Görüş Bildir
Haberler
İşledikleri Suçlar Nedeniyle Hapis Yatan 19 Futbolcu

İşledikleri Suçlar Nedeniyle Hapis Yatan 19 Futbolcu

Futbolcuların işledikleri suçlar nedeniyle hapis cezası alması, futbol dünyası için yeni değil. Şiddet, taciz, cinayet ve daha fazlası… Futbol tarihi boyunca onlarca futbolcu çeşitli nedenlerden dolayı hapse girmek zorunda kaldı. Bu futbolcular arasından en tanınmışları seçmeye çalıştık:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tony Adams

1. Tony Adams

Arsenal tarihinin en iyi savunma oyuncusu olarak gösterilen Adams, başarılı bir kariyere sahip olsa da başı alkolle dertteydi. 1990 yılının Mayıs ayında bir trafik kazası geçiren Adams'ın 27 kez de hız sınırlarını aştığı tespit edildi. O yılın Aralık ayında 4 aylık hapis cezasına çarptırılan Adams, Şubat ayında salıverildi.

2. Ian Wright

2. Ian Wright

Arsenal'in unutulmaz isimlerinden birisi olan ve kırmızı-beyazlı forma altında 285 resmi maça çıkıp 284 gole imza atan Ian Wright'in hikayesi ise biraz enteresan. Arabasının vergilerini ve sigortalarını ödemeyen Wright, 2 haftalık bir hapis cezasına çarptırıldı. Hapisten çıktığında ise yıldız futbolcunun gözyaşlarını tutamadığı görülmüştü...

3. René Higuita

3. René Higuita

Kariyeri boyunca attığı 41 golle tüm zamanların en golcü 4. kalecisi olan Higuita, 1990'lı yıllarda Kolombiya'da yasadışı işlere karıştı. Ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın sorumlu tutulduğu bir çocuk kaçırma olayına yardımcılık yapmakla suçlanan Higuita, 7 aylık hapis cezasına çaptırıldı. Higuita, alınan fidye parasını dağıtmaktan sorumlu tutuldu ve bu da Kolombiya yasalarına aykırıydı.

4. Joey Barton

4. Joey Barton

Sokak ortasında kavga etmek ve mülkiyet alanına saldırı suçlarından 2008 yılında iki kez mahkemeye çıkan Barton, 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve 77 gün hapiste kalıp salınmıştı.

5. Jermaine Pennant

5. Jermaine Pennant

Jermaine Pennant, Birmingham forması giyerken 2005 yılında aracıyla bir trafik lambasına çarpmış, daha sonra polis tarafından yapılan tetkiklerde yasal sınırın 2.5 katı fazla alkol aldığı belirlenince 3 aylık hapis cezasına çaptırılmıştı. 30 gün boyunca hapis yatan Pennant, daha sonra şartlı olarak salınmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eric Cantona

6. Eric Cantona

Eric Cantona, Crystal Palace ile oynanan bir maçta birden bire rakip taraftarlardan birine saldırdı.

Taraftarın kendisine ne söylediği bugün dahi bilinmezken Fransız efsane bu hareketinden dolayı 2 hafta hapis cezası aldı. 24 saat sonra serbest bırakılan Cantona'nın cezası 120 saat kamu hizmetine çevrildi.

7. George Best

7. George Best

Alkol problemini bir türlü çözemeyen Best, kariyerinin sonlarına doğru alkollü araç kullanırken yakalandı. Üstüne bir de polise saldırınca 3 ay hapis cezası aldı.

8. Bruno Fernandes de Souza

8. Bruno Fernandes de Souza

Brezilya'nın üst düzey takımlarında kalecilik yaptığı dönemde Bruno Fernandes, eski kız arkadaşını öldürmek ve cesedini saklamak suçlarından 22 yıl hapis cezası aldı. Toplam 7 yıl hapiste kalan Bruno Fernandes o dönem Flamengo'nun kalesini koruyordu. Ancak Fernandes'in özgürlüğü 2 ay sürdü ve mahkeme, Brezilyalı kalecinin hapse dönmesine karar verdi.

9. Lee Hughes

9. Lee Hughes

2004 yılında karıştığı bir ölümlü trafik kazasında suçlu bulunan Hughes, 6 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 3 yılını cezaevinde geçirdikten sonra salıverilmişti. Hapisten çıktıktan sonra ise sırasıyla Oldham, Notts County ve Port Vale formaları giymişti.

10. Marlon King

10. Marlon King

Daha önceden yaralama, araç ruhsatında sahtecilik, dolandırıcılık suçlarından sabıkası olan Marlon King, 2002 yılında çalıntı araç bulundurma suçuyla 18 ay hapis cezası alıp 5 ay sonra serbest kalmıştı. Oyuncu, 2009 yılında ise cinsel saldırı ve darp suçlarından 18 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ched Evans

11. Ched Evans

Manchester City altyapısından yetişen ve Galler Milli Takımı'nda 13 maça çıkan Ched Evans, 2012'de 19 yaşında bir kadına tecavüz ettiği gerekçesi ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4 yıl hapiste kaldıktan sonra tahliye edildi. Yüksek mahkeme, Evans'ın tahliye edilmesini uygunsuz bulup futbolcunun yeniden hapse girmesi için dava açtı ancak bu davada Evans'ın yeniden hapse girmesini gerektireceği yönünde bir karar çıkmadı.

12. Adam Johnson

12. Adam Johnson

Sunderland, 2016 yılında reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkiye girdiğini kabul eden Adam Johnson'ın sözleşmesini feshetmişti. 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Johnson halen demir parmaklıklar ardında...

13. Ronaldinho

13. Ronaldinho

Paraguay'da sahte pasaportla yakalanan Brezilyalı efsane futbolcu Ronaldinho, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

14. Tanju Çolak

14. Tanju Çolak

İstanbulspor'da oynadığı dönemde satın aldığı arabanın kaçak olması nedeniyle 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu esnada yurt dışına çıkan Tanju Çolak, Üsküp'te yakalandı ve Türkiye'ye iade edildi. 23 ay hapiste kalan efsane golcü daha sonra sahalara dönemedi.

15. Gavin Grant

15. Gavin Grant

2005 yılında Jahmall Moore'un öldürülmesinden dolayı hakim karşısına çıktı ancak suçsuz bulundu. 2010 yılında ise 21 yaşındaki Leon Labastide'ın Mayıs 2004'te öldürülmesinden dolayı suçlu bulundu ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Luke McCormick

16. Luke McCormick

Plymouth Argyle takımının kalecisi Luke McCormick, biri 10 diğeri 8 yaşında iki çocuğu öldürmekten hapse girdi. İki çocuğun ölümüne sebep olan şey arkadaşının düğününden dönerken direksiyon başında uyuyakalmasıydı. 2012'de dört yıl hapisliğinin ardından çıktı. Truro City ve Oxford United'ın ardından eski takımı Plymouth Argyle'ye geri döndü.

17. Duncan Ferguson

17. Duncan Ferguson

İskoç futbolcu Duncan Ferguson, 1994 yılında oynanan bir maçta rakip takım oyuncusuna kafa attı, kırmızı kart görmediği hareketin ardından 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sahadaki bir müdahaleden dolayı hapse giren ilk futbolcu unvanıyla Glasgow'daki bir cezaevinde 44 gün kaldı.

18. Benjamin Mendy

18. Benjamin Mendy

Manchester Cityli futbolcu Benjamin Mendy, Ekim 2020 ile Ağustos 2021 tarihleri arasında 4 tecavüz ve 1 cinsel saldırı suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Futbolcunun 24 Ocak 2022'ye kadar hapiste kalmasına yönelik karar verildi. Manchester City, Benjamin Mendy'nin sözleşmesinin askıya alındığını duyurmuştu.

19. Quincy Promes

19. Quincy Promes

Hollandalı futbolcu Quincy Promes, adam öldürmeye teşebbüs ve ağır saldırı suçlarından yargılanacak. Promes, Aralık 2020'de Ajax takımının oyuncusuyken konuyla ilgili birkaç gün hapiste kalmış ve hakkında çıkan iddiaları yalanlamıştı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; ⭐️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
8
6
6
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın