Görüş Bildir
Haberler
İzleyen Herkese Akıl Tutulması Yaşatıp Zihin Çeperlerini Katman Katman Açan Filmler

İzleyen Herkese Akıl Tutulması Yaşatıp Zihin Çeperlerini Katman Katman Açan Filmler

Roxy Carmichael
05.04.2022 - 08:30 Son Güncelleme: 05.04.2022 - 11:01

Film izlemek tamamen kişinin hangi türü sevdiğine bağlı olsa da bazı filmlerin konusu olmaz ve tek yaptığı şey izleyen kişiyi aydınlatmaktır. Eğer bu tür bir film arıyorsanız, işte izlediğiniz an zihninizi canlandıracak film önerileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Flatliners (1990)

1. Flatliners (1990)

Özet: Film, beş tıp öğrencisinin yaptıkları tehlikeli deneylerle geçmiş trajedilerin karanlık sonuçlarıyla karşılaşıp, hayatlarını tehlikeye atmaya başlıyor. Tabii bu yaptıklarının sonuçlarından henüz haberdar değillerdir. 

Oyuncular: Julia Roberts, Kiefer Sutherland, Kevin Bacon

Yönetmen: Joel Schumacher

2. 1984 (1984)

2. 1984 (1984)

Özet: Totaliter bir gelecek toplumunda yaşayan genç bir adam, kurallarla bezenmiş hayatında ilk defa bir kuralı çiğner ve aşık olur. Düzene başkaldırmış sayılan genç adam, bu ütopik gelecekte hem kendini hem de sevgilisini korumalıdır. Bu yapım, George Orwell'ın 1984 adlı kitabının film uyarlaması.

Oyuncular: William Hurt, Richard Burton

Yönetmen: Michael Radford

3. Metropolis (1927)

3. Metropolis (1927)

Özet: İşçi sınıfı ve şehir plancıları arasında keskin bir şekilde bölünmüş fütürist bir gelecekte, şehrin en önemli isminin oğlu, işçi sınıfından birine aşık olur. Metropolis, yapım yılına göre kesinlikle muazzam bir film.

Oyuncular: Brigitte Helm, Alfred Abel

Yönetmen: Fritz Lang

4. Blindness (2008)

4. Blindness (2008)

Özet: Bir şehir, aniden meydana gelen körlük salgını ile mücadele eder. Binlerce insan aniden kör kalırken, bunun neden olduğunu keşfetmek için sayılı zaman vardır.

Oyuncular: Mark Ruffalo, Julianne Moore

Yönetmen: Fernando Meirelles

5. Dr. Strangelove (1964)

5. Dr. Strangelove (1964)

Özet: Çılgın bir Amerikan generali, Sovyetler Birliği'ne bombalı bir saldırı emri vererek, nükleer bir soykırımı tetikler.  Peter George'un 'Kırmızı Alarm' isimli romanından uyarlanan Dr. Strangelove, Stanley Kubrick'in en muazzam filmlerinden.

Oyuncular: Peter Sellers, George C. Scott

Yönetmen: Stanley Kubrick

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Finding Forrester (2000)

6. Finding Forrester (2000)

Özet: Genç bir öğrenci, yüksek notları nedeniyle çok prestijli bir okuldan burs kazanır ve orada tesadüfen münzevi bir yazarla arkadaş olur. Kenar mahalleden geldiği için öncesinde sıkıntılar çeken Jamal, yeni yazar arkadaşı sayesinde yazar kişiliğini keşfeder.

Oyuncular: Sean Connery, Rob Brown

Yönetmen: Gus Van Sant

7. Limitless (2011)

7. Limitless (2011)

Özet: Kullanıcının beyninin yeteneklerinin %100'üne erişmesini sağlayan gizemli bir hap alan yazar, bu yeteneği ile finansal konuda muazzam kazançlar sağlamaya başlar. Tabii bu hap onu pek çok tehlikenin olduğu yeni bir dünyaya sokar.

Oyuncular: Bradley Cooper, Anna Friel

Yönetmen: Neil Burger

8. Adam's Apples (2005)

8. Adam's Apples (2005)

Özet: Bir kilisede toplum hizmetine mahkum edilen bir neo-Nazi, burada kiliseye körü körüne bağlı ve çok acı bir geçmişe sahip olan rahiple tanışır ve aralarında çatışmalar başlar.

Oyuncular: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen

Yönetmen: Anders Thomas Jensen

9. Layer Cake (2004)

9. Layer Cake (2004)

Özet: Başarılı bir kokain satıcısı, planladığı erken emekliliğinin arifesinde patronundan iki zorlu görev alır. Bu görevleri yerine getirmeden emekli olamayacağını anlasa da bu defa aşırı zor görevleri yapmak zorundadır. Bakalım bu işin içinden çıkabilecek midir?

Oyuncular: Daniel Craig, Sienna Miller

Yönetmen: Matthew Vaughn

10. Mad Max 2: The Road Warrior (1981)

10. Mad Max 2: The Road Warrior (1981)

Özet: Kıyamet sonrası Avustralya'nın çorak topraklarında dolaşan bir adam, petrol zengini bir topluluğun bir çeteden kurtulmasına yardım etmeyi kabul eder. Film, Mad Max serisinin ikinci halkası.

Oyuncular: Mel Gibson, Bruce Spence

Yönetmen: George Miller

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Man from Earth (2007)

11. The Man from Earth (2007)

Özet: Profesör John Oldman için yapılan veda partisi, emekli bilim insanının meslektaşlarına hayal edebileceklerinden daha uzun ve garip bir geçmişi olduğunu açıklamasının ardından gizemli bir sorgulamaya dönüşür.

Oyuncular: David Lee Smith, Tony Todd

Yönetmen: Richard Schenkman

12. The Truman Show (1998)

12. The Truman Show (1998)

Özet: Bir sigorta satıcısı olan Truman, mükemmel bir kasabada şahane bir hayat yaşamaktadır. Fakat bir gün bu mükemmel görünen hayatının aslında sahte bir TV şovu olduğunu keşfeder. Peki bu şovun içinden nasıl çıkacaktır?

Oyuncular: Jim Carrey, Ed Harris

Yönetmen: Peter Weir

13. The Handmaid's Tale (1990)

13. The Handmaid's Tale (1990)

Özet: Margaret Atwood'un aynı adlı romanından uyarlanan The Handmaid's Tale, distopik bir dini toplulukta geçiyor. Bu distopik gelecekte çok kadın çocuk sahibi olamaz. Bu yüzden nüfuzlu ailelere çocuk sağlamak ve cinsel kölelik yapmaları için genç kızlar verilmeye başlanır.

Oyuncular: Natasha Richardson, Faye Dunaway

Yönetmen: Volker Schlöndorff

14. Se7en (1995)

14. Se7en (1995)

Özet: Biri çaylak biri kıdemli iki dedektif, yedi ölümcül günahı öldürme güdüsü olarak kullanan bir seri katil ile karşı karşıyadır. Bu katilin kim olduğunu keşfetmeye çalışırken, kendilerini bir anda bir sonraki hedef olarak göreceklerdir.

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt

Yönetmen: David Fincher

15. Alien (1979)

15. Alien (1979)

Özet: Ticari bir uzay aracının mürettebatı, bilinmeyen bir iletimi araştırdıktan sonra ölümcül bir yaşam formuyla karşılaşır. Mürettebatı uçsuz bucaksız uzay boşluğunda tehdit eden bu yaratıktan nasıl kurtulacakları ise tam bir muammadır.

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt

Yönetmen: Ridley Scott

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Donnie Darko (2001)

16. Donnie Darko (2001)

Özet: Tuhaf bir kazadan kıl payı kurtulan sorunlu bir genç, büyük tavşan kostümü giymiş bir adamın kendisini bir dizi suç işlemesi için manipüle ettiği hayalleri ile boğuşur. Bu esnada dünyanın sonunun gelmesine sayılı günler kalmıştır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone

Yönetmen: Richard Kelly

17. Lord of the Flies (1990)

17. Lord of the Flies (1990)

Özet: Nobel ödüllü yazar William Golding'in kitabından uyarlanan Lord of the Flies, bir uçak kazası sonrasında ıssız bir adaya düşen bir grup çocuğun başına gelenleri anlatıyor. Kurtarılmayı bekleyen bir grup çocuk zamanla izole yaşamlarından dolayı vahşileşmeye başlar.

Oyuncular: Balthazar Getty, Chris Furrh

Yönetmen: Harry Hook

18. The Sunset Limited (2011)

18. The Sunset Limited (2011)

Özet: Bir tesadüf eseri, karşıt ideolojilerden iki adam, New York City'deki bir apartman dairesinde manevi, felsefi ve derin meseleleri tartışmaya başlar. İki karşıt görüşlü adamın saatlerce tartışması bakış açılarını değiştirebilecek midir?

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Samuel L. Jackson

Yönetmen: Tommy Lee Jones

19. Dream with the Fishes (1997)

19. Dream with the Fishes (1997)

Özet: İntihara meyilli bir genç olan Terry sonunda ölmeye karar verir. Nick ise ölümcül bir hastalığa sahiptir. Bir gün bu iki genç karşılaşır ve Nick, intihar kararı alan Terry'ye inanılmaz bir teklifte bulunur.

Oyuncular: David Arquette, Brad Hunt

Yönetmen: Finn Taylor

20. Dogville (2003)

20. Dogville (2003)

Özet: Mafyadan kaçan bir kadın, çalışması karşılığında küçük bir Colorado kasabasına isteksizce kabul edilir. Ancak daha sonra her iyiliğin bir bedeli olduğuna şahit olur ve işler beklediği gibi gitmez.

Oyuncular: Nicole Kidman, Paul Bettany

Yönetmen: Lars von Trier

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Aras

bazılarını izledim .güzel içerik olmuş .

Halil Değerli

Dogville çok sıradışı ve ilginç bir film ... Manderley devamı.... ..... 🤪🤪🤪