Görüş Bildir
Haberler
Dil Öğrenmek Zor Bu Dilleri Öğrenmek Daha Zor! En Zor Öğrenilen Diller Hangileri?

etiket Dil Öğrenmek Zor Bu Dilleri Öğrenmek Daha Zor! En Zor Öğrenilen Diller Hangileri?

Lousia
29.06.2018 - 18:27

Bir dil bir insan diyenler ne kadar da doğru demişler. Anadilimizden farklı bir dili de konuşabilmek gerçekten muazzam bir şey. Ancak dil öğrenmek pek de kolay bir süreç değil. Hele bir de dil, öğrenilmesi zor bir dilse? Karşınızda, en zor öğrenilen 17 dil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fince

1. Fince
suomifinland100.fi

Bu dilde, isimler 15 farklı görevde kullanılıyor. Üstelik dil ailesi olarak İngilizce'yle de aynı grupta bulunmadığından, İngilizce bilmek bu dili öğrenirken hiçbir katkı sağlamıyor.

2. Tagalogca

2. Tagalogca
list25.com

Tagalogca, Filipinler'in resmî dili olan Filipince'nin temelini oluşturur. Günümüzde ise Filipinliler'in yaklaşık 1/4'ünün konuştuğu bu dil, farklı bir dil bilgisi yapısına sahip olması nedeniyle öğrenilmesi oldukça zor kabul ediliyor.

3. Rusça

3. Rusça

Listedeki diğer dillere göre öğrenmesi daha kolay olarak kabul edilse de, alfabesi ve barındırdığı çeşitli dil bilgisi kuralları açısından da öğrenilmesi zor bulunuyor.

4. Navahoca

4. Navahoca

Navahoca dili, Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatı kesiminde konuşulan dillerden biridir. Günümüzde de yaklaşık 120.000 ila 170.000 kişi bu dili konuşuyor. Almanca veya Latin dilleriyle aralarında pek benzerlik yoktur, bu da insanların bu dili keşfetmesini ve öğrenmesini zorlaştırıyor.

5. Norveçce

5. Norveçce

Norveç'in resmi dili olan bu dil ile, diğer İskandinav ülkeleri insanlarıyla da anlaşabilirsiniz. Ancak öğrenme aşaması sizin için nasıl geçer, orasını pek bilemiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vietnamca

6. Vietnamca

Sıra dışı dil bilgisi, telaffuzun zor olması ve 6 farklı ses tonlaması, Vietnamca'yı İngilizce konuşanlar için bir meydan okuma haline getiriyor. Peki, bu dili öğrenmek için tespit edilen ortama süre ne kadar biliyor musunuz? Tam 1100 saat.

7. Flemenkçe

7. Flemenkçe

Bu dil tahmin ettiğiniz üzere Hollanda'da ve biraz da Belçika'da konuşuluyor. Almanca ile benzerlik taşıyabildiğinden, öğrenilmesi daha kolay.

8. Moğolca

8. Moğolca

Bu dilin en zor öğrenilen kısmı telaffuz. Grammeri ise diğer diller kadar zor değil. Rusça biliyorsanız ise, öğrenmeniz biraz daha kolaylaşabilir.

9. Macarca

9. Macarca

Fince ile aynı dil ailesinde mensup olan Macarca, yine yabancı dil bilen insanları zorlayacak türden bir dil. Birçok deyimi de içince barındıran bu dili anlamak, bizler için oldukça zor.

10. Tayca

10. Tayca

Tayland'ın resmi dili olan Tayca, dünyada en zor öğrenilen dillerden biri kabul ediliyor. Bu dilde, sizi rahatsız edecek olan dil bilgisi değil. Telaffuz ve tonlamalar açısından öğrenmek isteyenleri zorlayacağı garanti olan dil, 44 sessiz ve 32 sesli harf içeriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Baskça

11. Baskça

Baskça, İspanya'nın kuzeydoğusundan başlayıp, Fransa'ya kadar uzanan Bask bölgesinde konuşulan bir dil. Bölgedeki nüfusun yaklaşık %27'si bu dili konuşuyor.

12. Gürcüce

12. Gürcüce

Başka hiçbir dilde olmayan bir yazı stiline sahip olan bu dil, telaffuz açısından İngilizce bilenlere uygun geliyor. Ancak harflerin ayrımı çok zor olduğu için Gürcüce, öğrenilmesi en zor dillerden biri olarak kabul ediliyor.

13. Galce

13. Galce
list25.com

Keltik dillerinin bir kolu olan bu dil, çoğunlukla Galler bölgesinde konuşulur. İngilizce' de bu dil Kambrian, Kambrik gibi isimlerle de anılır.

14. Mandarin

14. Mandarin

İngilizce konuşanlar için öğrenilmesi en zor dillerden biri olan Mandarin, Kuzey Çin'de konuşulan lehçelerin genel adı olarak bilinir. Dilde çok fazla deyim bulunması, öğrenmeyi zorlaştırıyor. Ve okumakla yazmak arasındaki farklılıklar, dili öğrenme konusunda engel.

15. Sanskritçe

15. Sanskritçe

Sanskritçe Hinduizm, Jainizm ve Budizm'de kullanılan bir dildir. Bu dil, Hindistan ve çevresinde felsefi ve teknik metinlerinde kullanılmasının yanı sıra şiirlerde de sıkça görülür. Ancak öğrenmek konusunda ciddi bir çabaya ihtiyacınız var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Japonca

16. Japonca

Japonca öğrenme konusunda karşılacağınız ilk zorluk, kesinlikle size hiçbir ipucu vermeyen yazı sistemi olacak. Dil bilgisi nispeten daha kolay gelse de, bu dili öğrenmek için ciddi bir özveriye ihtiyacınız olduğu da bir gerçek.

17. Türkçe

17. Türkçe

Her ne kadar anadilimiz olduğu için bize öyle gelmiyor olsa da, Türkçe aslında yabancıların öğrenirken zorlandığı dillerden biri olarak kabul ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
266
56
45
31
23
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayna Efendi

moğolcayı sanırım alfabe üzerinden rusçaya göre değerlendirdiniz ama grameri bambaşka, hatta şu listedeki diller arasında türkçeye en yakını, baskça çok ilgi... Devamını Gör

Hakan Acar

zoru sevmem, imkansızsa işim olmaz.

selimreizzz

hollandaca değil, dutch veya flemenkçe