Görüş Bildir
Özel İçerik
Bu içerik, Onedio.com kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haberler
İşte Bu Yüzden İnternete Para Ödüyorsunuz: Tarayıcı Verimliliğinizi Arşa Çıkaracak En İyi 15 Chrome Eklentisi

İşte Bu Yüzden İnternete Para Ödüyorsunuz: Tarayıcı Verimliliğinizi Arşa Çıkaracak En İyi 15 Chrome Eklentisi

Barış Toku
26.08.2023 - 10:42

Günümüz dijital dünyasında internet tarayıcıları internet kullanımı için oldukça büyük bir önem arz ediyor. Ancak çoğu kişi, kullandığı tarayıcılarından oldukça düşük bir verim alarak, araştırmaları ve gezintileri için saatler harcıyor. Bugün, neredeyse her Google Chrome kullanıcısı adına hayat kurtarıcı özelliklere sahip olan, kullanışlı, verimli ve ücretsiz eklentilerini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Clipboard History Pro

1. Clipboard History Pro
chrome.google.com

Listemizin ilk sırasında neredeyse hepimizin günlük bilgisayar kullanımımızda en sık kullandığı kopyala-yapıştır komutunu farkı bir boyuta taşıyan Clipboard History Pro yer alıyor. Söz konusu eklenti, kısa süre içerisinde birçok metini kopyalaması gereken kullanıcılar için bir pano görevi görüyor ve daha öncesinde kopyaladığınız tüm yazıları kullanıcılar silene kadar koruyor.

2. Unpaywall

2. Unpaywall
chrome.google.com

Sırada özellikle öğrenci ve akademik kariyer yapan kullanıcıların hemen kullanmaya başlamasını gerektiğimiz Unpaywall var. Yeni Chrome uzantısı, kullanıcıların bulduğu, ancak ücretli veya sahte olabilecek makalelerin yasal ve ücretsiz versiyonunu saniyeler içinde buluyor.

3. uBlock Origin

3. uBlock Origin
chrome.google.com

Birçok internet kullanıcısının baş belası olan web sitesi reklamları, gün geçtikçe daha da çekilmez hale geliyor. Neyse ki, uBlock Origin var. Söz konusu ekelnti, özellikle diğer reklam engelleyicilere karşı çok daha başarılı ve kusursuz çalışıyor. Buna ek olarak, kullanıcıların web sitesinde görmek istemediği diğer alanları da kolaylıkla ortadan kaldırıyor. Eklentinin oldukça basit ve yardımcı arayüzü de cabası.

4. Lightshot

5. Glasp

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bitwarden

7. ColorZilla

7. ColorZilla
chrome.google.com

Yılların eskitemediği Chrome eklentisi ColotZilla da listemizdeki uzantılar arasında yer alıyor. Özellikle tasarımcıların en büyük yardımcılarından biri olan ColorZilla, herhangi bir web sitesinde bulunan bir rengin renk koduna ve ulaşmanızı sağlıyor.

8. Youtube Shorts Block

8. Youtube Shorts Block
chrome.google.com

Geçtiğimiz yıl ünlü video izleme platformu Youtube'a Tiktok'tan esinlenerek getirilen Shorts isimli kısa süreli içerikler, bazı kullanıcıları kendisine bağımlı etmiş durumdayken, bazı kullanıcıları Youtube'dan soğutmuş durumda. Özellikle platformda odağını kaybetmemek isteyen kullanıcılar için gelen Youtube Shorts Block eklentisi, adından da anlayacağınız üzere Shorts bölümünü ortadan kaldırıyor.

9. Save to Pocket

9. Save to Pocket
chrome.google.com

Listemizin bir diğer üyesi Save to Pocket, internete ulaşamadığınız anlarda sizin için önem taşıyan makale, yazı veya bloglara kolaylıkla erişmeniz için onları kaydediyor.

10. Copy All urls

10. Copy All urls
chrome.google.com

Birçok tarayıcı kullanıcısı, daha öncesinde ziyaret ettiği toplu web sitelerini kaydetmiyor ve ilerleyen zamanlarda sayfalara tekrardan girmekj istediklerinde oldukça karmaşık halde olan web sitesi geçmişine başvurmak zorunda kalıyor. Copy All urls isimli eklenti, uzun soluklu araştırmalar, alışverişler ve diğer tüm gezintilerde girdiğiniz sayfaların urlsini toplu bir şekilde kaydediyor ve gezintinize tekrardan devam etmek istediğinizde tüm web sitelerini saniyeler içinde önünüze sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Monica

12. Deepl

12. Deepl
chrome.google.com

Çeviri listemizde de bahsettiğimiz yapay zeka destekli Deepl, sahip olduğu Chrome uzantısı ile hangi sayfada olursanız olun, çoğu metin içeriğini diğer çeviri uygulamalarından kat kat daha tutarlı bir şekilde tercüme edebiliyor ve insan sesine benzeyen sesli asistanı ile metinleri istediğiniz dilde seslendirebiliyor.

13. Todoist

13. Todoist
chrome.google.com

Son zamanlarda popülerleşen Todoist uzantısı da kullanıcılara büyük verimlilik kazandıracak eklentiler arasında yer alıyor. Çoğu görev ve not tutma uygulamasının aksine Chrome ile beraber çalışan uzantı, kullanıcıların web sitelerini görev olarak olarak atayabilmesini, aklına gelen işlerini anında kaydedebilmesini, ve görevlerini öncelik sırasına göre düzenlemesini sağlıyor.

14. Google Drive'a Kaydet

14. Google Drive'a Kaydet
chrome.google.com

Tüm Google kullanıcılarının bulut tabanlı yedekleme sistemi olan Drive, öğrencilerin, çalışanların ve geçmiş bilgilerini depolayanlar için vazgeçilmez konumda. Ancak bu onun kullanımının kolay olduğunu söylemek için yeterli değil. 'Google Drive'a Kaydet' isimli onaylanmış Chrome uzantısı, internetteki herhangi bir içeriği Drive doyasınıza kaydetmenizi saniyelere indirerek kullanıcıları büyük bir yükten kurtarıyor.

15. Extension Manager

15. Extension Manager
chrome.google.com

Geldik listemizin sonuna. 'E birçok şey önerdiniz, biz bunların hepsini nasıl kontrol edeceğiz?' dediğinizi duyar gibiyiz. Merak etmeyin bunun için de bir eklentimiz var. Extension Manager, kullandığınız eklentileri Chrome ayarlarına gitmeden, oldukça basit ve anlaşılır bir arayüz ile düzenlemenize, açıp kapatmanıza veya kaldırmanıza imkan tanıyor.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın