Görüş Bildir
Haberler
Ümit Özdağ Kimdir, Kaç Yaşında? Ümit Özdağ Neden Gündemde?

Ümit Özdağ Kimdir, Kaç Yaşında? Ümit Özdağ Neden Gündemde?

Sunay Korkmaz
16.11.2020 - 16:00 Son Güncelleme: 06.05.2022 - 12:01

Son günlerde mültecilerle ilgili yaptığı çıkışlarla gündemde olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalar sonrası bakanlığa yürüyeceğini ve Süleyman Soylu’yu bekleyeceğini açıklamıştı. Bu sabah saatlerinde Ümit Özdağ’ın bakanlığa gidişi polis ekipleri tarafından engellendi. Sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında gelen Ümit Özdağ’ın, hayatı ve kariyeri merak ediliyor. İşte Ümit Özdağ ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ümit Özdağ Kimdir?

Ümit Özdağ Kimdir?

Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazar Ümit ÖzdağMHP Kadın Kollarının ilk genel başkanlığını yapan Gönül Özdağ ve Millî Birlik Komitesi üyesi olarak 27 Mayıs darbesine katılan kurmay yüzbaşı Muzaffer Özdağ'ın oğlu olarak 3 Mart 1961 tarihinde Tokyo, Japonya'da dünyaya gelmiştir. 

Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde dersler veren Özdağ, 2001 yılında profesör oldu. 1999'da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezini, 2003'te Diyanet Araştırmaları Merkezini, 2006'da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurdu. Bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla ve yayınlarla Türk dış politikasına katkıda bulundu. Hâlen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmakta olan Özdağ, Dr. Burçin Özdağ ile evlidir ve Alp adında bir çocuğu vardır.

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti'ye katılan ve kurucular kurulunda yer alan Ümit Özdağ, Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçildi.16 Kasım 2020 tarihinde, İYİ Parti yönetimiyle girdiği tartışma sonucu partiden ihraç edilmiştir.

26 Ağustos 2021 yılında kurulan Zafer Partisi'nin kurucu genel başkanlığı görevini yürütmektedir.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın