Görüş Bildir
Haberler
Yabancı Dilinizi Geliştirebilmek İçin Uygulayabileceğiniz 13 Basit Yöntem

etiket Yabancı Dilinizi Geliştirebilmek İçin Uygulayabileceğiniz 13 Basit Yöntem

ecenaz dolunay
17.02.2017 - 15:31 Son Güncelleme: 17.02.2017 - 18:57

İlkokuldan beri yabancı dil öğrenmenin önemini bize anlatıp duruyorlar. Hem okulda hem de dışarıdan kurslarla kendimizi geliştirmek için çalışıp duruyoruz biz de. Kurslardan sonraysa bir daha elimizi bile sürmeden bırakıp unutuyoruz. Hem unutmamak hem de dilinizi geliştirmek için uygulayabileceğiniz basit 13 yöntemi sizin için hazırladık.

Hadi kolay gelsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Telefonunun dilini değiştir. İlk başta biraz zorlanacaksın ama biraz mecburiyetten biraz da meraktan yeni gördüğün kelimeleri öğrenmek zorunda kalacaksın.

Bu yöntem insana kesinlikle çok fazla fiil öğretiyor. Denendi, onaylandı. İşe yarıyor.

2. Konuşma diline hakim olabilmek için mutlaka dizi/film izle. Dil bilgisi dışında sana bir sürü kalıp, deyim ve o kelimenin kullanış şeklini gösteriyorlar.

I see: Türkçe anlamı 'görüyorum'ken İngilizcede 'anlıyorum' anlamına geldiğini ilk farkettiğimizde hepimiz şaşırdık.

3. Her boş anında o dilde şarkılar dinle. Daha doğrusu şarkının sözlerini oku. Müzik sayesinde bu kelimler daha çok aklında kalıcak aynı zamanda sözlerin telafuzunu da taklit ede ede öğreneceksin.

İlk başta yavaşlardan başlarsın gittikçe karmaşıklara doğru ilerlersin. Bir süre rap bile deneyebilirsin.

4. Müzikten çok muhabbete önem veren radyo kanallarını dinleyin. Biraz hızlı konuşsalar da ritimlerine alışınca konuşma dili hakkında çok fazla öğreneceğiniz şey olacak.

5. Sosyal medyada yabancı hesapları takip edin. Paylaştıkları yazıları okurken hem o ülkenin gündemine ait fikriniz oluyor hem de kullandıkları kısaltmaları kalıp kelimeleri öğrenmiş olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dil kartlarını kullanın. İsterseniz kendiniz hazırlayın isterseniz hazır satılanlardan alın, gece yatmadan önce okuduğunuz 2-3 kart bile size yeni kelimeler katacak.

7. O dilde gazeteler alın. Güncel dil kullanımı görmek bir yana gazetenin üstüne notlar alıp ders çalışır gibi gazeteyi çözümleyebilirsiniz.

8. İlginizi çeken konularda bir dergiye abone olun. Dergideki yazılar ve görseller birbirini destekleyince anlamak daha kolay oluyor. Hele bir de konu ilgi çekiciyle okumak ve öğrenmek kaçınılmaz.

9. Akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz ya da internette ulaşabileceğiniz bir sürü ücretsiz dili geliştirmek için kullanılan uygulama var.

Bu uygulamalar seviyenize göre size egzersizler yapıyor hem de yeni bilgiler veriyor.

10. Aklından geçirdiğin şeyleri bir de bildiğin diğer dillere çevirmeye çalış. Bulamadığın kelimeleri bulmak için kendini zorlayacaksın. Bulunca verdiği o mutluluk ve gurur muhteşem.

Eğer ki bulamazsan sözlükten bak ve devam et o kelimeyi bir daha unutmayacaksın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dil kurslarının konuşma sınıfları da dilimizi geliştirmek için ideal bir yöntem. ilk başta herkes biraz utangaç olacak konuşmakta zorlanacak, ama inanın konuştukça konuşacaksınız.

Ülkeleri kültür derneklerine ara sıra göz gezdirin çok faydalı etkinlikler olabiliyor.

12. Sözlük okuyun. Hatta sözlükte kelimeler örneklerle verildiyse bu yeni şeyler öğrenmek ve de kelime bilginizi geliştirmek için çok ideal bir yöntem olacak.

13. Kendi seviyenize göre kitap okuyun. İlgi alanınıza göre seçtiğiniz kitapları okurken hem sıkılmazsınız hem de sonunu merakla beklersiniz. Arada öğrendiğiniz yeni kelimeler de cabası.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
728
197
36
27
20
20
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

telefonunuza duolingo ve memrise programlarını indirin bedava bir çok içerik var.yabancı şarkılara karaoke yapın hem zevkli hem de öğretici gerçekten. I see ... Devamını Gör

hiçkimse

süper bi yöntem biliyorum Türk filmlerini ingilizce altyazıyla izleyin,şahsen 10 yıldır izlediğim ing altyazılı filmlerden ziyade bi kaç sefer denediğim Türk... Devamını Gör

replicant

benim sürekli yaptığım kendi kendine konuşmak da çok işe yarıyor mesela o gün yeni bir gramer öğrendiniz akşamında veya sonraki günlerde onunla ilgili "yazma... Devamını Gör