Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Kendinizi Bir Daha Asla Eskisi Gibi Hissedemeyeceğiniz Filmler

İzledikten Sonra Kendinizi Bir Daha Asla Eskisi Gibi Hissedemeyeceğiniz Filmler

Öyle filmler vardır ki hayatımızı değiştirecek etkiye sahiptirler. Filmin son sahnesine geldiğimizde artık eskisi gibi düşünmediğimizi fark ederiz. Ne izleyeceğinizi bilmediğiniz bir dönemdeyseniz sizin için yaptığımız, hayatınıza dokunacak filmler listesinden bir film seçip izlemeye başlayın. 

Ne duruyorsunuz hadi, etkileyici film önerileri listemize geçelim. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. "Age Out" (2018)

20. "Age Out" (2018)

IMDb: 6.0

Özet: Hayatını yetimhanelerde geçiren bir genç 18 yaşına geldiğinde özgürlüğüne kavuşur ancak hayatını idame ettirmek için istemeden de olsa kötü bir suça alet olur. 

Yönetmen: A.J. Edwards

Oyuncular: Caleb Landry Jones, Imogen Poots, Jeffrey Wright, Tye Sheridan

19. "The Neon Demon" (2016)

19. "The Neon Demon" (2016)

IMDb: 6.1

Özet: Bir sabah uyandığında  etrafının kadınlar tarafından çevrili olduğunu ve kadınların dnyaya hakim olduğunu fark ettiğini belirten ve öyküsünü buradan yola çıkarak oluşturan Refn, buradan yola çıkarak 'tehlikeli güzellik' temasını ön plana alan bir senaryo oluşturmuş.

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Elle Fanning, Jena Malone, Bella Heathcote

18. "Under The Skin" (2013)

18. "Under The Skin" (2013)

IMDb: 6.3

Özet: İnsan formunda Dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor.

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Scarlett Johansson, Paul Brannigan, Adam Pearson

17. "Revenge" (2017)

17. "Revenge" (2017)

IMDb: 6.4

Özet: Her yıl geleneksel olarak düzenlenen av partilerinin zamanı gelmiştir. Üç zengin adam parti için Richard'ın çöldeki malikanesinde bir araya gelecektir. Malikaneye ilk gelen Richard ile genç ve güzel metresi Jen olur. Güzel başlayan gece malikaneye diğerlerinin gelmesiyle kabusa döner. Birden her şey kontrolden çıkar ve Jen tecavüze uğrar. Öldüğü sanılan genç kadının bedeni çöle bırakılır. Çölde birden kendisine gelen ve yaşananları hatırlayan Jen, intikam almak için harekete geçer. Kendisine yapılanların bedelini ödetmeye kararlı olan genç kadın, bütün gücü eline alacaktır.

Yönetmen: Coralie Fargeat

Oyuncular: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens

16. "Mandy" (2018)

16. "Mandy" (2018)

IMDb: 6.5

Özet: Sevgi dolu bir çift olan Red ve Mandy, ormandaki küçük bir kulübede sakin bir hayat sürmektedir. Hayatlarından fazlasıyla memnun olan Red ve Mandy’nin yaşamı kabuslardan çıkıp gelen bir tarikat yüzünden altüst olur. Korkunç bir tarikatın lideri Mandy’i gözüne kestirmiştir ve verdiği emirle tarikat çiftin evine baskın yapar ve Mandy'yi Red'den alırlar. Onların amacı Mandy'nin bedenine ve ruhuna tamamen sahip olmaktır. Bu süreçte Red, karısına yapılan korkunç şeylere tanıklık etmek zorunda kalır. Red, artık intikam yemini etmiş, karısına yapılanların öcünü almaya kararlıdır. Artık Red’in tek amacı vardır; mutlu hayatlarını darmadağın eden bu korkunç tarikat ve onların hasta ruhlu liderini yakalamak ve hayatının aşkına yaptıkları korkunç şeylerin bedelini hayatlarıyla ödetmektir.

Yönetmen: Panos Cosmatos

Oyuncular: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. "Titane" (2021)

15. "Titane" (2021)

IMDb: 6.5

Özet: Titane, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Özel müfettişler bir gün havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Oğlunun bulunduğu haberini alan Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier

14. "The Tree Of Life" (2011)

14. "The Tree Of Life" (2011)

IMDb: 6.8

Özet: 1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır.

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn

13. "Inland Empire" (2006)

13. "Inland Empire" (2006)

IMDb: 6.8

Özet: David Lynch yeni filminde Los Angeles’ın dışında bulunan Inland Empire’da bir kadını gizemli, garip olayların içine sokuyor.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Laura Dern, Jeremy Irons, Justin Theroux

12. "A Ghost Story" (2017)

12. "A Ghost Story" (2017)

IMDb: 6.8

Özet: Geriye kalanların, aşkın, kaybın ve kötülüğün varlığını keşfe çıkan filmde yakın zamanda ölmüş, beyaz çarşaflı bir hayalet, evine dönerek karısına ulaşmaya çalışır. 

Yönetmen: David Lowery

Oyuncular: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr.

11. "Voyage Of Time: Life's Journey" (2016)

11. "Voyage Of Time: Life's Journey" (2016)

IMDb: 7.0

Özet: Evrenin başlangıcından sonuna kadar başrolde olan doğa ve canlıların gezegendeki geçmişi, insan ırkının gelecekteki konumunun anlatıldığı belgesel.

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. "Lady Bird" (2017)

10. "Lady Bird" (2017)

IMDb: 7.4

Özet: Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanısıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

9. "Cold War" (2018)

9. "Cold War" (2018)

IMDb: 7.5

Özet: Soğuk Savaş, birbirinden tamamen farklı farklı karakterlere sahip bir kadın ve bir erkek arasındaki tutkulu ama imkansız bir aşkın öyküsünü anlatıyor. Zula ve Wiktor birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip olan iki aşıktır. Her ne kadar birbirleriyle anlaşamayacak tipler olsalar da kader onların yollarını ayrılmayacak şekilde birbirine bağlar. Soğuk Savaş sırasında Polonya’dan Berlin’e, Yugoslavya’dan Paris’in gece kulüplerine uzanan filmde, siyasi görüş, karakter ve kaderin cilvesiyle savrulan Zula ve Wiktor’un tutkulu aşkı ele alınıyor.

Yönetmen: Pawel Pawlikowski

Oyuncular: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc

8. "Eyes Wide Shut" (1999)

8. "Eyes Wide Shut" (1999)

IMDb: 7.5

Özet: Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. Bill, yaşanan o geceden sonra kimliğini cinselliğe emanet edecektir. Oldukça tuhaf düşüncelerle örülü bir cinsellik dünyasına doğru savrulacaktır.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison Eginton

7. "Victoria" (2015)

7. "Victoria" (2015)

IMDb: 7.6

Özet: Berlin'e yeni taşınmış ve bu şehrin kurallarına göre yaşamayı öğrenmeye çalışan Victoria, Berlin'de bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Sonne ile tanışır ve aralarında hızlı bir çekim yaşanır. Ancak gece arkadaş grubunun ödemesi gereken eski borç nedeniyle bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria Sonne ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve maceraya katılır. Ne var ki çılgın bir macera gibi başlayan bu olay, bir kabusa dönüşecektir.

Yönetmen: Sebastian Schipper

Oyuncular: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski

6. "Thin Red Line" (1998)

6. "Thin Red Line" (1998)

IMDb: 7.6

Özet: İkinci Dünya Savaşı sırasında Guadalcanal da savaşan bir grup Amerikalı erkeğin değişmelerinin, acı çekmelerinin ve kendileriyle ilgili önemli keşifler yapmalarının öyküsü. Film Pasifik adalarında Japonların ilerlemelerini durduracak olan, savaşta anahtar görevi görmüş çatışmalardan birini arkaplanına almış. Ama öykü, bunun ötesinde, hayatta kalmak için savaşan, korkunç stres altındaki insanların aralarında gelişen güçlü bağların arasında dolaşıyor.

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Sean Penn, Jim Caviezel, Nick Nolte

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. "Lost Highway" (1997)

5. "Lost Highway" (1997)

IMDb: 7.6

Özet: Fred Madison'un evlendiği kadının geçmişi hakkında hiçbir fikri yoktur. Karısıyla kendisi için yeni bir düzen kurmaya çalışan Fred'in huzuru, geçmişin peşini bırakmamasıyla bozulur. Karısının kendisini aldatacağından şüphelenen Fred için durum bir süre sonra çığırından çıkar ve iş çok geçmeden bir cinayetin işlenmesi ve Fred'in kişilik bölünmesi yaşamasına kadar gider. Karısını öldürmekle suçlanan Fred, hapishaneye gönderilir. Ancak bir sabah uyandığında kendisini farklı bir yerde bambaşka bir şekilde bulur.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Richard Pryor, Lucy Butler, Bill Pullman

4. "Mulholland Drive" (2001)

4. "Mulholland Drive" (2001)

IMDb: 7.9

Özet: Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Robert Forster

3. "Shoplifters" (2018)

3. "Shoplifters" (2018)

IMDb: 7.9

Özet: Osamu ve ailesi hırsızlık yaparak geçinmektedir. Yine bir gün Osamu ve oğlu bir marketten yiyecek bir şeyler çalıp eve dönerlerken küçük bir kıza rastlarlar. Kız dondurucu soğukta dışarıda kalmıştır. Aile küçük kızı evlerine almayı pek istemez fakat yaşadığı sıkıntıları öğrendiklerinde onunla ilgilenmeye karar verirler. Küçük kız kısa sürede ailenin neşesi haline gelir. Onlar hayatta kalabilmek için suç işleyerek zar zor para kazansalar da, küçük kızla birlikte mutlu bir yaşam sürerler. Fakat gizli bir sırrın ortaya çıkması ailenin ve küçük kızın hayatını tamamen değiştirir.

Yönetmen: Hirokazu Kore-eda

Oyuncular: Lily Franky, Sakura Andô, Mayu Matsuoka

2. "Before Sunrise" (1995)

2. "Before Sunrise" (1995)

IMDb: 8.1

Özet: Gün Doğmadan Önce, yolları kesişen bir kadın ve bir erkeğin hikayesini anlatıyor. Sıradan bir Avrupa yolculuğu sırasında trende karşılaşıp tanışan iki farklı insan, Jesse ve Celine bu yolculuğa sıradışı bir şekilde sürdürürler. Viyana şehrindeyken trenden inmeye ve birlikte bir günlüğüne bu şehirde kalmaya karar veren ikili, Viyana sokaklarının sonsuzluğunda ilginç bir gün yaratma fırsatını yakalarlar. Bu süreçte birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de asla sözlere dökemezler. Çok emin oldukları tek şey ise bu gecenin birlikte geçirecekleri ilk ve son gece olacağıdır.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert

1. "Twin Peaks: The Return" (2017)

1. "Twin Peaks: The Return" (2017)

IMDb: 8.5

Özet: Kuzeybatıdaki şirin bir kasabanın sakinlerinin, eve dönüş kraliçeleri öldürülünce şaşkına dönmelerinden 25 yıl sonrasını konu alıyor.

Yönetmen: Davis Lynch

Oyuncular: Michael Horse, Chrysta Bell, Sherly Lee

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın