Görüş Bildir
Haberler
Kaş Şekli İnsanı Vezir de Eder Rezil de! Yüz Şeklinize En Uygun Kaş Modelini Nasıl Bulacağınızı Açıklıyoruz

Kaş Şekli İnsanı Vezir de Eder Rezil de! Yüz Şeklinize En Uygun Kaş Modelini Nasıl Bulacağınızı Açıklıyoruz

18.11.2022 - 17:24

Bakışları daha etkileyici hâle getirmek, yüzü ortaya çıkarmak ve yüze karakteristik bir ifade kazanmak için kaş modellerini yüz şekline uygun olarak seçmek oldukça önemli. Her yüz şekli için aynı kaş modelini kullanmak elbette mümkün değil. Bu yüzden gelin; ince, kalın, düz ya da kavisli modeller arasından size en çok yakışan kaş modelini bulmanıza yardımcı olacak, yüz şeklinize göre doğru kaş modellerine yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğru kaş şeklini belirlemek için ölçümlerden faydalanabilirsiniz.

Doğru kaş şeklini belirlemek için ölçümlerden faydalanabilirsiniz.

Yüzü ortaya çıkaran en önemli özelliklerden biri kaş şekli. Farklı kaş stilleri sizi bambaşka görünümlere taşıyabilir. Doğru kaş modeliyle daha genç, sağlıklı ve modern görünmek mümkün. Bunun için başvurabileceğiniz birkaç püf nokta mevcut. Bu püf noktaları uygulayarak size en uygun kaş modelini seçebilir, bakışlarınızı daha etkili hâle getirebilirsiniz.

Doğru kaş ölçümünü yapmak hiç de zor değil!

Doğru kaş ölçümünü yapmak hiç de zor değil!

Kaş modelinin yüze uygun olarak seçilmesi için birtakım ölçümlerden yararlanmak mümkün. İlk olarak burun bitiş noktasından yukarı doğru dik bir çizgi çizerek kaşın başlayacağı noktayı tespit etmek gerekiyor. Ardından burun bitiş çizgisinden gözbebeğine doğru giden çizgi ile kaşa verilecek kavis belirleniyor. Burun bitiş çizgisinden gözün bittiği yere kadar giden çizgi ile de kaşın biteceği noktaya ulaşılıyor. Bu üç adımı doğru bir şekilde yaptığınızda yüzünüze uygun oranlarda bir kaş şekli ortaya çıkarmış oluyorsunuz!

Farklı kalınlıkta ve modelde kaşlarla daha çekici görünmek mümkün.

Farklı kalınlıkta ve modelde kaşlarla daha çekici görünmek mümkün.

Hayalinizdeki kaş modelinin yüz şeklinize uygun olup olmaması, kaşa şekil verirken dikkate alınması gereken en önemli unsur. Bu unsuru göz ardı etmeden kaş şeklinize karar verebilirsiniz. Gür olmayan bir kaş yapınız varsa kalın modeller size çok da uygun olmayacaktır. Fakat eğer gür kaşlara sahipseniz doğal bırakılan ancak düzgün kaşlarla modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Doğal ve kalın bırakılan kaşlarda kavisli modeller çok sık tercih edilmiyor. Bu stildeki kaşlara daha çok düz modeller yakışıyor ve kullanıcısına modern bir görünüm kazandırıyor. Kavisli kaş modelleri ise, bakışları yukarı çekmek ve daha dinç bir görünüm elde etmek isteyenler için iyi bir tercih olabilir.

Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar için kavisli kaşlar.

Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar için kavisli kaşlar.

Kemiksiz ve yuvarlak formda bir yüz şekliniz varsa hafif kavisli ve daha keskin açılı kaş modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modeller, yuvarlak olan yüzünüzü yükselterek daha dinç bir ifade kazanmanıza yardımcı olur. Yuvarlak yüz hatlarını kavisli kaşlar aracılığıyla daha keskin hâle getirebilmek mümkün. Yüzünüzü daha ince ve uzun göstermenizi sağlayan bu keskin kavisli kaşlar ile istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Kalp yüz için dikkat çekici kaşlar.

Kalp yüz için dikkat çekici kaşlar.

Ters üçgen olarak da bilinen kalp yüz şeklinde, küçük bir çene ve geniş bir alın bulunur. Üstten alta doğru incelen bu yüz tipine sahipseniz son dönemlerin trendleri arasında yer alan kalın ve gür kaşlar sizin için uygun olmayabilir. Kalınlaştırılmış ve yuvarlak kavis verilmiş kaşlar ile geniş olan alın bölgesini dengelemek mümkün. Bu modelde kaşları yukarı doğru tarayarak daha genç ve dinç bir görünüm elde edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kare yüzlere uygun olan doğal görünümlü kaşlar.

Kare yüzlere uygun olan doğal görünümlü kaşlar.

Kare şeklinde bir yüz hattına sahipseniz keskin bir yüz ifadeniz var demektir. Bu keskin ifadeyi, seçeceğiniz kaş modeliyle daha yumuşak bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Eğer kalın yapılı ve gür kaşlarınız varsa, fazlalıkları temizleyerek doğal bir hâlde bırakmanız sizi son derece modern gösterecektir. Daha ince bir kaş yapısına sahipseniz kaşlarınızı hafif yuvarlak modelde kullanarak belirgin olan çene hattınızı dengeleyebilirsiniz.

Oval yüzler için dengeli kaşlar.

Oval yüzler için dengeli kaşlar.

Ne yuvarlak ne de keskin hatları olan oval bir yüz şekline sahipseniz inceden kalına doğru giden dengeli kaşlar tam size göre. Eğer kaşlarınız gür bir yapıdaysa sadece fazlalıklardan kurtularak temiz bir görünüm elde etmek de sizin için uygun olur. Derin görünümlü kavislerden kaçınarak yüzünüzü daha da yuvarlak göstermemeye dikkat etmenizde fayda var. Son dönemlerde trend hâline gelen düz kaşlar da sizi daha modern bir görünüme kavuşturabilir. Peki siz nasıl kaş modelleri tercih ediyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın