Görüş Bildir
Haberler
Kahvenin Aklınıza Hiç Gelmemiş 4 Kullanma Yöntemi

Kahvenin Aklınıza Hiç Gelmemiş 4 Kullanma Yöntemi

www.hayatburada.com
09.02.2015 - 23:40 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 16:19

Eğer kahvenin içmekten başka bir işe yaramadığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Kahve, sadece sabahları gözlerimizi açmamıza yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda gerek evinizde gerek cildinizde ya da saçınızda mucizeler de yaratabiliyor.

İşte kahvenin aklınıza hiç gelmemiş 4 kullanma yöntemi:

Kaynak: http://www.hayatburada.com/

1. Elleriniz kokmasın…

1. Elleriniz kokmasın…

Yemek yaparken soğan mı ayıkladınız? Elinize sinen o soğan kokusunu sabunlarla, kolonyalarla ovaladınız ama bir türlü çıkaramadınız mı? İşte tam bu noktada kahve devreye giriyor. Bir kaşık dolusu çekilmiş kahve ile elinizi bir güzel ovalayın. Artık elleriniz mis gibi kahve kokacak. Güzel kokmak demişken, ufak bir keseye doldurduğunuz kahve taneleri giysi dolabınızdaki istenmeyen kokuları emerek dolabınızın mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

2. Tıkanmış lavabolara çözüm…

2. Tıkanmış lavabolara çözüm…

Kahveyi tıkanmış lavabonuzu açmak için kullanabilir ve lavabonuzun mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. Öncelikle kendinize bir güzel filtre kahve hazırlıyorsunuz ve sonra da oturup keyifle içiyorsunuz. Fakat filtresindeki kahveyi atmayın çünkü az sonra onu lavabonuzu açmak için kullanacaksınız. İlk önce 1 litre suyu kaynatın ve bu kaynamış suyun içerisine saklamış olduğunuz filtredeki kahveyi ekleyin. Biraz bekledikten sonra bu karışımı lavabonuza dökebilirsiniz.

3. Biraz da güzellik…

3. Biraz da güzellik…

Saçınızın daha parlak ve daha yumuşak olmasını ister misiniz? Öyleyse, kendinize 1 yada 2 fincan kadar sert bir kahve hazırlayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra her zamanki gibi saçınızı şampuanlayıp durulayın ve kahveyi saçınıza bakım kremi uygular gibi iyice yedirin. Kahvenin saçınızda yaklaşık 20 dakika kadar kalması gerekiyor. Sonrasında durulayın ve kullanıyorsanız saç kreminizi uygulayın. Bu uygulamayı haftada bir kere yapmanız parlak ve yumuşacık saçlara sahip olmanız için yeterli olacaktır.

Kahve, ayrıca cildinize peeling yapmanızın da doğal bir yoludur. Eğer kuru bir cildiniz var ise bir kaşık dolusu çekilmiş kahveyi yaklaşık yarım yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp cildinize bu karışım ile hafifçe masaj yapabilirsiniz. Eğer cildiniz yağlı ise o zaman kahveyi günlük kullandığınız yüz yıkama sabunu/jeli ile karıştırıp kullanın. Sonrasında da ılık su ile yıkamayı ihmal etmeyin.

Kahveden bahsedilir de kadınların baş düşmanı selülit unutulur mu? Selülit düşmanı karışımı hazırlamak için, öncelikle kahve telvesini hindistan cevizi yağı ile karıştırıyorsunuz. Ve sonrasında bu karışımı dairesel hareketlerle sorunlu bölgelere uyguluyorsunuz.

4. Mutfakta kahve…

4. Mutfakta kahve…

Toz şeker ve tuz uzun zaman kapalı durdukları zaman nemlenir ve topaklanırlar. Eğer, şeker ve tuzunuzu sakladığınız kavanoza bir kaç kahve tanesi atarsanız, bu sorunu çözmüş olursunuz.

Yemeklerinizde et suyu kullanıyorsanız, et suyuna ek olarak yemeğinize biraz da kahve eklemeye ne dersiniz? Yemeğinize sadece güzel bir renk katmakla kalmaz ayrıca çok fazla kişinin ayırt edemeyeceği bir lezzet de katmış olursunuz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın