Görüş Bildir
Haberler
Kadrolu Aktroller

Kadrolu Aktroller

MAHMUT TANAL
04.09.2014 - 10:23 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 14:31

Kadrolu Aktroller

Sosyal medyada Hükümet aleyhine yorum yapan herkese küfür eden, karalayan, fişleyen ve iftira atan “Aktroll

olarak da adlandırılan hesap sahiplerinin; iktidar partisinden 800 TL ila 4.000 TL maaş aldığı, bazı hesap sahiplerine kamuda kadro verildiği, bu kadro yerleştirmelerinden en son yararlanan kişinin “Gizli Arşiv” isimli hesaba transfer edilen, uzun süre ekonomi muhabirliği ve yöneticiliği yapan İ.K. olduğu, bu kişinin de yakın zamanda yine sosyal medya üzerinden SPK, BDDK ve İMKB yöneticileri hakkında vatan hainliği suçlamasında bulunduğu, bu şekilde de İ.K.’nın bir kamu kurumuna müşavir olarak atandığı, Star Medya CEO’su M.K.’nın AKP’ye yakın bir troll hesabının gizli yöneticisi olduğu, Aktroller tarafından kullanılan hesapların tüm bilgilerinin Hükümetin elinde olduğu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bazı AKP’li vekillere ettiği hakaretlerle tanınan “Esat Ç.” Adlı Twitter hesabının, Süleyman Soylu’nun ekibinde yer alan 23 yaşındaki E.B.U. olduğu, bu hesap ve buna benzer hesapların sahiplerinin iktidar partisi tarafından bilindikleri halde haklarında herhangi bir işlem yapılmadığı iddialarına ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a verdiği soru önergesinde aşağıdaki soruları yöneltti;

1-  Hükümet aleyhine yorum yapan herkese sosyal medyada küfür eden, karalayan, fişleyen ve iftira atan “Aktroll” olarak adlandırılan hesaplar var mıdır? Bu hesaplar Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi oluşturulmuştur?

2-  “Aktroll” hesaplarıyla, bürokratların vatan haini ilan edildiği ve muhalif gazeteler için gözaltı listesi oluşturulduğu iddiaları doğru mudur?

3-  “Aktroll” hesaplarını kullanan kişilere maaş verildiği iddiası doğru mudur? Bu maaşların ödenmesi için bir havuz oluşturulduğu ve maaşlarının bu havuz hesaptan karşılandığı iddiası doğru mudur? Hesap sahiplerine yapılan ödemenin 800,00 TL ila 4.000,00 TL arasında değiştiği iddiaları doğru mudur?

4-  “Aktroll” hesaplarını kullanarak bu konuda isim yapan ve başarılı olan bazı hesap sahiplerine kamuda kadro verildiği iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise hangi kişiler, hangi kadrolara yerleştirilmiştir?

5-   Bu kadro yerleştirmelerinden en son yararlanan kişinin “Gizli Arşiv” isimli hesaba transfer edilen, uzun süre ekonomi muhabirliği ve yöneticiliği yapan İ.K. olduğu iddiası doğru mudur? Yakın tarihte “Gizli Arşiv” adlı sahte hesaptan BDDK, SPK ve İMKB yöneticileri hakkında vatan haini suçlamaları bahsi geçen İ.K. tarafından yapıldığı iddiası doğru mudur?

6-  İ.K.’nın kısa bir süre önce bir kamu kurumuna müşavir olarak atandığı iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise İ.K. hangi kuruma atanmıştır?

7-   İnternet üzerinden asparagas haberler paylaşan, asılsız dedikodular yayan ve milletçe içinde infiale sebep olan “web troll”lerine ilişkin Bakanlığınızca herhangi bir önleme ve engelleme çalışması yapılmış mıdır?

8-  Star Medya Grubu CEO’su M.K’nın, AKP’ye yakın bir “troll” hesabının gizli yöneticisi olduğu iddiası doğru mudur?

9-   “Aktroller” tarafından, kontrol edilen sahte hesapların tamamının bilgisinin Hükümette olduğu iddiası doğru mudur?

10-  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bazı AKP’li vekillere ettiği hakaretlerle tanınan “Esat Ç.” adlı Twitter hesabının, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ekibinde yer alan 23 yaşındaki E.B.U olduğu iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise, bu kişi ile ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

11-  “Esat Ç.“ isimli hesabın ve diğer sahte hesapların sahiplerinin AKP tarafından bilinmesine rağmen, bugüne kadar hakkında bir işlem yapılmamasının sebebi nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0