Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Yüzünüzde Bir Gülümsemeye Sebep Olacak 35 Güzel Film

İzledikten Sonra Yüzünüzde Bir Gülümsemeye Sebep Olacak 35 Güzel Film

Bu film içeriğinde herhangi bir sıralama veya ölçüt yoktur. Belirli bir puan üzerindeki filmleri sizin için listelemedik. Bugün hazırladığımız galerideki filmlerin ortak yanı sizleri izledikten sonra mutlu ediyor olmasıdır. Siz de bu filmler gibi izledikten sonra yüzünüzde bir gülümsemeye neden olan filmleri yorumlara yazarak belirtebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

Not: Listedeki filmler herhangi bir puanlamaya göre sıralanmamıştır. Tamamen rastgeledir. Film özetleri beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. (500) Days of Summer (2009) | IMDb 7,7

1. (500) Days of Summer (2009) | IMDb 7,7

Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıra dışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir. İlk defa Sundance Film Festivali’nde gösterilen film, hem eleştirmenlerden hem de seyirciden tam not aldı.

500 Days of Summer (2009)

2. About Time (2013) | IMDb 7,8

2. About Time (2013) | IMDb 7,8

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder. Yönetmenliğini ve senaristliğini Richard Curtis'in üstlendiği filmin başrollerini ise Domhnall Gleeson ve Rachel McAdams üstleniyor.

About Time (2013)

3. Almost Famous (2000) | IMDb 7,9

3. Almost Famous (2000) | IMDb 7,9

Ergenlik çağında bir genç olan William'ın hayattaki tek tutkusu müziktir! Bu nedenle okulunu da pek umursamayan William, bu durumdan ötürü ailesiyle sürekli çatışmaktadır. Sevdiği müzik grupları üzerine amatör yazılar yazan William, zamanla tanınmaya ve küçük yaşına rağmen önemli mevkilere adım atmaya başlar. Hayallerinde bile göremeyeceği şey artık kapıdadır. Büyük hayranı olduğu Stillwater isimli müzik grubunun yeni turnesine katılması için seçilmiştir! William, grupla birlikte çıktığı yolculukta bu çok sevdiği figürlere ve müzik piyasasına dair önemli gerçeklere tanık olacaktır. Dört dalda Oscar ödülüne aday gösterilen ve En İyi Senaryo dalında ödülü kucaklayan Cameron Crowe yapıtı, dönemin müzik anlayışı ve yaşantısını son derece başarılı bir şekilde işlerken 'şöhret' ve 'insan' arasındaki bağ üzerine önemli şeyler söylüyor.

Almost Famous (2000)

4. Away We Go (2009) | IMDb 7,1

4. Away We Go (2009) | IMDb 7,1

Film ilk çocuklarını bekleyen ve mevcut yaşam koşullarından memnun olmayan genç çift Burt ve Verona'nın yerleşip, kuracakları ailenin köklerini salabilecekleri ve çocuklarını büyütebilecekleri en ideal yeri aramak için Amerika'yı dolaşmalarını anlatıyor. Çiftin yol boyunca yaşadıkları aksilikler ve aradıkları ’ev’i bulmaları için onlara yardım etmeye çalışan enteresan akrabalar ve eski arkadaşlar da serüvenlerine renk katıyor.

Away We Go (2009)

5. Barefoot (2014) | IMDb 6,6

5. Barefoot (2014) | IMDb 6,6

Zengin bir ailenin kara koyun oğlu (Scott Speedman), hayatı boyunca izole bir biçimde yetiştirilmiş genç psikiyatri hastası (Evan Rachel Wood) ile tanışır. Sonunda hayatını yoluna koyduğunu ailesine kanıtlamak için genç ve saf kızı ağabeyinin düğününe götürür. Kız ise istikrarsız bir çekicilik ve zekası ile aileyi etkiler. Tüm bu süreç içerisinde umulmadık bir şekilde aşkı bulurlar. 

Barefoot (2014)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Before Sunrise-Sunset-Midnight Üçlemesi (1995-2004-2013) | IMDb 7,9 - 8,0 - 8,1

6. Before Sunrise-Sunset-Midnight Üçlemesi (1995-2004-2013) | IMDb 7,9 - 8,0 - 8,1

Sıradan bir Avrupa yolculuğu sırasında trende karşılaşıp tanışan iki farklı insan, Jesse ve Celine bu yolculuğa sıra dışı bir şekilde sürdürürler. Viyana şehrindeyken trenden inmeye ve birlikte bir günlüğüne bu şehirde kalmaya karar veren ikili, Viyana sokaklarının sonsuzluğunda ilginç bir gün yaratma fırsatını yakalarlar. Bu süreçte birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de asla sözlere dökemezler. Çok emin oldukları tek şey ise bu gecenin birlikte geçirecekleri ilk ve son gece olacağıdır. Richard Linklater'ın düşük bütçeli ve mütevazi bir hamleyle peliküle yansıttığı film, ilk gösteriminin ardından büyük beğeniyle karşılanmış; zamanla kendine has bir hayran kitlesi yaratmıştır. Neticede dokuz yıllık bir aranın ardından Before Sunset adlı devam filmiyle hikayeyi kaldığı yerden devam ettirmiştir.

Before Sunrise (1995)

Before Sunset (2004)

Before Midnight (2013)

7. Billy Elliot (2000) | IMDb 7,7

7. Billy Elliot (2000) | IMDb 7,7

1984 İngiltere’si… Kuzeyde çalıştırılma metotları nedeniyle koşullarına karşı gelen madencilerin grev yaptığı dönem… Billy Elliot yaşına rağmen olgun, 11 yaşındaki bir çocuktur. Babası ve ağabeyi ile birlikte yapılan grevlere katılmaktadır. Billy, kararlarını tıpkı bir yetişkin kararlılığıyla vermeye çalışmaktadır. Bir gün boks sporunu bırakıp bale yapmak istediğini söyleyince ise ailesi ona karşı çıkacaktır. Ancak Billy’nin yanında onun bu kararını destekleyen insanlar da olacaktır. Stephen Daldry’nin başrolünü Jamie Bell’e teslim ettiği Billy Elliot, 3 dalda Oscar’a aday gösterilmişti. Ayrıca film Jamie Bell ile Julie Waters’a birer BAFTA ödülü getirdi.

Billy Elliot (2000)

8. Children of a Lesser God (1986) | IMDb 7,2

8. Children of a Lesser God (1986) | IMDb 7,2

İşaret dili öğretmeni olan James Leeds duyma engelli öğrencilere farklı teknikler deneyerek eğitim verir. Öğrencileriyle iletişimi oldukça iyidir. Fakat daha sonra okulun duyma engelli müdiresi Sarah ile aralarında bir aşk başlar. James onu eğitmekte pek başarılı olamaz çünkü Sarah sakin ve içine kapanık biridir,  konuşmayı tercih etmiyordu.Filmin tamamı neredeyse gerçek olaylara dayanır. Akademi ve Altın Küre ödüllü filmin yönetmenliğini Randa Haines üstlenirken başrollerde William Hurt, Marlee Matlin ve Piper Laurie rol almaktadır.

Children of a Lesser God (1986)

9. Crazy, Stupid, Love. (2011) | IMDb 7,4

9. Crazy, Stupid, Love. (2011) | IMDb 7,4

Dışarıdan bakıldığında Cal Weaver'ın (Steve Carell) kusursuz bir hayatı vardır: mükemmel bir işe, harika bir eve sahiptir ve gençlik aşkı karısı olmuş, ona sevimli çocuklar vermiştir. Fakat Cal'in gördüğü Amerikan rüyasından karısı Emily'nin (Julianne Moore) onu aldattığını ve dahası ayrılmak istediğini öğrenerek uyanır. Artık 40'ında yalnız bir adam olan Cal çapkınlıkta ve flörtleşmekte genç Jacob (Ryan Gosling), o kadar iyi değildir. Bir barda taşıtığı Jacob'ta gerçekten şeytan tüyü vardır ve Cal'a bekar bir hayat sürdürmenin püf noktalarını bu adam öğretecektir. Bir yandan da ergenliğe giren çocuklarıyla ilişkisini dengelemeye çalışan Cal kendini bir aşk üçgenini çözmeye çalışırken bulur! Daha önce de I Love You Phillip Morris (2009), Bad Santa (2003) ve Kediler ve Köpekler (Cats & Dogs) (2001) gibi filmlerin senaryosunu birlikte yazan ikili Glenn Ficarra ve John Requa'nın yönetmenliğinde kotarılan romantik komedinin senaryosunu ise Arabalar 2'nin de kadrosunda yer alan Dan Fogelman kaleme aldı...

Crazy, Stupid, Love. (2011)

10. C.R.A.Z.Y. (2005) | IMDb 8,0

10. C.R.A.Z.Y. (2005) | IMDb 8,0

Jean-Marc Vallée'nin C.R.A.Z.Y adlı son filmi, 60'lı yıllardan başlayarak orta-sınıfa mensup Montreal'li bir aileden sıradışı bir baba-oğul hikayesi aktarıyor. Doğası gereği, kendisinden beklenilenden farklı davranmak zorunda kalan erkek çocuğun yaşadığı çelişkilerin, kendi benliğini aramasının ve olgunlaşmasının anlatıldığı hikaye Kanada'nın bir nevî Babam ve Oğlum'u sayılabilir. Kişisel tercihleri (hediye gibi, müzik gibi), hayata bakış açıları çelişen bu iki insanı kopmaktan alıkoyan ise, kardeşlerini yalnızlığa mahkum eden her biri birbirinden acayip özelliklere sahip dört erkek evlat ve oğlunun mistik güçlere sahip olduğuna inanan bir anne (Danielle Proulx). Her şeye rağmen babasına büyük bir hayranlık duyan ve ona yaranabilmek için hayatını uzunca bir süre yalanlar üzerine koyan Zach'in doğasıyla girdiği amansız mücadelenin, onu çıldırmanın eşiğine getirmesi üzerine bir film C.R.A.Z.Y. Quebec'te başlayan ve Kudüs'e kadar uzanan fiziksel ve ruhsal bir yolculuğun, toplumsal baskının, insan doğasının, mücadelenin ve azmin anlatıldığı eşsiz bir baba-oğul hikayesi olan C.R.A.Z.Y; Michel Côté'nin unutulmaz performansıyla ölümsüzleşiyor. Sinemaseverlerin kulaklarının pasını alacak muhteşem parçalar (David Bowie, Pink Floyd, Rolling Stones vb.) ve dokunaklı final de cabası.

C.R.A.Z.Y. (2005)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Elf (2003) | IMDb 6,9

11. Elf (2003) | IMDb 6,9

Buddy, Kuzey Kutbu’nda büyümüş ve bir elf olmuştur. Fakat boyu büyümeye başlayınca esasında bir insan olduğu ortaya çıkar. Ve Buddy tası tarağı toplayıp New York’a gelir. Amacı babasını bulmaktır. Kendi büyüdüğü dünyaya benzemeyen New York ona bir baba, yeni bir anne ve bir kardeş kazandır. Fakat bu insanların Noel’e inançları zayıftır ve Buddy en çok buna şaşırır.

Elf (2003)

12. EverAfter (1998) | IMDb 7,0

12. EverAfter (1998) | IMDb 7,0

Danielle’in kuvvetli bir sevgi ve saygı bağı bulunan babası ansızın ölür. Danielle artık kendisine her daim kötü davranan kötü kalpli üvey annesi ve ondan hiçbir farkı olmayan kız kardeşi ile yaşamak zorunda kalacaktır. Evinde son derece kötü bir muameleye maruz kalan Danielle, günün birinde Henry adında yakışıklı bir prensle karşılaşır. Ancak Danielle’in üvey kardeşi de Prens Henry’yi elde etmek istemektedir. Danielle’in karşısına çıkacak olan ünlü bir şahsiyet, ona yardım edecektir. Andy Tennant’ın ünlü Sindrella masalını serbest bir şekilde yeniden sinemaya uyarladığı Ever After’ın başrollerini Drew Barrymore, Anjelica Huston, Jeanne Moreau ve Jeroen Krabba paylaşıyorlar.

Ever After: A Cinderella Story (1998)

13. Forrest Gump (1994) | IMDb 8,8

13. Forrest Gump (1994) | IMDb 8,8

Dünyayı Forrest Gump'ın gözleriyle gördüğünüzde hiçbir şey aynı olmayacak. Hayat bir kutu çikolata gibidir... Ne alacağını asla bilemezsin. Forrest sakat bir çocuktur. Ancak bu sakatlığı onun normal bir insan haline dönme arzusunu köreltmemiştir. Tam otuz yıl boyunca inanılmaz zorluklar yaşayan Forrest sonunda kendisini ülkesinin en sevilen futbol yıldızları arasında görmesini sağlamıştır. Bu çabaları o kadarla da kalmamış katıldığı Vietnam Savaşı'ndan bir kahraman olarak dönmüş ve Beyaz Saray'da şeref madalyası almış ama en önemlisi de dünyada en çok sevdiği şey olan sevgilisinin kalbini kazanıp onunla evlenmeyi başarmıştır. Çok akıllı biri olmasa da kalbinin neyi istediğini çok iyi bilen Forrest ona ulaşabilmek için olağanüstü bir çaba sarf ederek herkese istediğini elde edebileceği konusunda bir örnek teşkil etmiştir.

Forrest Gump (1994)

14. Garden State (2004) | IMDb 7,6

14. Garden State (2004) | IMDb 7,6

Baba baskısı ile şekillenen hayatların yansımaları çok farklı şekillerde tezahür edebiliyor insan hayatında. Hele ki bunda kişinin annesinin vefatından yana bir pay biçiliyorsa çok derin etkileri olabiliyor. Andrew Largeman, televizyon kariyerinde tutunmaya çalışan bir aktördür. Psikiyatrist babası, yıllarca onun üzerinde baskı kurmuştur. Hatta tekerlekli sandalyeye mahkum olan annesinin durumuna onun sebep olduğuna Andrew’ı inandırmıştır. Bir gün annesinin ölüm haberini alan Andrew, 9 yıldan sonra evine geri döner. Oldukça değişmiş olarak bulduğu kasabasına uyum sağlamaya çalışan Andrew, bu sırada Sam ile tanışır. Sam, Andrew’ın yıllardır kendini kapadığı kutudan çıkmasını sağlayacak ve uzun süredir göz ardı ettiği gerçeklerle yüzleşmesini sağlayacaktır. Her karşılaşma nihayetinde bir çıkış kapısı sunar insana.

Garden State (2004)

15. Good Will Hunting (1997) | IMDb 8,3

15. Good Will Hunting (1997) | IMDb 8,3

Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır. Son derece etkileyici bir başarı öyküsüne odaklanan film, bu başarılı senaryosunu Akademi Ödülleri’nde kazandığı Oscar heykeliyle taçlandırmıştı.

Good Will Hunting (1997)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Groundhog Day (1993) | IMDb 8,0

16. Groundhog Day (1993) | IMDb 8,0

Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Burada yaşanan hayat ve mütevazi insanlardan iğrense de bu hayata bir günlüğüne, görevi için katlanmak zorundadır. Ancak ansızın çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, talihsiz kaderiyle baş başa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır! 2 Şubat tarihinin sinemaseverlerdeki yeri ayrıdır. Bu tarihi borçlu olduğumuz Grounghog Day, dahice yazılmış senaryosu ve başarılı oyunculuklarıyla son derece eğlenceli bir klasik.

Groundhog Day (1993)

17. Happythankyoumoreplease (2010) | IMDb 6,8

17. Happythankyoumoreplease (2010) | IMDb 6,8

Sundance Film Festivali'nde Seyirci Ödülü alan 'Mutluyum, Devam Et', How I Met Your Mother'dan tanıdığımız Josh Radnor'ın yönetmenliğinde çekildi. Aynı zamanda senaryoyu yazan ve başrole oturan Josh Radnor için oldukça kişisel bir proje olan filmin diğer oyuncuları arasında Kate Mara ve Malin Akerman gibi tanınmış aktrisler de var. Filmin konusu ise şöyle; Altı New Yorklu; aşk, arkadaşlık ve zor da olsa büyümek... Bu ödüllü bağımsız romantik komedinin senaristi, yönetmeni ve başrol oyuncusu Josh Radnor. Metroda ailesini kaybeden bir çocuğu evine getiren Sam, çocukla zor da olsa samimi olmayı başarır. Yazarlıkta zorlanan Sam’in hayatında fazla arkadaşı da yoktur: Kimseye bağlanamayan Annie, Los Angeles’a taşınmaya karar veren Charlie ile Mary ve bir kabarede şarkı söyleyen Mississippi, tek yakınlarıdır...

Happythankyoumoreplease (2010)

18. The Intouchables (2011) | IMDb 8,6

18. The Intouchables (2011) | IMDb 8,6

Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar. Fransa'da geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren film, hayatta bir noktadan sonra kültür ve sınıf farklılıklarının ortadan kalkması temasına odaklanan ve dram-mizah arasında gidip gelen bir yapım. Fransız sinemacılar Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun beraber yazıp yönettiği filmin başrollerinde ise François Cluzet ve Omar Sy var.

The Intouchables (2011)

19. Juno (2007) | IMDb 7,5

19. Juno (2007) | IMDb 7,5

Kafası karışık, sevimli ve müziksever bir lise öğrencisi olan Juno, can sıkıntısı ve merak sonucu, okuldan arkadaşı Bleeker ile yatmaya karar verir. Ancak hiç düşünülmeyecek bir zamanda bir bebek sahibi olması gibi beklenmedik bir durum, bu can sıkıntısının neticesi olacaktır! En yakın arkadaşı Leah ile bu konuya bir çözüm bulmaya karar verirler. Bebeğini dokuz ay boyunca karnında taşıyacak ve onu varlıklı bir aileye verecektir. Juno bu olaylar esnasında oldukça olgunlaştığını hissetmeye başlar. Evin karizmatik sahipleri ile sıra dışı bir arkadaşlıkları da başlamıştır. Roma Film Festivali’nde En İyi Film Ödülünü kazanan film, Independent Spirit Awards 2008 isimli ödüllerde en iyi kadın oyuncu, En İyi Film, En İyi İlk Senaryo, En İyi Yönetmen dallarında ödüle aday gösterildi. Film 65. Altın Küre Ödülleri’ne de 3 dalda aday oldu.

Juno (2007)

20. Amélie (2001) | IMDb 8,4

20. Amélie (2001) | IMDb 8,4

Ünlü Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet’nin beş dalda Oscar’a aday gösterilen filmi son on yılın en ses getiren yapımları arasında. Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine... Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

Amélie (2001)

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Little Miss Sunshine (2006) | IMDb 7,8

21. Little Miss Sunshine (2006) | IMDb 7,8

Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir. Amerikan Bağımsızlarının son dönemdeki yüz aklarından biri olan Küçük Gün Işığım, özellikle Steve Carell'in enfes oyunculuğuyla ve tatlı mizahıyla şenleniyor.

Little Miss Sunshine (2006)

22. Little Women (1994) | IMDb 7,3

22. Little Women (1994) | IMDb 7,3

March ailesinin babası, Amerikan Sivil Savaşı'nda Kuzey Eyaletleri için savaşa katılırken, karısı bu zor günlerde evde kalıp çocuklarının bakımını üstlenmek zorundadır. Evin en büyük kızı Meg, şaşaalı balo için hazırlıklarını yaparken kız kardeşi Jo tanınmış bir yazar olmanın hayallerini kurmaktadır. Çekingen bir çocuk olan Betty'nin ise piyano takıntısı vardır ve zamanının önemli bir kısmını, zengin birini bulup evlenme hayali kuran kardeşi Amy ile kavga etmektir. Birbirlerine sıkı bağlarla bağlı bu ailenin kaderinde ise kaçınılmaz olaylar ve küçük trajediler bulunmaktadır. Hepsi birer birer gerçekleşmeye başladığında ise birbirlerine destek olmak tek çıkış yolları olacaktır.

Little Women (1994)

23. Love Actually (2003) | IMDb 7,7

23. Love Actually (2003) | IMDb 7,7

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım... Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün... Belki de 'Aşk Her Yerde'nin başrolünde 'Aslında Aşk' var...

Love Actually (2003)

24. Moonrise Kingdom (2012) | IMDb 7,8

24. Moonrise Kingdom (2012) | IMDb 7,8

Samimi ve içten aile hikayeleri ile kendi hatırı sayılır derecede bir hayran kitlesi oluşturan Amerikalı bağımsız filmlerin yönetmeni Wes Anderson'ın yeni filmi Moonrise Kingdom, birbirinden ünlü oyunculardan oluşan kadrosu ile yine yönetmenin kendine has tarzını anlatan bir film. Senaryosunu Wes Anderson ve Roman Coppola'nın birlikte yazdığı film, küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için seferber olan kasaba halkının maceralarını anlatıyor. Moonrise Kingdom, 2012 Cannes Film Festivali'nin açılış filmidir.

Moonrise Kingdom (2012)

25. Mrs. Doubtfire (1993) | IMDb 6,9

25. Mrs. Doubtfire (1993) | IMDb 6,9

Daniel ve Miranda’nın evlilikleri hiç iyi gitmemektedir. Miranda, Daniel’in ne kadar iyi baba olduğunun farkında olsa da onu çok sorumsuz bulmaktadır. Karısına ve çocuklarına karşı büyük bir sevgi besleyen Daniel istemeye istemeye boşanmayı kabul eder. Fakat mahkemenin çocukları annelerine vermesi sonucu çocuklarından ayrı kalmak zorunda kalan Daniel, bu duruma bir çözüm bulmaya kararlıdır. En iyi bulduğu çözüm ise dadı kılığına girerek çocuklarının bakıcısı olmaktır. Bu şekilde olduğundan bambaşka bir karaktere bürünerek çocuklarının ve karısının güvenlerini tekrar kazanan Daniel’in başı, aksiliklerden kurtulmayacaktır. Chris Columbus’un yönettiği Mrs. Doubtfire, 1994 yılında En İyi Makyaj dalında Oscar sahibi olmuştu.

Mrs. Doubtfire (1993)

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Never Been Kissed (1999) | IMDb 6,0

26. Never Been Kissed (1999) | IMDb 6,0

Jossie, kendine güveni olmayan, tüm denemelerine rağmen özel hayatında başarılı olamayan genç bir kadındır. Chicago'nun önemli gazetelerinden birinde editörlük yaparak hayatını kazanmaktadır. Çok istemesine rağmen bir türlü erkeklerin ilgisini çekememektedir. Fiziksel özellikleri, Jossie'nin ilişkiler dünyası için büyük bir engel teşkil etmektedir. Artık 20'li yaşlarının ortasında olmasına rağmen bir erkeği öpmeyi bile henüz başaramamıştır. Eline geçen bir mesleki şans Jossie'ye okul hayatına dönüp yaşanan her şeyi değiştirmek için bir fırsat tanıyacaktır. Artık Jossie'nin karizmasını düzeltebilmesi için ellerinde bir şans vardır. Drew Barrymore, David Arquette ve Michael Vartan'ın başrollerini paylaştığı Never Been Kissed'in yönetmen koltuğunda Home Alone serisinin üçüncü filminden tanıdığımız Raja Gosnell oturuyor.

Never Been Kissed (1999)

27. The Fundamentals of Caring (2016) | IMDb 7,4

27. The Fundamentals of Caring (2016) | IMDb 7,4

Emekliye ayrılmış bir yazarın yaşadığı acılar ve kayıplar sonucu, yardıma muhtaç insanlara bakıcılık yapmaya başlamasını konu ediniyor. Bu süreç yazarın yaşama bakış açısında yeni bir perspektif geliştirmesine yol açar. 

The Fundamentals of Caring (2016)

28. The Grand Budapest Hotel (2014) | IMDb 8,1

28. The Grand Budapest Hotel (2014) | IMDb 8,1

0. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen hikayede, Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave'ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.'ye veda etmek için yola çıkar. Bir asilzade olan Madame D.'nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D., Gustave'a miras olarak paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. Bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan Gustave ve Zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir… Wes Anderson'ın Moonrise Kingdom filminden sonraki yeni çalışması olan filmin bol yıldızlı kadrosunda Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Bill Murray, Jude Law, Edward Norton, Léa Seydoux ve Owen Wilson gibi isimler yer alıyor.

The Grand Budapest Hotel (2014)

29. The Perks of Being a Wallflower (2012) | IMDb 8,0

29. The Perks of Being a Wallflower (2012) | IMDb 8,0

Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır. Amerikalı romancı Stephen Chbosky'nin kendi kitabından sinemaya uyarladığı film, ilgiyi hak eden bir büyüme hikayesi. Başrollerde son dönemin en yetenekli genç oyuncularından Ezra Miller Logan Lerman ve Emma Watson izliyoruz.

The Perks of Being a Wallflower (2012)

30. The Secret Life of Walter Mitty (2013) | IMDb 7,3

30. The Secret Life of Walter Mitty (2013) | IMDb 7,3

Fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek 'Life!' dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir. Cheryl, onun uzun süredir düşlediği aşkın vücut bulduğu insandır. Ancak Walter, büyüsünün bozulacağını düşündüğünden hislerini Cheryl'a açıklamakta tereddüt etmektedir. Bir yandan da derginin artık yalnızca İnternet'ten yayın yapacağı haberini alması, onu işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Derginin basılı yayın hayatına veda edeceği son sayısında çıkması planlanan önemli bir fotoğrafın yok olmasıyla işler karışır. Walter'ı ve Cheryl'ı akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. WALL·E (2008) | IMDb 8,4

31. WALL·E (2008) | IMDb 8,4

Günümüzden çok uzak bir gelecekte geçen filmde, insanoğlu aşırı kirlenme sebebiyle Dünya’yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi sevimli bir robota, Vol.i’ye verilir. İnsanoğlunun bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan yalnız Vol.i’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır. Film tüketim çılgınlığına ve insan türünün kendi yaşadığı doğal çevreye verdiği zararlara dair önemli yorumlar yaparken geleceğin insanlığını teknolojinin esiri olmuş, tembellikten tükenmiş bir profilde çizer. Pixar stüdyolarından çıkan Oscar ödüllü Vol.i sinema tarihinin en önemli animasyonlarından biri olmanın yanı sıra önemli bir bilim kurgu filmi olarak kabul ediliyor.

WALL·E (2008)

32. The Way Way Back (2013) | IMDb 7,4

32. The Way Way Back (2013) | IMDb 7,4

The Way Way Back’te 14 yaşındaki Duncan’ın annesi Pam, annesinin erkek arkadaşı Trent ve onun kızı Steph ile çıktığı yaz tatilinin hikayesi anlatılıyor. Uyumsuzluk sorunu yaşayan çekingen Duncan Water Wizz su parkının müdürü Owen ile arkadaş olur. Owen’la arkadaşlığı sayesinde Duncan açılmaya ve dünyadaki yerini bulmaya başlar. 

The Way Way Back (2013)

33. When Harry Met Sally... (1989) | IMDb 7,6

33. When Harry Met Sally... (1989) | IMDb 7,6

Bir yolculuk sırasında karşılaşıp tanışan Harry ve Sally isimli iki genç sohbetleri esnasında aynı üniversiteden mezun olduklarını, ancak daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Bu keyifli sohbet sırasında konu ikili ilişkilere gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı üzerine uzun uzun tartışırlar. Sonuç ise arkadaş olamadıkları yönündedir. New York'a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi de ayrı ayrı kendi hayatlarını yaşamaya devam ederler. Ta ki kader yollarını tekrar birleştirine dek... Rob Reiner'ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Meg Ryan ve Billy Crystal'ın yer aldığı yapıt, tüm zamanların en başarılı romantik komedilerinden biri.

When Harry Met Sally... (1989)

34. The Sessions (2012) | IMDb 7,2

34. The Sessions (2012) | IMDb 7,2

6 yaşındaki Mark O'Brien, 6 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle, bedeninin boyundan aşağısını kullanamamaktadır. Sadece yatalak değildir, aynı zamanda demirden bir yaşam ünitesinin içinde yaşamaya mahkumdur. Evinden sadece 3-4 saatliğine çıkabilen Mark, gece gündüz bir bakıcının yardımına muhtaçtır. Tüm hayatını yatalak geçirince en büyük tutkusu yazmak ve şiir olmuştur. Fakat bu yaşa kadar kadınlarla hiçbir ilişkisi de olmamıştır. Kilise rahibinin de desteğini alan Mark, Cheryl Cohen-Greene adında profesyonel 'seks vekili' bir kadınla tanışır. Charyl'in de bir evi, ailesi ve her insan gibi sıradan dertleri vardır. İkisi profesyonel seks seansları iki insanın en samimi, en duygusal hislerini paylaşmaya başlarlar... Başrollerini John Hawkes ve Helen Hunt'ın paylaştığı filmin yönetmenliğini televizyon işleriyle de tanınan Ben Lewin üstleniyor. Film gerçek hayat hikayesinden uyarlama.

The Sessions (2012)

35. Captain Fantastic (2016) | IMDb 7,9

35. Captain Fantastic (2016) | IMDb 7,9

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır... Viggo Mortensen başrolde olduğu etkileyici yapımın yönetmeni ve senaristi ise Matt Ross.

Captain Fantastic (2016)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
48
25
20
15
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Srpennywise

Captain Fantastic 10 numaradır on :)

Buse Nur

Will Smith'in rol aldığı Hitch filmide listede olmalıydı

Milorya

#31 WALL·E duygulanmıştım be öneririm.