mantı Hindistan'a da gelerek bugünkü popülerliğini kazanmış. Baharatlı acı bir sos ve soya sosuyla servis edilmekte.

10. Appam

10. Appam

Pirinç unu ve hindistan cevizi sütüyle hazırlanan appam, özellikle Güney Hindistan ve Sri Lanka'da popüler bir yemek. Hem kahvaltı hem de akşam yemeklerinde tercih edilebilen appam, bazı bölgelerde özel bir taşın üzerinde pişirilmekte.

11. Galouti Kebabı

11. Galouti Kebabı
twitter.com

Ağızda dağılan yumuşacık yapısıyla ve içerdiği farklı çeşnilerle galouti kebap da Hindistan'a özgü yemeklerden biri. İlk yapıldığı sıralarda Hindistan'da dişlerini kaybetmiş zengin yaşlılara servis edilmek üzere hazırlanmış. Günümüzde ise hala tercih edilmekte olan galouti kebap soğan ve limonla servis edilmekte.

12. Haldi Ka Doodh

12. Haldi Ka Doodh
twitter.com

'Altın süt' ya da 'zerdeçallı latte' olarak da geçen haldi ka doodh, sütün içerisine zerdeçal, karabiber, zencefil ve şeker eklenerek hazırlanır. İçeridği baharatlardan dolayı sindirim sistemini iyileştirmek, öksürük gidermek ve uyku sorunlarını gidermek gibi etkilere sahip.

13. Daulat Ki Chaat

13. Daulat Ki Chaat

Genellikle kış aylarında yapılan daulat ki chaat, Delhi bölgesine ait bir tatlı. Sütün uzun süre köpürtülmesiyle oluşturulan kremaya pudra şekeri, fıstık ve safran gibi malzemeler eklenerek hazırlanmakta. Yumuşacık ağızdan dağılan bir dokuya sahip olan tatlının içine koyulan malzemeleri de çeşitlendirilebilmekte.

14. Golgappa

14. Golgappa

Pani puri, pushka ya da patashe gibi farklı isimlerle adlandırılan bu Hindistan'a özgü lezzette demirhindi turşusu, biber, patates, soğan, bezelye, nohut ve masala gibi malzemeler hazırlanarak yuvarlak çıtır topların içerisine doldurulur. Minik atıştırmalıklar olarak sunulan yemeğin iç dolgusu isteğe göre çeşitlendirilebilmekte.

15. Jalebi

15. Jalebi

Hindistan'la beraber birçok ülkede de popüler olan jalebi bizdeki halka tatlısına da oldukça benzemekte. Hazırlanıp kızartılan hamur kakule ve safranlı şerbetin içine atılarak tatlandırılır. Bazı bölgelerde tatlandırmak için gül suyu da kullanılmakta.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın