Görüş Bildir
Haberler
İstanbul En Pahalı Şehirler Listesinde 120. Oldu: Halk İçin Pahalı, Turist İçin Ucuz

İstanbul En Pahalı Şehirler Listesinde 120. Oldu: Halk İçin Pahalı, Turist İçin Ucuz

Emre Ordu
19.03.2019 - 17:52 Son Güncelleme: 20.03.2019 - 09:07

Türkiye ekonomisinde yaşanan daralma ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı nedeniyle İstanbul dünyanın en pahalı şehirleri arasında bir önceki yıla göre 48 basamak birden düşerek 133 şehir içerisinde 120. oldu. Dolar bazında geçen yıl en çok ucuzlayan kent olan İstanbul artan turiste ucuz, yerli vatandaşa pahalı hale geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından yapılan 2019 Dünya Yaşam Maliyeti Araştırması'na göre enflasyon nedeniyle yerel halk için hayat pahalanırken yabancılar için ve dünya ortalamasına göre İstanbul son derece ucuz hale geldi.

Paris zirveye oturdu

Paris zirveye oturdu

İstanbul ile birlikte Rusya'dan başkent Moskova 16, son derece turistik bir şehir olan Saint Petersburg da 14 basamak düştü. 2003 yılından bu yana ilk 10 içerisinde olan Paris ise bu yıl birinciliğe yükselerek zirveyi en pahalı şehirler olan Singapur ve Hong Kong ile paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Avrupa pahalı ancak ürün ve yaşam kalitesi yüksek"

"Avrupa pahalı ancak ürün ve yaşam kalitesi yüksek"

Euronews'den  Sertaç Aktan'ın aktardığına göre, EIU Raportörü Roxana Slavcheva 93 ülkede 133 şehirde 160 ürünün karşılaştırıldığı araştırmada giyimden gıdaya, ulaşımdan ev faturalarına ve devlet yardımlarına pek çok değişkenin hesaba katıldığını ifade etti.

Slavcheva Avrupa şehirlerinin genel olarak dünya ortalamasının üzerinde bir pahalılığa sahip olduğunu ancak ödenen paranın karşılığı olarak ürün ve yaşam kalitesinin de arttığını kaydediyor.

Brexit Büyük Britanya'nın şehirlerini de etkiledi

Brexit Büyük Britanya'nın şehirlerini de etkiledi

Brexit referandumuna kadar endekste düşüş gösteren İngiltere'nin en pahalı şehirleri Londra ve Manchester 2017 itibarı ile hayat pahalılığının önemli artış gösterdiği yerler oldu. Bunun bir başka nedeni de ülkedeki diğer şehirlerin bir önceki yıllara göre endekste düşüş yaşaması.

Slavcheva, 'Sterlinin değer kaybetmesi ile Birleşik Krallık şehirleri yerel halk için daha pahalı hale gelirken yabancılar için daha ucuz hale geldi' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En ucuz şehir Karakas

En ucuz şehir Karakas

Dünyanın en ucuz şehirleri ise sırayla Venezuela'dan Karakas, Suriye'den Şam, Özbekistan'dan Taşkent ve Hindistan'dan Bangalore oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
13
8
6
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Saatlerdir olan içeriğe kimse yorum yapmamış, editöre ayıp olmasın. Kardeşim güzel bilgilendirici içerik, euro dolar burada değerli olunca kredi çekip tatil ... Devamını Gör

Resho

Kardeş yooo onlar nerede bir tane motorun haberi olur, şeyma subaşı vs çıkar arkadaşlar oraları yıkarlar. Ama bu tarz içerikler genelde boş.

Pasif Kullanıcı

Frankfurt nasıl hamburg ve münihten pahalı olabiliyor ? Hangi kafayla yaptınız lan bu listeyi ?

Resho

Bu şehirlerin birçoğunu görmüş biri olarak söyleyebilirim ki, listede olmayan Reykjavik bizim açısımızdan en pahalı şehir. Musakka bundan 2 sene önce 160 TL ... Devamını Gör