Görüş Bildir
Haberler
Karbonat, Sirke ve Hatta Amonyak: Koltuk ve Halılardaki Lekelere Savaş Açanlar İçin En Etkili Silahlar

Karbonat, Sirke ve Hatta Amonyak: Koltuk ve Halılardaki Lekelere Savaş Açanlar İçin En Etkili Silahlar

02.02.2022 - 08:45

Koltuk ve halılar, evde sıkça kirlenen eşyaların başında geliyor. Her kirlendiklerinde ya da lekelendiklerinde yıkatmak tabii ki mümkün olmuyor. Ama buna gerek de yok. Evinizde bulunan malzemelerle koltuk ve halılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke, Arap sabunu, karbonat ve daha birçok kolay ulaşılabilir ürün, halı ve döşemelerin temizliğinde yardımınıza koşuyor. Dikkat etmeniz gereken şey ise koltuk ve halılarınızı silmeden önce üzerini iyice süpürüp toz ve kalıntı kalmadığından emin olmak. Haydi, detayları inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şeyi temizleyebilen iksir: Beyaz sirke

1. Her şeyi temizleyebilen iksir: Beyaz sirke

Sirke, ev temizliğinin her alanında karşımıza çıkıyor. Halı ve koltuk temizliği de bu alanlardan. Koltuk temizliği için, sıcak suyu ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bir bez yardımıyla kirli bölgeleri bu karışımı kullanarak silin. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz. Halılar içinse silme suyunu bir miktar beyaz sirke ve bulaşık deterjanı ile hazırlayın. Ardından, nemli bir bezle halılarınızı silin. Sirke kokusundan rahatsız oluyorsanız mutlaka pencereleri açıp kokunun çıkmasını sağlayın. İşte bu kadar kolay.

2. Temizliğin vazgeçilmezi: Arap sabunu

2. Temizliğin vazgeçilmezi: Arap sabunu

Temizlik denince akla gelen ilk şeylerden biri şüphesiz Arap sabunu. Çok etkili bir temizleyici olan bu ürün, koltuklarınızı ve halılarınızı da en iyi şekilde temizleyecek. Arap sabununu kullanmak için öncelikle ılık bir suyun içinde eritin. Ardından, bir bezi suyun içine batırıp hafifçe suyunu sıktıktan sonra koltuk ve halılarınızı silin. Koltuk ve minderlerinizde sabun artığının kalmaması için sıcak suda ıslatılmış bir bezle yeniden silebilirsiniz. Halılarınızı bu suyla silmeden önce üzerindeki toz ve kıl gibi kalıntıları süpürmeyi unutmayın.

3. Leke düşmanı, temizlik dostu: Karbonat

3. Leke düşmanı, temizlik dostu: Karbonat

Genellikle her evde bulunan karbonatla neredeyse bütün lekelerden kurtulabilirsiniz. Halı için, yüzey nemliyken lekenin üzerine biraz karbonat serpip yarım saat bekleyin. Ardından, halınızı süpürün ya da sirkeyle nemlendirilmiş bir bez ile silin. Koltuklar için de bir miktar karbonatı serpip lekeyi nemli bir bez ile güzelce silin. Bu yöntem, sinmiş kokuları da kolayca çıkaracak.

4. Nostaljik ve vazgeçilmez: Beyaz sabun

4. Nostaljik ve vazgeçilmez: Beyaz sabun

Halı ve döşemelerin pırıl pırıl olmasını, mis gibi kokmasını sağlayan yöntemlerden bir diğeri de beyaz sabun. Yapmanız gereken ise oldukça basit. Derin bir kabın içine ılık su doldurun. Beyaz sabunu bu suyun içinde köpürtün. Ardından, temiz bir bezi bu suda ıslatıp suyunu sıktıktan sonra halı ve koltuklarınızı silin. Kuruduktan sonra duru suyla ıslatılmış bir bez ile tekrar silin. Bu yöntem, özellikle döşeme kumaşlarında çok işe yarayacak.

5. Yalnızca mutfakta değil her yerde etkili: Bulaşık tableti

5. Yalnızca mutfakta değil her yerde etkili: Bulaşık tableti

Bulaşıkları makinede pratik bir şekilde yıkamayı sağlayan bulaşık tableti, koltuk temizliği için de çok uygun. Tabletin içindeki bileşenler koltuklarınızdaki tüm lekeleri çıkaracak. Yapmanız gereken, bir kova sıcak suyun içine bir bulaşık tabletini atıp erimesini beklemek. İsterseniz içine az miktarda sirke de ekleyebilirsiniz. Bu karışımı, koltuğunuzdaki lekeli bölgeye az miktarda döküp yumuşak bir bezle silin. Lekeler çıkana kadar işlemi tekrarlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ekmeği lezzetli temizliği kuvvetli: Mısır nişastası

6. Ekmeği lezzetli temizliği kuvvetli: Mısır nişastası

Özellikle mutfak halısındaki yağ lekelerini çıkarmak çok zorlu olabiliyor. Bu tür zorlu lekeleri çıkarmaya yarayacak bir önerimiz var: Mısır nişastası. Halınızdaki lekeli bölgelerin üzerine mısır nişastasını serpiştirin. Aynı zamanda bir kovanın içinde ılık, sirkeli su hazırlayın. 5 dakika sonra lekenin üzerini sirkeli suyla silin. Çok derin ve yerleşmiş lekeleri eski bir diş fırçası ile fırçalayabilirsiniz. Bu yöntemle halılarınız hem temiz hem parlak olacak.

7. Tüm kirleri alıp götüren hijyenik çözüm: Amonyak

7. Tüm kirleri alıp götüren hijyenik çözüm: Amonyak

Çok etkili bir yöntem olan amonyak, halı ve koltuklarınıza yerleşmiş mürekkep ve boya lekelerini temizlemek için kullanabileceğiniz bir malzeme. Amonyak kullanırken miktarlara ve kullanım sürelerine dikkat etmek çok önemli. Genel temizlik suyuna bir çorba kaşığı kadar toz amonyak ekleyip halılarınızdaki leke ve yağları bu suyla silebilirsiniz. Ancak halınızın üzerinde uzun süre bekletmemelisiniz. Koltuklarınız için ise derin bir kovanın yarısına ılık su koyup üzerine ambalaj üzerinde önerilen miktarda sıvı amonyok ekleyin. Ardından temiz bir bezle koltuklarınızı silin. Amonyağın ağartıcı özelliğinden dolayı ilk önce koltuğun görünmeyen kısmında denemekte fayda var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın