Görüş Bildir
Haberler
Kanal İstanbul Güzergahında Yabancılara 791 Bin Metrekare Arsa Satılmış

Kanal İstanbul Güzergahında Yabancılara 791 Bin Metrekare Arsa Satılmış

Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza'nın 44 bin metrekarelik arsası ile gündeme gelen 'kanal güzergahındaki arazi rantı' tartışmaları sürüyor. CHP'li vekilin soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yabancı şirketlerin proje güzergahında toplam 791 bin metrekare arsa aldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken'in haberine göre yabancılara satılan arsalara ilişkin bilgiler, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın soru önergesine Bakan Kurum'un verdiği yanıtla ortaya çıktı.

Karabat, soru önergesinde bahsedilen bölgede bazı tapu kayıtlarının gizli olup sorgulanamadığını belirterek, buradaki arazilerle ilgili kamuoyunda bazı kaygılar oluştuğunu ifade etti.

"Arap şirketlere ait arazi miktarı ne kadar?"

"Arap şirketlere ait arazi miktarı ne kadar?"

Karabat bu kaygıları dikkate alarak Kurum’a şu soruyu yöneltti: 

“2015 yılından beri Kanal İstanbul güzergahında Arap TV’lerinde emlak satışına yönelik reklam yoğunluğu dikkat çekmektedir. Kanal İstanbul güzergahında özellikle Arap şirketlere ait arazi miktarı ne kadardır? Bu araziler ne zaman el değiştirdi?”

Yaklaşık 800 bin metrekare arsa almışlar

Yaklaşık 800 bin metrekare arsa almışlar

Kurum şu yanıtı verdi: 

“Türkiye’de kurulmuş olan yabancı sermaye şirketler Kanal İstanbul projesi güzergahında bulunan ilçelerden tapu ve kadastro bilgi sistemi kayıtlarına göre satış yoluyla 791 bin 370 metrekare ana taşınmaz edinmiştir. Veri paylaşımında herhangi bir sakınca görülmesi veya gizleme yapılması değil sadece hizmetin sunumunda platform değişikliği yapılması söz konusudur. Tapu ve kadastro verileri sadece belediyeler ile değil kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere kamu kurumlarıyla paylaşılmakta olduğundan kayıtların  gizlenmesi mümkün değildir.”

Karabat, Bakan Kurum'un yanıtını 'Talanın itirafı' olarak nitelendirdi

Karabat, Bakan Kurum'un yanıtını 'Talanın itirafı' olarak nitelendirdi

Katar Emiri'nin annesinin de bu güzergahta arsa aldığının ortaya çıkması çok konuşulmuştu 👇

Cumhurbaşkanı da 'Yasal olarak mani yok' demişti 👇

Mart ayı sonlarına doğru da proje üzerindeki tarihi köprülerin taşınması için ilk ihaleye çıkılmıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
91
16
8
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Mehmet Akif Ersoy hayatta olsaydı acaba İstiklal Marşı'nın 6. kıtasını nasıl yazardı? Özellikle "Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı" kısmına nasıl ... Devamını Gör

Gülen Adam

"Ye, dünyaları yesen de, bu cennet vatanı" böyle yazardı sanırım.

Bilirkişi Raporu

Bunlar bir dönem daha göreve gelecek olursa Filistinliler gibi ağlarız sayın millet. Aklınızı başınıza alın geç olmadan. Kanla kazanılan topraklar para ile s... Devamını Gör

Yılmaz Esen

tamam kiminle ittifak yapalım yüce deha ? Sizin gözünüzde Katar kötü, Iran geri kalmış islamcı, suriye işid, allah mısırın belasını versin, bulgaristan çinge... Devamını Gör

witch

Şehitler her karış toprak için boşuna mı kan döküyor!