Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Dikkatine! Kırk Yıl Düşünseniz Dahi Aklınıza Gelmeyecek Beklenmedik Hamilelik Belirtileri

Kadınların Dikkatine! Kırk Yıl Düşünseniz Dahi Aklınıza Gelmeyecek Beklenmedik Hamilelik Belirtileri

İlayda
10.08.2021 - 08:45

Hamilelik sırasında insan vücudu birçok fiziksel, duygusal ve psikolojik değişime uğrayabilir ki bazen bu belirtileri takip etmek oldukça zor olabilir. Bu değişiklikler aniden ve beklenmedik şekillerde de olabilir. Biz de Onedio olarak gözden kolaylıkla kaçabilecek ve yeni bir bebeğin yolda olduğu anlamına gelebilecek 8 olağandışı hamilelik belirtilerini sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vücudunuzda et benleri oluşmaya başlar.

1. Vücudunuzda et benleri oluşmaya başlar.

Et benleri, hormon seviyelerindeki değişiklikler veya kilo alımı nedeniyle hamilelik sırasında vücudunuzun herhangi bir yerinde gelişebilen etli cilt büyümeleridir ve genellikle doğumdan sonra kaybolurlar.

2. Ağızdaki tükürük üretimi aşırı derecede artar.

2. Ağızdaki tükürük üretimi aşırı derecede artar.

Ptyalism gravidarum olarak da bilinen bu aşırı tükürük üretme, bulantı ve kusma ile eşleşir. Bunun neden olduğu bilinmiyor, ancak bazı hamile kadınların aşırı tükürüğü kontrol etmek için kağıt bardaklara veya dokulara ihtiyacı var.

3. Yemek yerken sürekli metal tadı alırsınız.

Hamileliğin başlarında, yiyeceklerin tadı ekşi ve metalik olabilir ve bu olguya, disguzi denir. Asitli yiyecekler tüketmek veya dişlerinizi fırçaladıktan sonra tuz veya kabartma tozu ile durulamak bu korkunç metalik, ekşi tadı hafifletebilir.

4. Diş etleriniz ağrır.

4. Diş etleriniz ağrır.

Diyet ve hormon seviyelerindeki değişiklikler, hamilelik sırasında diş eti iltihabı olarak bilinen ağrılı, kanamalı diş etlerine neden olabilir. Bu diş eti hastalığı ortadan kalkacaktır, ancak ağrıyı hafifletmek için nazik fırçalama ile iyi bir ağız hijyeni planı uygulayın.

5. Burnunuz sık sık akar.

Hamilelik riniti, hapşırma ve burun akıntısı yaşayan hamile kadınların %20'sini etkiler. Bu rahatsız edici semptomlar geçicidir ve düzenli egzersiz, nemlendiriciler, burun spreyleri ve dekonjestanlarla tedavi edilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nefes darlığı çekmeye başlarsınız.

Hamileliğin erken evrelerinde hormon seviyelerindeki değişiklikler nefes darlığına neden olabilir. Hamilelik sırasında nefes darlığı ile baş etmek için iyi duruş ve dikkatli nefes alma teknikleri uygulayın.

7. Aniden güçlü bir koku alma duyusu geliştirirsiniz.

7. Aniden güçlü bir koku alma duyusu geliştirirsiniz.

Hamile kadınlar, özellikle parfüm, kahve, benzin veya bozulmuş gıdalara karşı yüksek bir koku alma duyusuna veya hiperozmiye sahip olabilir. Neyse ki hiperozmi sadece geçicidir.

8. Taş veya sabun gibi gıda dışı maddeleri arzularsınız.

8. Taş veya sabun gibi gıda dışı maddeleri arzularsınız.

Çevremizde birçok hamile kadının olmadık şeyler aşerdiklerini duymuşuzdur. Yapılan araştırmada bazı hamile kadınlar, mısır nişastası, pişmemiş pirinç, tebeşir, sabun ve metal aşerdiklerini bildirmişlerdir. Bu aşerme, gıda dışı maddeleri tüketme arzusu olan pika olarak bilinir. Aniden bir taş parçası deneme isteği duyarsanız, hemen doktorunuzu ziyaret edin.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
5
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gorgon medusa

Yazılanların çoğu hamilelikte oluşan vücut değişimleri, mesela nefes darlığı ikinci 3 aylık dönemde(trimesterde) çıkıyor. Başlık sanki konuyla uyumsuz.