Görüş Bildir
Haberler
Karşıyaka-Göztepe Derbisinde Tribün Devrimi

Karşıyaka-Göztepe Derbisinde Tribün Devrimi

Enver K.
29.10.2015 - 15:51

İzmir'i 8 Kasım Pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisinin heyecanı şimdiden sararken, iki kulübün yöneticileri tarihi bir adım atarak kontanjan kısıtlamasını kaldırıp, tribünleri yarı yarıya paylaşma kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kale arkalarının açılmayacağı derbide ev sahibi takım konumundaki Karşıyaka'ya kapalı tribünün, Göztepe'ye ise açık tribünün tahsis edilmesi kararlaştırıldı. İki camia arasında sıcak rüzgarların estiği dönemde derbiyi görüşmek üzere bir araya gelen Karşıyaka Başkanı Ali Erten ile Göztepe İdari CEO'su Kerem Ertan, toplantıda 5 maddelik bir protokol belirledi.

Kulüplerin aldığı ortak kararları, ilk derbiye ev sahipliği yapacak Karşıyaka'nın resmi internet sitesinden duyuruldu. Buna göre mümkün olduğunca fazla taraftarın maçı izleyebilmesi ve fair play sürecinin kesintisiz devam etmesi için İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu'nun da onaylaması koşuluyla açık tribüne konuk takım seyircisinin, kapalı tribün ev sahibi takım taraftarının alınması kararlaştırıldı. Rakip takım biletleri her iki derbide de 20 TL olacak. Futbolseverlerin ailece maç izleyebilmesi için için Futbol Federasyon ve yayıncı kuruluşa başvurulup derbinin saatinin aynı gün 13.30'a alınması istenecek.

İşte o kararlar:

1. Kulüpler, yerel ve ulusal bazda geniş destek gören fair-play sürecinin kesintisiz olarak ve geliştirilerek sürdürülebilmesi için gereken özen ve özveriyi göstereceklerdir.

2. Maçın oynanma saatinin aynı gün saat 13:30'a alınması için Türkiye Futbol Federasyonu'na gerekli müracaat yapılacaktır. Bu konuda yayın hakkı sahibi olan TRT'nin de anlayış göstereceğini ümit ediyoruz.

3. Tribün paylaşımında açık tribünün rakip takıma, kapalı tribünün ise ev sahibi takıma verilmesi uygun bulunmuştur. Bu şekilde, gerek ilk maç ve gerekse ikinci yarıda Göztepe'nin ev sahipliği yapacağı maçta, her iki takımdan da mümkün olduğunca fazla taraftarın maçı izleyebilmesi amaçlanmıştır. Ancak bu konuda İl Güvenlik Kurulu'nun nihai kararları esas olacaktır.

4. Rakip takım tribün bilet fiyatı 20 TL olarak belirlenmiştir.

5. Karşıyaka'nın ev sahibi olduğu ilk maç için alınan bu kararlar ve bilet fiyatları, ikinci yarıda Göztepe'nin ev sahibi olacağı maçta da Karşıyaka için aynen uygulanacaktır.

İki kulüp büyük adımlar attı

Aralarındaki rekabet ülke sınırlarını aşan, geçmişte olaylı derbileri gündeme oturan Karşıyaka ile Göztepe, son yıllarda buzları eritmeye başladı. Göztepe taraftarları, 2008 yılında deplasman yolunda cinayete kurban giden Karşıyaka taraftarı Özgür Soylu'nun cenazesinde rakiplerini yalnız bırakmadı. Göztepe'nin genç kalecisi Serhat Çağlar, 2011'de rahatsızlanıp acil kan ihtiyacıyla yoğun bakıma alındığında kan vermeye ilk koşan Karşıyakalılar oldu.

Göztepe'nin eski başkanı Hüseyin Altınbaş, 2013'te Karşıyaka Kulübü'nü ziyaret etti. Bu sezon başında ise Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Folkart'ın iki kulübe verdiği forma reklamı töreninde ilk kez bir araya gelip derbide tribünlerin paylaşılmasına yeşil ışık yaktı. Pınar Karşıyaka'nın basketboldaki başarılarında mevkidaşını arayıp kutlayan Sepil, rakiplerinin 15 Ekim'de Barcelona Lassa'yla oynadığı maçı tribünden Erten'le izledi.

2011'deki derbide rakibe 2 bin 500 bilet

Geçmiş yıllarda oynanan maçlarda tribünleri paylaşan, 1981'de 61 bin 60 biletli seyirciyle 2'nci Lig'de taraftar rekoru kıran Göztepe ve Karşıyaka'nın 17 Eylül 2011'de 8 yıl aradan sonra oynadığı ilk derbiyi, yönetmelikte belirlenen yüzde 5'lik kontenjan gereği 2500 Karşıyaka'lı taraftar izlerken, ikinci yarıdaki maçta Göztepe'ye aynı protokol uygulandı. Ertesi sezon oynanan derbilerde ise bu sayıyı 4200'e çıkarıldı. Göztepeliler şu ana kadar 9 bin 509, Karşıyakalılar 7 bin 553 Passolig kartı aldı.

YeniŞafak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
9
2
2
2
1
0