Görüş Bildir
Haberler
İş Bulmak ve Değiştirmek İsteyenlerin Üye Olması Gereken 11 Faydalı Kariyer Sitesi

İş Bulmak ve Değiştirmek İsteyenlerin Üye Olması Gereken 11 Faydalı Kariyer Sitesi

İş bulmanın da, iş değiştirmenin de pek kolay olmadığı bu rekabet ortamında, CV oluşturup iş arayabileceğiniz çok sayıda web sitesi mevcut. Ancak bunların bazılarının güvenilir olduğunu söylemek kolay değil. Bazısı ise hayli amatör olduğu için verimli olamıyor. Bu listede işte o siteleri biraz ayıkladık. Kullanıcılar tarafından genel olarak beğenilen, güvenilir bulunan 11 tanesini listeledik. Üye olmakta fayda var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kariyer.net

1. Kariyer.net

Artık klasikleşmiş, ülkemizin en eski ve en çok kullanılan kariyer portallarından biri. İş arayan kadar, işvereni de destekleyen bir sisteme sahip. Kişinin diğer adaylardan bir adım öne geçmesini kolaylaştıracak testleri çözebilir, çeşitli başarı hikayeleri ve röportajları da okuyabilirsiniz. 

Web sitesi

2. Cvlogin

2. Cvlogin

Bugüne kadar bildiğimiz kariyer sitelerindeki eksiklikleri de, artıları da iyi tespit ederek oluşturulmuş, yeni nesil arasında hızla popüler hale gelmekte olan bir portal. Kullanıcı dostu ve gayet pratik. CV hazırlayıp paylaşmak teferruatsız.  

Web sitesi

3. Yenibiriş

3. Yenibiriş

Yine sektörün en eski ve popüler portallarından olan Yenibiriş, her ne kadar arayüzünde gelişime yönelik çokça değişime gittiyse de uzun bir zaman tam manasıyla kullanıcı dostu olabilmeyi pek başaramadı açıkçası. Yine de son güncellemeyle epey hızlanıp eskiye göre pratik hale geldiğini ekleyelim. 

Web sitesi

4. Secretcv

4. Secretcv

Bir başka klasikleşmiş portalımız olan Secretcv de alanında hayli eski. Açıkçası ilan filtreleme modülünde biraz geliştirmeye ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Aksi halde güvenilir bir ilana ulaştığınızdan emin olmayı zorlaştırıyor. Ama yine de iş arama konusunda başvurmanız gereken en ciddi sitelerden biri.

Web sitesi

5. İŞKUR

5. İŞKUR

İŞKUR faaliyetlerini internet ortamında da sürdürüyor. Fakat ne yazık ki hem hantal, hem de olanakların genişliği açısından özel sektördeki rakipleriyle pek kıyaslayamayız. Yine de veri tabanında kayıtlı olmanız faydalı olabilir.

Web sitesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. LinkedIn

6. LinkedIn

Pek tabii...

LinkedIn profesyonel yaşamda dünya çapında hayli ünlü bir site. Her ne kadar her yerde karşımıza çıkan sorumsuz kullanıcılar burada da zaman zaman işi amacından saptırmaya çalışsa da, neticede kurumsal bir yapısı var. Ayrıca iyi bir referans ağı imkanı var ve bu yüzden de rakiplerine göre hala çok avantajlı.

Web sitesi

👇

7. Glassdoor

7. Glassdoor

LinkedIn benzeri bir oluşum sayılabilir. Türkçe değil, ama sitenin en büyük farklılığı şu: Hangi kurumda, hangi pozisyon için ortalama ne kadar maaş ödeniyor buradan kontrol edebilirsiniz.

Web sitesi

8. Careerjet

8. Careerjet

Bu portalın şöyle bir avantajı var, diğer iş arama sitelerini birleştiriyor ve pek çok sitede verilen ilanları bir arada görebilmenizi sağlıyor. Her ne kadar Türkiye'de çok bilinir hale gelemediyse de, tek tek site dolaşmak yerine güncel iş alanlarına daha kolay ulaşmayı sağlıyor.

Web sitesi

9. Randstad Türkiye

9. Randstad Türkiye

Bir başka uluslararası oluşum olan Randstad'ın Türkiye ayağı. Web sitesindeki iş olanakları çok fazla çeşitli değilse de, büyük firmalarla çalışması bir avantaj. Uluslararası oluşu da güvenilir bir imaja destek oluyor.

Web sitesi

10. Eleman.net

10. Eleman.net

Gelişmekte olan bir site. Tasarımı ve arayüzü ilk çıktığı zamana kıyasla çok daha pratik bir hale geldi ama çok daha iyi olabilir. Bir de giderek daha büyük markaları kendine çekebilmeye başladı. İş yaşamıyla ilgili güncel mevzuata yer veren haberleri ise başarılı bir atılım oldu.

Web sitesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Unisbul.com

11. Unisbul.com

Son olarak part-time ya da dönemsel iş bulmakta zorlanan bir üniversite öğrencisiyseniz, Kariyer.net girişimi olan bu portala üye olmanızda fayda var. Site özellikle yarı zamanlı iş olanaklarına odaklanıyor.

Web sitesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
33
21
16
10
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yesilsenol

hicbiri bi b.ka yaramiyo. coooookk nadiren ariyolar o da rastgele denk gelirse. bosuna zaman kaybetmeyin bu sitelerle. gidin bizzat kendiniz basvuru yapin du... Devamını Gör

Mehmet Sokulu

bende sana katılıyorum. O yüzden yap CV ni cvlogin.com da yolla direkt farkın olsun. Mail olarak atınca en azından kaybolma şansın yok.

cvyolla

cvyolla.com sitesini de listeye eklemenizi öneririm. İş arayanlar ve işverenler için birçok yenilik getiriyor. Farklı bir sistemle çalışıyor.

Özge Kütahyalı

ben de kariyer.net, secretcv.com, linkedin ve cvyolla.com sitelerine üyeyim. geri dönüşler alıyorum ama piyasalar oldukça durgun. Henüz işe girmiş değilim.