Görüş Bildir
Haberler
Instagram’dan 1 saniyelik video uygulaması Boomerang

Instagram’dan 1 saniyelik video uygulaması Boomerang

Faruk Bal
24.10.2015 - 14:08

Sosyal medya devi Facebook’a ait olan Instagram, Boomerang adını verdiği yeni uygulaması ile Vine’a rakip ve/veya alternatif bir çözüm sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz haftalarda uzun zaman sonra bu ağdaki ilk reklam içerikleri sunmaya başlayan Instagram, timelapse dediğimiz hızlandırılmış görüntülerden oluşan klipler çekmeyi sağlayan Hyperlapse ve birden fazla fotoğrafı kolaj yaparak tek karede buluşturan Layout uygulamalarının ardından bugün duyurduğu Boomerang uygulaması ile GIF tadında yeni bir eğlence sunuyor.

Android ve iOS kullanıcıları için sunulan Boomerang temelde çekilen 10 kareden bir görüntü döngüsü oluşturuyor. 1 saniyelik görüntülerden oluşan yeni Boomerang videolarını Facebook veya Instagram’da paylaşmak mümkün. Uygulama çekilen görüntüleri 4’er saniyeye tekrar ederek tamamlıyor ve böylece izleme aşamasında 5 kez tekrar ederek devamlılık hissi bozulmuyor. Boomerang uygulaması şirketin Temmuz ayındaki hackathon’unda küçük Android mühendisler takımı tarafından kendi aralarında eğlence olsun diye geliştirilmiş uygulamanın doğuşu için temelde 5 kişi çalışmış.

Snapchat ve Vine gibi rakiplerinin yanında eğlence için Instagram’a taze bir kan gerekiyordu ve Boomerang şimdilik bu enerjiyi sağlayabilir gibi gözüküyor. Bu arada uygulamanın Instagram’a rakip olarak yola çıkan girişim Phhhoto’nun Nisan ayında hayata geçirdiği özelliğe çok benzediğini de hatırlatmak gerek. Ayrıca sizlere daha önce duyurduğumuz üzere Facebook’ta hareketli profil fotoğrafları için bu uygulama adeta biçilmiş kaftan. Bu yönüyle bakıldığında Boomerang’ın Facebook için bir taşla iki kuş anlamına geldiğini söylemek mümkün. Boomerang from Instagram uygulamasını Android için buradan, iOS için de burdan indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın