Görüş Bildir
Haberler
İzleyen Herkesin Paranoya Hissini Tetikleyip Hop Oturtup Hop Kaldıran Filmler

İzleyen Herkesin Paranoya Hissini Tetikleyip Hop Oturtup Hop Kaldıran Filmler

Özellikle korku ve gerilim sinemasında paranoya hissini tetikleyecek filmler gerilimi had safhaya çıkaracak tür arasında yer alıyor. Eğer siz de kan ve cinayet görmeden gerilmek istiyorsanız, işte paranoyaklık seviyesini üst kademeye çıkaracak korku ve gerilim filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Perfect Blue (1997)

1. Perfect Blue (1997)

Özet: Bir pop şarkıcısı, aktris olmak için kariyerinden vazgeçer, ancak takıntılı bir hayran tarafından takip edilmeye başladığında yavaş yavaş delirmeye başlar.

Oyuncular: Junko Iwao, Rica Matsumoto

Yönetmen: Satoshi Kon

2. Klute (1971)

2. Klute (1971)

Özet: Kayıp bir adamı arayan küçük bir kasaba dedektifinin tek bir ipucu vardır. O da kayıp adamın New York'lu bir fahişeyle bağlantısıdır. Peki bu bağlantıyı doğru kullanabilecek midir?

Oyuncular: Jane Fonda, Donald Sutherland

Yönetmen: Alan J. Pakula

3. The Gift (2015)

3. The Gift (2015)

Özet: Evli bir çift olan Simon ve Robyn, eski bir sınıf arkadaşı olan Gordo ile karşılaşırlar. Gordo haber vermeden evlerine girip onları gizemli hediyelerle boğmaya başlayınca işler tersine döner.

Oyuncular: Jason Bateman, Rebecca Hall

Yönetmen: Joel Edgerton

4. The Invisible Man (2020)

4. The Invisible Man (2020)

Özet: Cecilia'nın tacizci eski sevgilisi kendi canına kıyıp servetini ona bıraktığında, Cecilia onun ölümünün bir aldatmaca olduğundan şüphelenir. Bir dizi tesadüf ölümcül bir hal alırken, Cecilia kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır.

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson Cohen

Yönetmen: Leigh Whannell

5. Eyes Wide Shut (1999)

5. Eyes Wide Shut (1999)

Özet: Manhattanlı bir doktor, karısıyla yaşadığı bir itirafın ardından tuhaf, gece boyu süren bir maceraya atılır. Merak duygusu gitgide artan doktor, bu yeni hayatın cazibesine karşı koyamayabilir.

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman 

Yönetmen: Stanley Kubrick

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Blow Out (1981)

6. Blow Out (1981)

Özet: Bir stüdyo ses kayıt çalışanı, bir araba kazasının aslında bir cinayet olduğunu kanıtlayan kanıtları yanlışlıkla kaydeder ve sonuç olarak kendini tehlikede bulur.

Oyuncular: John Travolta, Nancy Allen

Yönetmen: Brian De Palma

7. It Follows (2014)

7. It Follows (2014)

Özet: Genç bir kadın, flört ettiği bir gençle yaşadığı cinsel bir karşılaşmadan sonra bilinmeyen bir doğaüstü güç tarafından takip edilir. Şimdi yalnızca kendisinin gördüğü bu varlıktan kurtulmalıdır.

Oyuncular: Maika Monroe, Olivia Luccardi

Yönetmen: David Robert Mitchell

8. The Tenant (1976)

8. The Tenant (1976)

Özet: Bir bürokrat, Paris'te bir apartman dairesi kiralar ve kendisini tehlikeli bir paranoyayla dolu bir tavşan deliğine kapılmış halde bulur.

Oyuncular: Roman Polanski, Isabelle Adjani

Yönetmen: Roman Polanski

9. The Number 23 (2007)

9. The Number 23 (2007)

Özet: Walter Sparrow, kendisi ve edebi alter egosu arasında gittikçe daha fazla benzerlik ortaya çıktıkça, kendisi hakkında yazıldığına inandığı bir romana takıntılı hale gelir.

Oyuncular: Jim Carrey, Virginia Madsen

Yönetmen: Joel Schumacher

10. Cam (2018)

10. Cam (2018)

Özet: Hırslı bir kamera kızı olan Alice, bir gün uyandığında şovunda kendisinin tam bir kopyasıyla değiştirildiğini keşfeder. Fakat bu kendisinin birebir aynısı olan kadın kimdir?

Oyuncular: Madeline Brewer, Melora Walters

Yönetmen: Daniel Goldhaber

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rosemary's Baby (1968)

11. Rosemary's Baby (1968)

Özet: Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West'te eski, süslü bir apartmana taşınır ve kendilerini tuhaf komşularla çevrili bulurlar. Mahremiyetleri gitgide azalırken, Rosemary garip rüyalar görmeye başlar.

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes

Yönetmen: Roman Polanski

12. The Witch (2015)

12. The Witch (2015)

Özet: 1630'larda New England'da bir aile, bir cadının hüküm sürdüğüne inanılan ormanın tam dışına taşınır ve büyücülük, kara büyü ve ele geçirme güçleri tarafından parçalanır.

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson

Yönetmen: Robert Eggers

13. It Comes at Night (2017)

13. It Comes at Night (2017)

Özet: Doğal olmayan bir tehdit dünyayı terörize ederken, ıssız bir evde güvende olan bir adam, karısı ve oğluyla zayıf bir iç düzen kurmuştur. Sonra çaresiz genç bir aile sığınmak için yanlarına gelir.

Oyuncular: Joel Edgerton, Carmen Ejogo

Yönetmen: Trey Edward Shults

14. Shutter Island (2010)

14. Shutter Island (2010)

Özet: 1954'te bir ABD Mareşali, ıssız bir adanın ortasında yer alan akıl hastaneden kaçan bir katilin ortadan kaybolmasını araştırır. Tamamen kayalıklarla çevrili bu adada kaçması imkansız olsa da karşısına çıkan izler bu durumu daha da garipleştirir.

Oyuncular: Leonarda DiCaprio, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

15. The Machinist (2004)

15. The Machinist (2004)

Özet: Bir yıldır uyumayan bir sanayi işçisi, kendi akıl sağlığından şüphe etmeye başlar. İş arkadaşları, görünüşü adeta bir iskeleti andırmakta olan Reznik'ten ürkmeye başlarlar.

Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh

Yönetmen: Brad Anderson

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Secret Window (2004)

16. Secret Window (2004)

Özet: Acılı bir boşanmanın ortasında başarılı bir yazar, onu eserini çalmakla suçlayan bir yazar tarafından uzak göl evinde takip edilir. İşler gitgide tehlikeli bir hal alırken, yazar hırsızlık yapıp yapmadığı konusunda düşüncelere dalar.

Oyuncular: Johnny Depp, Maria Bello

Yönetmen: David Koepp

17. Pi (1998)

17. Pi (1998)

Özet: Paranoyak bir matematikçi, doğada bulunan evrensel kalıpların kilidini açacak bir anahtar sayı arar. Tabii bu yolda deliliğe kadar çetrefilli bir sürece çıkar.

Oyuncular: Sean Gulet, Mark Margolis

Yönetmen: Darren Aronofsky

18. Black Swan (2010)

18. Black Swan (2010)

Özet: Kendini adamış bir balerin, Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' prodüksiyonunda başrolü kazandıktan sonra akıl sağlığını korumak için mücadele eder. Bu başrol için inanılmaz derecede mücadele eden balerin, şimdi içinde bulunduğu delilikle uğraşmalıdır.

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis

Yönetmen: Darren Aronofsky

19. The Jacket (2005)

19. The Jacket (2005)

Özet: Bir Körfez Savaşı gazisi yanlışlıkla delirmiş suçlular için bir akıl hastanesine gönderilir, burada bir doktorun deneylerinin nesnesi olur ve hayatı tamamen bunlardan etkilenir.

Oyuncular: Adrien Brody, Keira Knightley

Yönetmen: John Maybury

20. Jacob's Ladder (1990)

20. Jacob's Ladder (1990)

Özet: Ölü çocuğunun yasını tutan bir Vietnam Savaşı gazisi, ciddi bir ayrılığın ardından geçmişini ortaya çıkarmaya çalışır. Bunu yapmak için kendi rüyalarından, kuruntularından ve ölüm algılarından gerçeği ve hayatı deşifre etmelidir.

Oyuncular: Tim Robbins, Elizabeth Pena

Yönetmen: Adrian Lyne

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın