Görüş Bildir
Haberler
Kemerburgaz Kent Ormanı Halka Açıldı: 'İstanbul'u Yeşille Donatan Başkan Olarak Anılmak İstiyorum'

etiket Kemerburgaz Kent Ormanı Halka Açıldı: 'İstanbul'u Yeşille Donatan Başkan Olarak Anılmak İstiyorum'

İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı'nın açılışı gerçekleşti. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yeşil alanların çok az olduğunu belirterek eleştirilerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, 'Bütün hizmet, rant için değil halk için olmalı' dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şehri yeşille donatmış bir belediye başkanı olarak anılmak istediğini ve önceliğinin bu olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı’nın açılış törenindeki konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u, İstanbul’un sorunlarını, İstanbulluların beklentilerini bildiğini ve beklentilere uygun olarak İstanbul’un dokusunu bozmadan, tarihini ve kültürünü öne çıkararak hizmet etmek istediğini belirtti.

Kırsalda yaşayanların yeşille bir arada olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, kente gelenlerin ise kaldıkları apartman dairelerinin her tarafının beton olduğunu, sokakların da asfaltla kaplandığını, çocukların oynayacakları bir alan bulunmadığını, çalışmayan bir kadının bütün hayatının dört duvar arasında geçtiğini anlattı. Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanının kentte yaşayanları doğayla kucaklaştırması, yeşillikle tanıştırması gerektiğini vurgulayarak, aile fertlerinin birlikte parka gitmesi, kuşları ve ağaçtaki meyveleri görmesi, kedi ve köpekle oynayabilmesi, ağaçların ilkbaharı ve sonbaharını görmesi gerektiğini dile getirdi.

"4 yıl niçin buraya gelmedik?"

"4 yıl niçin buraya gelmedik?"

Ekrem İmamoğlu’nun, 2 yıldır bu alanın neden açılmadığını sorduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Sayın Başkan kimse duymasın, bir sır vereyim. 2 yıldır benimle uğraşıyorlardı. ‘Acaba Kılıçdaroğlu ne olacak, Kılıçdaroğlu’nu ne yapacağız?’ Ya kardeşim, benimle uğraşmaktan vazgeçin. İstanbul’la uğraşın, İstanbul’u İstanbul yapın. Eğer 6 yıllığına büyükşehre verilmişse, bunun 4 yılı yazık günahtır. 4 yıl niçin buraya gelmedik? Çocuklarımızla, yaşlılarımızla, anne ve babalarımızla, ninelerimizle, dedelerimizle buraya gelebilirdik.” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, önceliklerinin insan olduğunun altını çizerek, “Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz için her şey insan için olmalıdır. İnsan mutluysa, hepimiz mutlu oluruz. Hepimizin mutsuz olduğu bir dünyada yaşamak istemeyiz.” dedi.

"Bütün hizmet rant için değil halk için olmalı"

"Bütün hizmet rant için değil halk için olmalı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapan, boğazıyla, minareleriyle, tarihiyle, doğasıyla ve güzel insanlarıyla dünyanın en kadim kentlerinden İstanbul’a Ekrem İmamoğlu’nun yakıştığını belirterek, katılımcılara şöyle seslendi:  “Ekrem Başkanın da görevi sizlere hizmet etmek. Tabii hakkını yemeyelim, iki değerli belediye başkanımız (Nurettin Sözen ve Ali Müfit Gürtuna) da burada, onlara da şükran borçluyuz. Geçmişte de buraya hizmet eden bütünbelediye başkanlarına da elbette şükran borçluyuz. Biz, hizmet eden hiç kimsenin hizmetini gözardı etmek istemeyiz. Bütün hizmet, rant için değil halk için olmalı; rant için değil çocuklar için olmalı; rant için değil ağaçlar için olmalı; rant için değil bizimle beraber bu kentte yaşayan diğer canlılar için de olmalı. Biz, hep beraber güzel bir kentte yaşamak isteriz. Bunu da birlikte sağlayacağız. Kararlılıkla, güzellikle, gülümseyerek; kin duymadan, öfke duymadan yapacağız. Güzellikleri İstanbul’dan bütün Türkiye sathına yayacağız. Buna yürekten inanıyorum.”

"Bir yeşil kent var etme çabamızı en önemli vizyon olarak İstanbul'umuzun geleceğine not ettik"

"Bir yeşil kent var etme çabamızı en önemli vizyon olarak İstanbul'umuzun geleceğine not ettik"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kemerburgaz Kent Ormanı açılışında konuşma yaptı.  İmamoğlu, şehri yeşille donatmış bir belediye başkanı olarak anılmak istediğini ve önceliğinin bu olduğunu söyledi. Beton yığını haline dönen kentlerde nefes alacak alanlar oluşturmak zorunda olduklarını ifade eden İmamoğlu, 'Bir yeşil kent var etme çabamızı da en önemli vizyon olarak İstanbul'umuzun geleceğine not ettik.' diye konuştu.

Seçim öncesi 15 yaşam vadisi oluşturacakları sözünü verdiklerini hatırlatan İmamoğlu, şehrin çeşitli noktalarında yeşil alanla ilgili projelerini başlattıklarını kaydetti.

"Altı yıldır burası yapılmaya çalışılıyordu ama bir türlü açılamamış"

"Altı yıldır burası yapılmaya çalışılıyordu ama bir türlü açılamamış"

Kemerburgaz Kent Ormanı projesinin altı yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığından tahsis edilen 5,6 milyon metrekarelik alanda başlatıldığını dile getiren İmamoğlu, şöyle konuştu:

'Altı yıldır burası yapılmaya çalışılıyordu ama bir türlü açılamamış. Tahsis süresi de 8 yıl. Biz bu sürenin bitmesine iki yıl kala hızlıca 1,6 milyon metrekarelik alanı '29 Ekim'e yetiştireceğiz' dedik arkadaşlara. Burası tahsis edildikten hemen sonra projelendirilerek inşasına da başlanmış. Buradan Sayın Kadir Topbaş'a da teşekkür ediyorum. Ama iki yıldır hiçbir şey yapılmamış. Belki Topbaş devam etseydi açardı. Yoğun çalışma yaptı arkadaşlarım ve iki ayda büyük eksiklikleri ve organizasyon sıkıntılarını tamamlayarak, bugün tümüyle korunaklı, Avrupai standartlarda hizmet alan bir bölüm haline getirdik burayı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Maslak'taki 1 milyon 100 bin metrekarelik ormanlık alanı 19 Mayıs'ta açıyoruz"

"Maslak'taki 1 milyon 100 bin metrekarelik ormanlık alanı 19 Mayıs'ta açıyoruz"

İmamoğlu, önümüzdeki yıl 29 Ekim'de de kent ormanının kalan kısmını tamamlayacaklarını, Maslak'taki 1 milyon 100 bin metrekarelik ormanlık alanı ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda açacaklarını kaydetti. Kemerburgaz Kent Ormanı ile ilgili afiş ve reklamlarda yer alan 'İmara değil halka açıyoruz' sloganına yönelik tepkilere de ilişkin İmamoğlu, şunları söyledi: 

'Sloganımıza takılmışlar. Kötü bir şey demedik ki. Bu bir felsefe. Yani Orman Bakanlığı'na teşekkür ederiz, burayı bize tahsis etti. Bir açıklama yapmışlar, 'Burası ormandır, bir daha imara açılmaz zaten' diye. Biliyoruz onu, biz bir felsefeyi anlatmaya çalıştık. Böyle bir açıklamaya gerek yoktu. 'Yaptık' demedik ki 'açıyoruz' dedik. Halkımıza açıyoruz. Yapanlara da teşekkür ettik. 'Niye açmadınız iki yıldır' diye de sorguluyoruz. İnsanlarımıza bu alanları hızlıca açmak, tadını, keyfini çıkarmak lazım. Hayat geçiyor.'

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve protokol üyeleri Gazi Koşusu'nda derece alan yarışmacılara ödüllerini verdi, Kemerburgaz Kent Ormanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
132
29
22
12
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Kaybetmenin acısını orman yakarak çıkartmaya çalışan bir zihniyet slogana takıldıysa, parkın açılışı ile iş bitmiyor. Biatçı vandalistlerin hedefi haline gel... Devamını Gör

Barış Koç

bu orman daha önce açılmamış mıydı?

Resho

Yok kardeş açılmamıştı. Ama Bir Otobanın her gişe arasını tekrar tekrar açan, müzeleri, hizmet binalarını 3-4 kez açanlara alıştığımız belki bunlarda da ayn... Devamını Gör

Kılıç Asuman

Zaten olan ormanı hatta daha önce açılmış ormanı açmak .Hımm iyi hareket.İstanbul Boğazını da açar bu şimdi:)))))

Kılıç Asuman

Allahım şu seviyeye gel vay maşallah maşallah.Sizin aklınız pek ermez o konulara.Çok da şeyetmeyin