Görüş Bildir
Haberler
Kaymakamlıktan 'Çocuklarıma Bakamıyorum' Diyen Baba Hakkında Açıklama: 'Evde Eksikleri Yok'

Kaymakamlıktan 'Çocuklarıma Bakamıyorum' Diyen Baba Hakkında Açıklama: 'Evde Eksikleri Yok'

Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı, çocuklarına bakamadığını belirterek devlet korumasına alınmaları için mektup yazan işçiye dair açıklama yaptı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep’te yaşayan bir işçinin valiliğe mektup yazarak çocuklarına bakamadığı için devlet koruması altına alınmasını istemişti.

Şahinbey Kaymakamlığı bir açıklama yaparak konunun incelendiğini aktardı. Açıklamada işçinin sigortalı bir işte çalıştığı, bir evi olduğu ve evde eşya ve eksiklerinin bulunmadığı belirtildi. Açıklama şu şekilde:

“Bazı sosyal medya paylaşımlarında A.K. isimli bir vatandaşın Gaziantep Valiliği’ne bir mektup göndererek çocuklarına bakamadığını söyleyip, çocuklarının devlet korumasına alınmasını istediğine dair bilgilere yer verilmektedir. Kaymakamımız, Sosyal Hizmet Merkezi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı idari amirlerimiz tarafından 29 Kasım 2021 tarihinde konuyla ilgili bir inceleme yapılmıştır. 

Yapılan inceleme neticesinde A.K ve ailesinin kendilerine ait 3+1 ev sahibi olduğu ve evde eşya eksiklerinin bulunmadığı, A.K’nin sigortalı olarak bir işyerinde çalıştığı anlaşılmıştır. A.K’nin eşi E.K, mektuptan haberi olmadığını ve  herhangi bir talepleri bulunmadığını beyan etmiştir. A.K.’nin fevri davranışlarının bulunduğunun tespiti üzerine çocukların bu süreçte zarar görmemesi için Kaymakamlığımız tarafından takip edilecek, çocukların eğitim vb. ihtiyaçları Kaymakamlığımız tarafından karşılanacaktır.” 

"Sizi evimizde ağırlayıp sorduklarınıza samimice cevap verdik"

"Sizi evimizde ağırlayıp sorduklarınıza samimice cevap verdik"

Mektubu yazan A.K. isimli işçi, valiliğin sosyal medyada yaptığı paylaşıma verdiği yanıtta şöyle dedi:

“Sayın kaymakam bey evimizde ağırladık sizi ve bütün sorduklarınıza samimice cevap verdiğimizi düşünüyorum. Evde tek kişinin asgari ücretle çalıştığını evin hem ipotekli olduğunu hem de kredi borcumuz olduğunu. 5 yaşındaki çocuğun gelişim geriliği olduğu, alması gerekli olan gıda maddelerini alamadığımızı, 8 yaşındaki çocuğa yatacak baza dahi alamadığımızı, evde okula giden 2 öğrencinin olduğunu, bunların okul masraflarını karşılayamadığımızı, hepsini söyledik.'

Ayrıca A.K., bu açıklama sebebiyle kaymakamlık tarafından verilecek hiçbir yardımı da kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
28
14
5
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?