Görüş Bildir
Haberler
Kanlı Bir Şekilde Suikaste Kurban Gitmiş ve Ölümün Acı Yüzüyle Tanışmış 10 Tarihi İsim

Kanlı Bir Şekilde Suikaste Kurban Gitmiş ve Ölümün Acı Yüzüyle Tanışmış 10 Tarihi İsim

Anıl Göç
04.09.2016 - 15:30

Tarihte beklenmedik ölümlere sık sık rastlanmıştır. Kadim liderler, bazen yanlış yönetimlerinden doğan sebeplerle doğrudan taraftarlarınca, bazen de tedbirsizliklerinden kaynaklanan sebeplerle düşmanları tarafından suikasta uğramışlardır. Bu kadim liderlerden sadece birkaçını burada listeliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Attila - 453

1. Attila - 453

453 yılına gelindiğinde Batı (Avrupa) Hunları artık dört bir yana tazyik etmiş vaziyetteydi. Roma, vergiye başlamıştı. Attila, Sasanileri de kontrol altına aldıktan sonra bilinen dünyanın hakimi olacağını biliyordu. Fakat bu zaferi göremedi. İtalya seferinden dönüşünde, karısı İldiko ile yatacağı gece ağzından ve burnundan kan boşanarak yaşamını kaybetti. Attila'nın karısı tarafından zehirlendiği tahmin edilmektedir. Yine de farklı görüşler de savunulmaktadır. Netice itibarıyla Tanrı'nın Kırbacı Attila'nın ölümü halen gizemini korumaktadır.

2. Hz. Ömer - 644

2. Hz. Ömer - 644

Hz. Ebu Bekir sonrası Halifelik makamına gelen ve 634-44 yılları arasında görevini sürdüren Hz. Ömer, 1 Kasım 644'de sabah namazı sırasında suikasta uğramıştı. Ne yazık ki bu kötü kader sonraki iki halife Hz. Osman ve Hz. Ali'yi de takip edecekti.

3. Kapgan Kağan - 716

3. Kapgan Kağan - 716

Kapgan Kağan, II. Göktürk Hanlığı devrinin başarılı hükümdarlarından birisiydi. Dört bir yana seferler yapmış, kendi ifadeleriyle 'başlıya baş eğdirmiş, dizliye diz çöktürmüş' idi. Yine 716 yılında Bayırkular üzerine bir akın düzenlenmişti. Çatışmadan Göktürkler galip çıkmıştı. Kapgan Kağan ise cesaretinden ileri gelen öz güven ile başkente yanına sadece bir avuç asker alarak dönmek istedi. Korkulan oldu ve Kağan,  Bayırkular'dan arta kalanlar tarafından pusuya düşürüldü. Bayırkular, Kapgan Kağan'ın yaşamına son verdikten sonra, başını keserek Çin imparatoruna gönderdiler.

4. İdris bin Abdullah - 791

4. İdris bin Abdullah - 791

I. İdris olarak da anılan İdris b. Abdullah, günümüz Fas topraklarında 789-974 yılları arasında etkin olan İdrisiler'in kurucusudur. Abbasi Halifesi Harun Reşid tarafından zehirletilerek öldürüldüğü tahmin olunmaktaysa da, tıpkı Hun Hükümdarı Attila gibi İdris b. Abdullah'ın ölümü de meçhuldür.

5. V. Leo - 25 Aralık 820

5. V. Leo - 25 Aralık 820

813-820 yılları arasında Bizans imparatorluğu yapan V. Leo, Mikhail Amoriyalı adlı general ile sürekli rekabet içerisindeydi. Mikhail Amoriyalı, V. Leo'yu tahttan indirmek için gizli planlar içerisindeydi. Bu komployu öğrenen V. Leo, Mikhail Amoriyalı'ya her şeyi itiraf ettirdi. Fakat Noel arifesinde olunduğu için onu idam ettirmedi. Mikhail Amoriyalı'nın takipçileri, şarkı söyleyecek keşişlerin kılığına girerek Ayasofya'da V. Leo'yu kanlı bir şekilde katlettiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nizâmülmülk - 14 Ekim 1092

6. Nizâmülmülk - 14 Ekim 1092

Nizâmülmülk'ün türbesi İran - İsfahan

Nizâmülmülk, çoğu kişinin adını duyduğu meşhur bir Selçuklu veziridir. Siyasetname adlı eseriyle ve kurdurduğu Nizamiyye Medreseleri ile bilinir. Nizâmülmülk zuhur eden Haşhaşiler'in tehlikesinin farkına varmıştı. Üs olarak kullandıkları Alamut kalesini kuşattı. Fakat Nizâmülmülk kuşatmayı tamamlayamadan yakınına sızan suikastçılar tarafından hançerlenerek öldürüldü.

7. Montferratlı Conrad - 28 Nisan 1192

7. Montferratlı Conrad - 28 Nisan 1192

İtalyan bir asilzade olan Conrad, Kudüs Krallığı yaptığı sıralarda, yine devrin tehlikeli örgütü Haşhaşiler tarafından suikasta uğramıştır.

8. Leszek Biały - 1227

8. Leszek Biały - 1227

1194- 1227 yılları arasında Polonya'ya hükmetmiş olan Leszek Biały, Roma ile daima bir mücadele içerisindeydi. Fakat tehlike bir başka yönden Pomeranian Dükü tarafından geldi. Banyo yaparken müşkül bir vaziyette saldırıya uğrayan  Leszek Biały atına binerek kaçmaya çalıştıysa da, sırtına isabet eden bir ok ile yaşamını kaybetti.

Leszek Biały'nin ölümünü tasvir eden anıt. 1927 yılında heykeltıraş Jakub Juszczyk tarafından yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. I. Murad - 28 Haziran 1389

9. I. Murad - 28 Haziran 1389

Osmanlı'nın 3. padişahı Sultan Murad, batıda kazandığı başarılarla ve Yeniçeri Ocağı'nı kurmasıyla tanınır. Padişah 28 Haziran 1389'da I. Kosova Savaşı'nda düşmanı yenilgiye uğrattıktan sonra savaş alanında dolaşırken, Miloš Obilić adlı bir Sırp tarafından hançerlendi. Sultan Murad vefatından sonra Hüdavandigar (şehit) olarak anıldı ve savaş meydanında yaşamını kaybeden tek padişah olarak tarihe geçti.

10. Abdüllatif Mirza - 8 Mayıs 1450

10. Abdüllatif Mirza - 8 Mayıs 1450

Timur öldükten sonra geride bıraktığı imparatorluk uzun süre paylaşılamamıştı. Şahruh, oğlu Uluğ Bey ile bir süre istikrarlı bir yönetimi sağlayabilmişti. Fakat onun da ölümü üzerine Uluğ Bey bu sefer kendi oğulları ile mücadeleye tutuşmuştu. Çatışmadan galip çıkan Abdüllatif önce babasını affetmiş, sonra fikrini değiştirerek Uluğ Bey'i öldürtmüştü. Nitekim kendisi de Uluğ Bey taraftarları tarafından sabah namazına giderken okla vuruldu. Kaynaklarda Abdüllatif'in 'Allah, ok teydi! ' diye bağırdığı söylenir.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
57
44
19
17
16
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

4 halifeden 3u suikastle olduruluyor. daha ilk kusaginda guc cekismeleri, entrikalar, ic savaslar basliyor, kardes kardesi iktidar icin katlediyor. tum bunla... Devamını Gör

Mr Logical

Nasıl Amerika sağa sola saldırırken asıl gayesi herhangi bir yere demokrasi ve özgürlük götürmek değilse, dincilerin de yaptığı eylemlerin amacı huzur, mutlu... Devamını Gör

şeyşey

ned stark

Wonderkid

11- Hz recep tayyip