Görüş Bildir
Haberler
Kedilere Şans Verilse Başarılı Olacakları 17 Meslek

etiket Kedilere Şans Verilse Başarılı Olacakları 17 Meslek

1. Şantiye Şefi

1. Şantiye Şefi

Kediler dikkatli, atik ve çevik hayvanlar. İnşaat iskelesine tırmanmak, konsantrasyon gerektiren ince işçilik gibi işleri iyi becerirlerdi eminiz. Ancak oyuncu olduklarından minik çivilerle, vidalarla oynamaya ve onları bir yerlere sokup kaybetmeye eğilimli olur ve sağlamlığı şüpheli binalar yaparlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Gündelikçi Kedi

2. Gündelikçi Kedi

Kediler temiz hayvanlar. İnanılmaz bir titizlikleri var. Hatta o kadar titizler ki kirli kum kabına tuvaletlerini bile yapmazlar genelde. Günde en az 10 saat yalandıklarına göre kendi üstlerine başlarına temizler evet peki ya etrafları? Kendi döktüğü tüyü temizlemek konusunda kediye pek güven olmaz. Tembel yapısı nedeniyle dökülecek tüylerini yalayıp yutup sonra kusuyor neticede bu hayvan.

3. Amerikan Başkanı

3. Amerikan Başkanı

Tarihin ilk siyahi başkanı Obama oldu malumunuz. Bu da büyük olay oldu. İşte etnik grupların hakları, ırkçılığın bitişi gibi durumlar yüzünden epey alkış aldı. Bir de siyah beyaz bir kedinin Amerikan başkanı olduğunu düşünün? Üstelik bu kedi bir sokak kedisi olsun. Hem ezilenlerin sınıfından hem de derisinin rengi problem değil çünkü çeşitlilik var. Bizce mükemmel seçim.

4. Ne İş Yaptığından Pek Emin Olamadığımız Yazı-Çizi Emekçisi Kedi

4. Ne İş Yaptığından Pek Emin Olamadığımız Yazı-Çizi Emekçisi Kedi

Ne iş yapıyorsun sorusuna verilebilecek milyonlarca cevaptan biridir bu: Yazı-çizi işiyle uğraşıyorum. Meali bazen 'işsizim ama çaktırmıyorum' olan bu cevap kedi gibi rahat tabiatlı bir hayvana çok uygun  görünüyor. Kitapçılarda yayılan kedileri görünce sektöre yabancı da değiller anladığımız kadarıyla. Gündüz uyuyup gece avlanan kedi hayvanı gündüz uyuyup gece yazı yazan yazar tipine cuk diye oturmuyor mu?

5. Pilates Eğitmeni Kedi

5. Pilates Eğitmeni Kedi

Pilates son yılların en gözde aktivitelerinden biri. Hem zayıflamak hem de spor yapmak için kurslarına akın ediyoruz beyaz yakalılar olarak. Kediler esneklikleriyle tanınıyorlar. Dar yerlere girebilme, inanılmaz pozisyonlarda yatabilme ve oturabilme en büyük yeteneklerinden. Kesinlikle süper pilates eğitmeni olurlar.

6. Babasının Şirketinde Çalışan Kedi

6. Babasının Şirketinde Çalışan Kedi

Hayatta en çok hangi işi yapmak istersiniz diye sorsalar kesinlikle babamın şirketinde çalışmak isterim derim. Ne şirketi olduğu çok mühim değil, iş hazır olacak, portföy ver, müşteri var. İşleyen bir düzenin başına geçmek sizi 1-0 değil 10-0 önde başlatır hayata. Kedi rahatlığındaki bir hayvan için biçilmiş kaftan kesinlikle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Vize Kaçtaydı Ya Diye Soran Müzmin Öğrenci Kedi

7. Vize Kaçtaydı Ya Diye Soran Müzmin Öğrenci Kedi

Müzmin öğrencilik öyle bir şey ki gerçekten meslek haline geliyor bir süre sonra. Kedi gibi bütün gün yatan öğrenci sınavlarını kaçırır, devamsızlıktan kalır falan. Bir de öğrencilik uzadıkça babadan para almak zorlaşır, zorunlu bir başlangıç yapılır kariyere. Bu arkadaşlar genelde hizmet sektöründe çalışır. İngilizce bilen bir kediyseniz arkadaşlarınızın proje ve tezlerini çevirebilirsiniz başlangıç olarak.

8. İmam Kedi

8. İmam Kedi

Günde 5 vakit ezan okumak, cenaze namazı kıldırmak, müminlerin, cemaatin sorunlarına çare aramak gibi görevleri olacak bu kediler yoğun olmayacak bu çalışma temposunu sevebilirler.

9. Esnaf Kedi

9. Esnaf Kedi

Esnaflık rahatlık ya. Kafa rahatlığı yani, mis gibi. Sabah git dükkanı aç, kapının önünü sula, çayını söyle, komşu esnafla muhabbet et, tavla da oynanır. Esnaf lokantasında yenecek yağlı ve sulu leziz yemekler var üstelik. Bir kedinin ekabirliğine ne de yaraşır bu meslek. Meraklı oluşları da aslında benziyor. Hamdi abi ne kadara vermiş o malı kolisini gibi sorularla iş yaşamında rakiplerinden asla geri kalmaz böylece.

10. İlber Ortaylı

10. İlber Ortaylı

Kediler kadim canlılar. Binlerce yıldır insanlarla yaşıyorlar. Firavunların en sevdiği hayvanmış kediler, tapınakları var, tabloları, şiirler yazılmış kediler namına. E bu kadar eskiden beri aramızda yaşadıkları için de hem tarihimize hem de savaşlara, büyük olaylara yabancı değiller. Hafızaları ne kadar kuvvetli bilmiyoruz ama okumakla iyi bir ilişkileri var. Bu da onları kalifiye birer tarihçi yapmak için yeter de artar bile.

11. Memur Kedi

11. Memur Kedi

Üç tane rakam var ki yan yana geldiğinde hepimizin yüzünü güldürüyor: 657. Bu memurluk simgesi rakam az ama öz bir maaşa, güvenli bir iş yaşamına, emeklilik ve sağlıkta güvenceye işaret. Kediler rutini sever, her sabah aynı saatte kalkmak, kaloriferleri yanan sıcak bir ofis yaşamı onlar için güzel olacaktır. Yumakla oynarcasına imzalanan evraklar da hoşlarına gidebilir belki. Rüşvet de istemez. En azından para istemezler, lakerdayla kandırabilirsiniz rahatlıkla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Mad Men Reklamcısı Kedi

12. Mad Men Reklamcısı Kedi

Reklamcılık son yılların gözde mesleklerinden. Güzel plazalar, iyi giyimle janti beyler ve bayanlar toplantıdan toplantıya koşarken ne de karizmatik görünüyorlar. Bu yeni nesil beyaz yakalı kuşak kedilerle de çok haşır neşir. Hatta ofislerinde kedi besleyen reklamcılar bile var. Zekasına ve öğrenme merakına güvendiğimiz kedi hayvanı ev hayvanı olarak girdiği ofiste bir koltuk sahibi de olabilir rahatlıkla.

13. Oto Sanayi

13. Oto Sanayi

Oğlum oradan 13-14 anahtarını getir bakalım diye bağıran ustasına yardımcı olur mu kediler? Bu konuda köpekler gibi eğitilebilir olmadıkları kesin. Ancak yaptıracağınız işleri oyun gibi sunarsanız bire kediye ya da bir şeyleri kurcalayıp bozacağını söylerseniz ve şaşırtarak tamire yönlendirirseniz bir süre sonra şartlı koşullanma ile dediğini yapar hale gelecektir.

14. Donanımcı

14. Donanımcı

Bilgisayar işi zor ve karmaşık. İşin bir yazılım bir de donanım kısmı var. Yazılım kısmı daha rahat gibi duruyor bilgisayardan anlamayan biri olarak bana. Donanım kısmındaki kedinin fotoğrafına bakınca da böyle olduğu belli sanki. Minik patilerini en küçük deliklere bile sokabilen kediler bilgisayarın tüm girdi çıktısını bulup bozuk yerlerini tamir edebilirler, klavyenin içine giren yiyecek kırıntılarını bile temizlerler isterlerse.

15. Piremseslik

15. Piremseslik

Ya bir kediye en çok yakışacak meslek bu değil mi sizce de? Doğuştan asil bir hayvan olan kedi zaten kendini beğenmiş ve etrafını çok beğenmeyen bir yapıya sahip. Sürekli ıslak mama, taranan tüyler, kucakta gezdirilmek, göbeğini kaşıyacak uşaklarla yaşamayı kediden çok hakedecek başka hayvan düşünemedik doğrusu.

16. Fast Food Kuryesi

16. Fast Food Kuryesi

Bu meslek bir kedi için çok iyi bir seçim olmayabilir. Neden derseniz bir kere çok sabırlı değiller. Siparişi sorgulayan, çok soru soran, ters müşteriyi tırmalayabilir her şeyden önce. Bir de taşıdığı siparişleri yeme ve müşteriye eli boş gitme riski var ki bu zaten direkt kovulma sebebi. Kediler pizza dağıtıcısı değil de Garfield gibi pizza yiyicisi olmak için doğmuşlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Full Time Anne

17. Full Time Anne

Kedilerin yavrularına düşkünlüğünü biliyoruz. Uyurken rüya görüp korkan yavrusuna sarılan anne kedinin videosu izlenme rekorları kırmıştı hatırlarsanız. Yavrusunu doyurma, temiz tutma konusunda süper. Bir de oyunla öğretme yöntemini benimsemiş anneler kediler, ki eğitimciler bunun çok sağlıklı olduğunu söylüyor. Bir de Avrupai anneler olurlar zira onların 18 yaşına gelen çocuğu evden ayrılmaya teşvik etmesi gibi kediler de yavrularından bir süre sonra ayrılıyor bildiğiniz gibi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
167
91
41
15
14
5