Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Ulaşıma Kar Engeli

İstanbul'da Ulaşıma Kar Engeli

Onedio Medya
30.12.2015 - 00:18 Son Güncelleme: 31.12.2015 - 14:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’da dün sabah başlayıp öğleden sonra etkisini iyice artıran kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Çalışanlar işe gitmekte zorlandı. TEM'de Kocaeli - İstanbul karayolu, kazalar nedeniyle 2 saatliğine ulaşıma kapandı. Deniz ve hava trafiğinde de aksamalar var. THY bugün ve yarın yapılması planlanan 221 seferini iptal ettiğini açıkladı.  İDO iç ve dış hatlarda bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Sabah saatlerinde aksayan Şehir Hatları seferleri ise öğleden sonra normale dönebildi. 

İstanbul’da gece boyu devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırmasıyla birçok araç yollarda kaldı.

Unkapanı Köprüsü üzerinden Taksim istikametine giden bazı araçlar Tarlabaşı Bulvarı’ndan çıkamadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken, bazıları da yoldan geri dönerek ters yönde ilerledi.

Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen yolcuların yola yaya olarak devam etti.

Yenikapı-Hacıosman metrosunda seferle ise sabah saatlerindeki yoğunluktan dolayı Şişli aktarmalı olarak yapıldı. Kentte gece boyunca tuzlama çalışması yapılırken, D-100 ve TEM otoyollarında da trafiğin kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

TEM'de Kocaeli - İstanbul karayolu 2 saat ulaşıma kapandı

TEM'de Kocaeli - İstanbul karayolu 2 saat ulaşıma kapandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı.

Saat 08.30 sıralarında karayolunun kapanması üzerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. 

Konvoydaki araçlar tek tek geçiş yaptırırken, geriden gelen araçlar ise TEM Otoyolu Körfez gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Saat 10.30'da da otoyol tek şeritten ulaşıma açıldı.

200’den fazla sefer yapılamıyor

200’den fazla sefer yapılamıyor

Türk Hava Yolları (THY), perşembe ve Cuma günleri, İstanbul Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından planlanan bazı seferlerini iptal etti.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, iki havalimanından iç ve dış hatta planlanan 200'den fazla sefer, 'meteorolojik beklenti sebebiyle olası kapasite azaltılması doğrultusunda' yapılamayacak.

Seferlerin iptal olmasından dolayı havayolu şirketleri yolcularını otellere yerleştirirken, bazı yolcular ise terminalde beklemeyi tercih etti. Terminalde uçuşları bekleyen yolcular, koltuk üzerinde uyumak zorunda kaldı.

Yolcular, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu 'www.turkishairlines.com' internet adresinden veya '444 0 849' numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecek.

THY'nin iptal edilen seferlerinin tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Toplam 33 seferini iptal eden Pegasus Hava Yolları ise  internet sayfasından yolcularını şöyle bilgilendirdi:

'Uçuşu olan misafirlerimizin havalimanına hareket etmeden önce son durumu web sitemiz flypgs.com üzerinden takip etmelerini önemle rica ederiz. İptal edilen seferlere bileti olan misafirlerimiz, bilet değişikliklerini ücretsiz çağrı merkezimizden yapabilirler.

Deniz ulaşımı iptal

Deniz ulaşımı iptal
İçeriğin Devamı Aşağıda

Deniz trafiğinde ise aksamalar yaşandı. Tipi nedeniyle Şehir Hatları'nın Kadıköy - Beşiktaş, Kadıköy - Eminönü, Kadıköy - Kabataş, İstinye - Küçüksu ve Çengelköy - İstinye seferleri iptal edildi ve ancak öğleden sonra normale dönebildi. Yapılan son açıklamada 'Yoğun tipi nedeniyle iptal olan ve aksayan seferlerimiz normale dönmüştür' denildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri, hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamada, saat 07.00 Yenikapı-Bandırma hızlı feribot, Bandırma-Yenikapı, Bostancı deniz otobüsü, saat 08.00 Bursa-Armutlu-Armutluk-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü ile 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği de açıklandı.

BUDO'dan yapılan açıklamaya göre, saat 09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) ile 10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı.

Dün akşam trafik yoğunluğu %80'e ulaştı

Dün akşam trafik yoğunluğu %80'e ulaştı

İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, iş çıkış saatiyle birlikte trafiği durma noktasına getirdi. Kent içi trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı. 

Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise trafik durma noktasına geldi. Maslak Büyükdere Caddesi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı, Haliç Köprüsü gibi ana yollarda da trafik adım adım ilerledi.

AA, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
40
27
20
19
12
0