Görüş Bildir
Haberler
İntihar Ederek Yaşamına Son Vermiş 15 Sporcu

İntihar Ederek Yaşamına Son Vermiş 15 Sporcu

Gaziantepsporlu futbolcu Rajtoral'ın kendini asarak intihar etmesi üzerine spor dünyasını yasa boğan sporcu intiharlarını derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. František Rajtoral

1. František Rajtoral

Gaziantepspor'da forma giyen Çek futbolcu František Rajtoral'ın evinde kendini asarak intihar etmesi hepimizi üzdü. Rajtoral, önceki yıllarda ülkesinde 'Kronik yorgunluk ve tükenmişlik sendromu' tedavisi görmüştü. Futbolcunun borçlarının olduğu ve evinde alacak-verecek listesinin bulunduğu da iddialar arasında.

2. Robert Enke

2. Robert Enke

2003 yılında kısa bir süreliğine Fenerbahçe'de de forma giyen Alman kaleci Robert Enke, 2009 yılında 32 yaşındayken bir trenin önüne atlayıp intihar ederek yaşamına son verdi. 2006'da kızını kaybetmesinden sonra depresyona giren Enke, psikiyatristten destek alıyordu.

3. Sergi Lopez Segu

3. Sergi Lopez Segu

Barcelona'da uzun yıllar futbol oynayan sol bek oyuncusu Sergi Lopez, 39 yaşındayken bir trenin önüne atlayarak intihar etti. Sakatlığı nedeniyle futbola erken veda eden futbolcu, evliliği sıkıntıda olduğu için psikiyatik destek de alıyordu.

4. Justin Sonny Fashanu

4. Justin Sonny Fashanu

İngiltere'de 1 milyon pound değerinde olan ilk siyahi futbolcu olan Justin Sonny Fashanu'nun eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra hayatı değişti. Takımdan uzaklaştırılan, antrenmanlara alınmayan, arkadaşları tarafından aşağılanan futbolcu 17 yaşında bir erkek çocuğa tecavüz etmekle suçlandı. Fashanu, bu olaydan bir ay sonra da intihar etti. (1998) Veda mektubunda ise homoseksüelliğin futbolda kolay kabul edilemeyeceğini belirtti.

5. Dave Clement

5. Dave Clement

QPR, Bolton, Fulham gibi takımlarda forma giyen İngiliz futbolcu Dave Clement, ayağı kırılınca futbol hayatının bittiğine inandı ve ilaç alarak intihar etti. Dave hayata veda ettiğinde sene 1982'ydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sandor Kocsis

6. Sandor Kocsis

Uzun yıllar Barcelona'da forma giyen futbolcu, Macar milli takımında da Puskas ile iyi bir ikili oluşturmuştu. Kafa vuruşlarındaki üstünlüğü nedeniyle lakabı 'Altın Kafa'dır. 1954 Dünya Kupası'nda 11 gol atarak turnuvanın gol kralı oldu. 

1979 yılında kanser olduğunu öğrenince hastanede intihar ederek yaşamına son verdi.

7. Tom Allin

7. Tom Allin

1987 doğumlu İngiliz kriket oyuncusu Tom Allin, 2016'da henüz 28 yaşındayken köprüden atlayarak yaşamına son verdi. 

Tom, ölümünden önce biri ailesine olmak üzere üç intihar notu bırakmış, ancak o notlarda ne yazdığı açıklanmamıştı.

8. Antonio Pettigrew

8. Antonio Pettigrew

ABD'li koşucu Antonio Pettigrew, 2010 yılında arabasında ölü bulundu. Yapılan otopsi sonucunda sporcunun yüksek dozda difenhidramin içeren ilaç kullanarak intihar ettiği tespit edildi.

9. Giulia Albini

9. Giulia Albini

İtalyan voleybolcu Giulia Albini, 2012 yılında 30 yaşındayken Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden atlayarak intihar etti. Giulia'nin intiharının arkasından bir aşk hikayesi çıktı.

Giulia Albini ile Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı antrenörü Lorenzo Micelli bir zamanlar aşk yaşamış. Micelli, eşiyle ayrı yaşadığı dönemde Giulia ile birlikte olmuş ve eşiyle barışınca ilişkisini bitirmiş. 

Giulia Albini, intihar etmeden önceki gece Micelli ile birlikte yemek yiyerek son bir defa konuşmuş. 

Micelli'nin kendisine dönmeyeceğini söylemesi üzerine başarılı voleybolcu, köprüden atlayarak intihar etti.

Von Erich kardeşler

Von Erich kardeşler

ABD'li güreşçi Fritz Von Erich'in üç oğlu Mike, Kerry ve Chris intihar ederek hayatına son vermiştir. Babaları gibi güreşçi olan kardeşlerin ölümü spor tarihine geçmiştir.

Mike, 1987 yılında 23 yaşındayken, Chris, 1991 yılında 21 yaşındayken, Kerry ise 1993 yılında 33 yaşındayken intihar etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kerry Von Erich

10. Kerry Von Erich

Başarılı bir sporcu olan Kerry, geçirdiği motosiklet kazasından sonra bir bacağını kaybetmiş, uyuşturucuya başlamış ve sonra eşinden ayrılmıştı. Kerry, yaşadığı bu olaylar sonrası intihar ederek yaşamına son verdi.

11. Mike Von Erich

11. Mike Von Erich

Mike'ın ise geçirdiği yüksek ateşli hastalığı sonrası beyninde hasar kaldı. Eski formunu kaybeden Mike güreşi bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra ise bir trafik kazası sonrası kafa travması geçirdi. Yaşadığı bu olaylar üzerine aşırı dozda ilaç içerek intihar etti.

12. Chris Von Erich

12. Chris Von Erich

Chris ise yaşadığı sakatlıklardan dolayı güreşten uzak kaldı. Sevdiği şeyden uzak kalmak onu uyuşturucuya itti. Onun kaderi de abileri gibi oldu. 1991 yılında kendini başından vurarak intihar etti.

13. Yiannas Koskiniastis

13. Yiannas Koskiniastis

Yunan futbolcu Yiannas Koskiniastis, takımı Diagoras'ta kadroya alınmadığı için 12 metre yükseklikten atlayarak intihar etti. Oyuncunun odasında 'Kadro dışı bırakılmam çok büyük bir haksızlık. Buna dayanmam mümkün değil” yazılı bir not bulundu.

14. Agostino Di Bartolomei

14. Agostino Di Bartolomei

Roma'nın efsane futbolcularından biri olan Di Bartolomei, 1994 yılında 39 yaşındayken intihar ederek yaşamına son verdi. Di Bartolomei'nin ölüm tarihi de ilginç. 30 Mayıs'ta oynanan 1984 Şampiyon Kulüpler Kupası Finali'nde Roma, Liverpool'a penaltılarda mağlup olarak kupayı elinden kaçırmıştı. O maç Di Bartolomei maçın adamı seçilmişti. 

Bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor ama Di Bartolomei, o maçın 10. yıl dönümünde intihar etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sabri Dino

15. Sabri Dino

10 sene Beşiktaş'ın kalesini koruyan Sabri Dino, 1990 tarihinde köprüden atlayarak intihar etti. Futbolu bıraktıktan sonra tekstil sektörüne giren Dino, işlerinin bozulması sonrası borçları nedeniyle intihara yöneldi. Beşiktaşlılar, Dino'yu 13 Ocak 1973’te Napoli’deki Dünya Kupası grup eleme maçının kahramanı olarak hatırlar. O maçta kalede devleşen Dino, rakip takıma gol şansı tanımamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
35
12
11
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın