Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'da İspanya Farkı! İspanyol Takımlar Kupaları Domine Etti

Avrupa'da İspanya Farkı! İspanyol Takımlar Kupaları Domine Etti

İspanya’nın futbol dünyasındaki başarı hikayesi devam ediyor. Bu sene UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finalinde mücadele edecek 4 takımdan 3'ü İspanyol.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ve Atletico Madrid, Madrid derbisinde 28 Mayıs Cumartesi günü kozlarını paylaşacak. UEFA Avrupa Ligifinalinde de son 2 yılın şampiyonu Sevilla ile Liverpool, 18 Mayıs Çarşamba günü Basel’de karşılaşacak.

Son 16 yılda 32 kupanın 14'ünü İspanyollar kazandı

Son 16 yılda 32 kupanın 14'ünü İspanyollar kazandı

Son 16 yılda, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde toplam 32 kupanın 14’ünü kazanan İspanyol kulüpleri 21. yüzyıla damgasını vuruyor.

Dünyanın en zor ligi olarak gösterilen İspanyol La Liga’nın en güçlü rakiplerinden İngiltere’nin ise 2000 yılından beri elde edebildiği şampiyonluk sayısı sadece 5’te kaldı. İngiltere’yi de 3'er kupayla İtalya ve Portekiz izliyor. Bu ülkelerin dışında Almanya ve Rusya 2'şer, Hollanda, Ukrayna ve Türkiye de birer kupanın sahibi olabildi. Türkiye adına tek kupayı, 2000 yılında UEFA şampiyonu olan Galatasaray kazandı.

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi’ni müzesine taşıyan Sevilla ülkelerine üst üste ikinci yıl çifte zafer yaşatmıştı. 2014 yılında Şampiyonlar Ligi’ni Real Madrid, Avrupa Ligi’ni de yine Sevilla müzesine götürmüştü.

Barcelona ve Real Madrid etkisi

Barcelona ve Real Madrid etkisi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sadece La Liga’nın değil dünya futbolunun önemli takımları Barcelona ve Real Madrid’in kadrosunda yer alan yıldızlarla elde ettikleri başarılar İspanya futbolunun lokomotifi oluyor.

Ekonomik güçleri ile rekor transfer rakamlarına kayıtsız kalamayan yıldızların kalitesi de İspanyol futbolunun standartlarını hep yüksek tutuyor. Diğer takımlar da bu rekabet içerisinde yer almanın hem zorluğunu hem de geliştirici avantajını kullanıyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın