Görüş Bildir
Haberler
Karantinada Tam da Bunalımın Ortasındayken Kendi Akıl Sağlığınız İçin Kesinlikle İzlememeniz Gereken Dizi ve Filmler

Karantinada Tam da Bunalımın Ortasındayken Kendi Akıl Sağlığınız İçin Kesinlikle İzlememeniz Gereken Dizi ve Filmler

Valla biz uyaralım bu aşağıdakiler karantinada izlenmemesi gereken dizi ve filmler...

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/sam_cleal/mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birdbox

1. Birdbox

Bird Box, peşlerinde olanlardan kurtulmak için gözleri bağlı bir şekilde yola koyulan bir kadın ve çocuklarının hikayesini konu ediyor. Her şey tam beş yıl öncesinde başlar. Başlangıçtan bu zamana kadar hayatta kalmayı başaran Malorie ve iki çocuğu için hayat bu süreçte hiç de kolay olmaz. Nehir kenarında terk edilmiş bir evde kalan aile, bugünlere her adımlarını planlayarak gelir. Ailesini güvende olabilecekleri bir yere götürmenin hayalini kuran Malorie ve çocukları için artık gitmedir. Ancak bu yolculuk oldukça tehlikelidir. Tek bir hataları ölümlerine sebep olacaktır. Her şeyden önemlisi de yolculuk sırasında ne olursa olsun gözlerinin bağlı olması gerekir. Zekalarına ve geliştirdikleri duyma yetilerine güvenerek çıktıkları bu yolculukta Malorie ve çocukları yalnız değildir. Peki onların peşinde olan insan mı, hayvan mı, yoksa bir canavar mıdır?

2. Train to Busan

2. Train to Busan

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok-woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

3. The Walking Dead

3. The Walking Dead

Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalmıştır! Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Happening

4. The Happening

Tuhaf, korkunç ve emsali görülmemiş bir kriz Central Park'ta patlak vermiştir. Lisede bilim hocası olan genç adam, eşi ve küçük kızı, bu mistik olaydan nasıl kurtulacaklarını düşünmek zorundadırlar. The Happening, ya da Türkçe'deki ismiyle 'Mistik Olay', doğal afetlerin arttığı bir coğrafyayı ve dünyanın sonunun yaklaştığını hissettiren bir zamanı, Moore ailesi üzerinden anlatıyor.

5. World War Z

5. World War Z

Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır. Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. It Comes At Night

6. It Comes At Night

Dünyanın bambaşka bir hal aldığı filmde Paul, terk edilmiş güvenli bir evde eşi ve oğluyla kendine bir düzen kurmuş bir aile babasıdır. Tüm dünyayı terörize eden alışılmadık bir tehditten korunmak için büyük bir emek harcayan babanın kararlılığı genç ve umutsuz bir gencin eve sığınmak istemesiyle sarsılacaktır...

7. The Road

7. The Road

Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika’yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır.

8. A Quiet Place

8. A Quiet Place

2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Contagion

9. Contagion

Hava ve solunum yoluyla rahatlıkla geçen ve insanları birkaç gündür içinde öldüren, ölümcül bir virüs salgın şeklinde yayılmaktadır. Dünya çapında uzmanlardan oluşan medikal bir ekip, hem salgına çare bulmaya çalışır hem de insanlarda virüsten daha da hızlı yayılan panik halini kontrol altına almaya çalışırlar. İnsanlar şimdi hem canlarını kurtarmaya çalışırken hem de dağılmanın eşiğine gelen toplumsal hayata tutunma mücadelesi verirler...

10. Cloverfield

10. Cloverfield

New York’taki bir barda kulakları sağır eden bir gürültü duyulur, bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplar. Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama olur, Özgürlük Heykelinin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye çarpar. New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 28 Days Later

11. 28 Days Later

Ölümcül bir virüs, İngiltere’yi tehdit altına almıştır. Bir araştırma laboratuarındaki hastalıklı şempanzelerden yayılan bu virüse yakalanan insanlar zor durumdadırlar. Bu işle mücadele eden kişiler sadece virüsü yok etmek değil, hastalığa yakalananlarla da büyük sorun yaşamaktadırlar. Çare olarak askerler tarafından yönetilen sığınağa taşındıklarında çok başka sorunlar ortaya çıkmaya başlar.

12. REC

12. REC

Gazeteci Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Çünkü tam da TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo'nun, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır.

13. The Day After Tomorrow

13. The Day After Tomorrow

İklim bilim uzmanı olan Jack Hall, Antarktika’da büyük bir buzulun koptuğunu keşfeder. Ancak henüz fark etmediği şey ise bu olayın, dünya popülasyonunu etkileyecek bir doğal afetin tetikleyicisi oluşudur. Son üç haftadır aralıksız yağmurlar yağmaktadır ve tüm dünyada bir dizi iklimle ilişkili felaketler meydana gelmeye başlamıştır. Herkes dünyanın yeni bir buzul çağına girmekte olduğunu fark eder. İnsanlar, mümkün mertebe yaşadıkları alanları terk ederek güneye doğru daha sıcak iklim şartlarının olduğu bölgelere toplanmaya başlar. Jack, New York’ta mahsur kalan ve donma tehdidi altındaki oğlu ve arkadaşlarını kurtarmak için kendi canını ortaya koymaya hazırdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Pandemic: How to Prevent an Outbreak

14. Pandemic: How to Prevent an Outbreak

Bu belgesel dizisinde, influenzaya karşı verilen savaşın ön saflarında yer alan kahramanlarla tanışın ve onların bir sonraki küresel salgını engelleme çabalarını öğrenin.

15. The Between

15. The Between

Küçük bir kasaba olan Pretty Lake tehlikeli bir salgının etkisi altındadır. Gizemli bir virüsün ele geçirdiği kasabada 21 yaş ve altındaki herkesin ölmektedir. Hayatta kalanlar ise hükümetten tarafından karantinaya alınan 10 mil çapında bir bölgede yaşamaktadır. Hükümet çözüm bulamayıp desteğini çektiğinde karantina altına aldığı kasaba sakinleri kendilerini korumak ve kasabayı virüsten arındırmak için mücadele vereceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Rain

16. The Rain

Danimarkalı iki kardeş, yağmurla gelen ve İskandinavya nüfusunun çoğunu yok eden ölümcül virüstün kurtulmayı başarmıştır. Kendilerine yeni bir dünya kurmak isteyen kardeşler güvenli bir yer bulmak için yolculuğa çıkarlar. Büyük yıkımdan kurtulmayı başaran diğer gençlerle bir araya gelen kardeşler, yeni hayatlarında istedikleri kişi olmakta özgürdür. Geçmişte hissettikleri duyguların hiçbirini artık yaşayamayacaklarını düşünen gençler hayatta kalmak için savaş verirken, yaşadıkları birçok şeyin yeni hayatlarında da var olduğunu keşfederler.

17. Z Nation

17. Z Nation

Syfy kanalının yeni zombi temalı temalı dizisi, ülke genelinde yayılmaya başlayan zombi virüsünden kaçmayı başaran bir grup insana odaklanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
69
36
17
17
17
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
su perisi

Dün Pandemic'in ilk bölümünü izledim. Belgesel ocak 2020'de çıkmış. Bana ilginç gelen bazı noktalar var; ilki adamlar bildiğin bas bas bağırmışlar, yeni bir ... Devamını Gör

hepsi hastalık bunalım aşk olsun onedio... ☹️👎

su perisi

Tabi ki, bunların hepsi öngörülebilir şeyler. Kimse gelecekten haber vermiyor, önceki olaylara dayalı mantıklı tahminler. Yine de şey çok ilginç 5 ay önce iz... Devamını Gör