Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'a Kar Alarmı: 3 Gün Donacak, 2 Gün Kar Yağacak! İstanbul'da Kar Ne Zaman Yağacak?

İstanbul'a Kar Alarmı: 3 Gün Donacak, 2 Gün Kar Yağacak! İstanbul'da Kar Ne Zaman Yağacak?

Müge Kakşi
10.01.2022 - 22:07

İstanbul'da yılbaşında beklenen kar yağmayınca gözler kar yağışının ne zaman olacağına çevrildi. Ocak ayının ilk günlerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden beklenen haber geldi. İstanbul'da bu hafta 3 gün hava sıcaklıkları eskilere düşerken 2 gün de kar yağışının olacağı bildirildi. Bununla birlikte 17 kentte daha kar yağışı bekleniyor. Peki kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'a ve Ankara'ya Kar Geliyor

İstanbul'a ve Ankara'ya Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul için yaptığı 5 günlük hava tahmininde, çarşamba ve perşembe günlerine dikkat çekti. MGM’nin verilerine göre, kentte 12 Ocak Çarşamba ve 13 Ocak Perşembe günleri kar yağışı bekleniyor.

Tahminlere göre, İstanbul’da en düşük sıcaklık çarşamba günü 3, perşembe günü 1 ve cuma günü eksi 2 derece olacak. İstanbul’da en yüksek sıcaklık ise çarşamba günü 4, perşembe günü 3 ve cuma günü 5 derece olacak.

Ankara'da 12 Ocak Çarşamba günü beklenen kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yurt Genelinde Hava Nasıl Olacak?

Yurt Genelinde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile İstanbul, Kocaeli, Karabük, Kastamonu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Hakkari, Muş, Diyarbakır, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ve Yağış Uyarısı Var

Rüzgar ve Yağış Uyarısı Var

MGM’nin kuvvetli yağış uyarısında “Yağışların; Akdeniz ile Kıyı ve Güney Ege ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Aydın’ın kıyıları ile Antalya’nın doğu çevrelerinde yer yer şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısında da “Rüzgarın Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın