Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Duygularını ve Ne Düşündüklerini Okumanıza Yardımcı Olacak Birbirinden İlginç Psikolojik Hileler

İnsanların Duygularını ve Ne Düşündüklerini Okumanıza Yardımcı Olacak Birbirinden İlginç Psikolojik Hileler

İlayda
01.07.2021 - 08:00

Hepimizin, zihin okuyabilen süper kahramanlarmışız gibi başkalarının ne düşündüğünü okuyabilmeyi dilediğimiz anları olmuştur. Peki ya size insanları sadece beden dillerini gözlemleyerek okuyabileceğinizi söylesek?

Biz de Onedio olarak size bir medyum gibi görünmenizi sağlayacak bazı numaralar göstermek istiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karşınızdaki kişinin gözlerini takip edin.

Karşınızdaki kişi sağa veya dimdik bakıyorsa yalan söylüyordur çünkü o taraflara bakmak hayal gücünü harekete geçirdiği anlamına geliyor. Ancak konuşurken sola veya aşağıya bakıyorsa, konuşan kişinin ya gerçekleri hatırladığını ya da düşüncelerini topladığı anlamına geliyor.

2. Başlarını çok fazla sallıyorlarsa dikkat edin!

Karşınızdaki kişinin hoşlanmayabileceği bir şeyden bahsederseniz, sürekli ve aşırı derecede başını sallamaya başlayabilirler ya da birisi verdiğiniz talimatları takip edemeyip şüpheye düşerse, çok fazla başını sallar. Bu yüzden dikkat etmelisiniz ve bunun olduğunu gördüğünüzde yavaşça ve farklı bir şekilde söylemeye çalışın.

3. Sahte bir gülümsemeyi nasıl ayırt ederiz?

3. Sahte bir gülümsemeyi nasıl ayırt ederiz?

Birçoğumuz çok erken ortaya çıkan kırışıklıklardan şikayet ederiz. Ama bilmediğimiz şey, kırışıklıkların size gülümsemenin gerçek olup olmadığını söyleyebileceği. Bunun nedeni, sahte gülümsemelerin bulaşıcı olmamasıdır, bu nedenle gözleriniz dudaklarınızla birlikte gülümsemeyecektir.

4. Çeneyi sıkmak

Çenenizi sıkmak bir stres belirtisidir. Karşınızdaki kişinin bunu yaptığını görürseniz stresli bir şey düşündükleri anlamına gelir. Her durumda, fark etseler de etmeseler de bu bilinçaltında gerçekleşir.

5. Peki bir insanın yapmacık davrandığını nasıl anlarız?

Duygular yüzdeki ifadeye bağlı olarak ortaya çıkar, bu nedenle yüzlerinin bir tarafı diğerinden daha aktifse, o duyguyu taklit ediyor olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ellerini kaldırdıklarında dikkat edin.

6. Ellerini kaldırdıklarında dikkat edin.

Rahat bir duruşla eli tümüyle kaldırmak, güçlü ve baskın bir aura yayar. Aksine, eli baş seviyesinin altına kaldırmak güvensizlik ve utangaçlık anlamına gelir.

7. Karşınızdaki kişinin avuçlarına bakmayı ihmal etmeyin.

7. Karşınızdaki kişinin avuçlarına bakmayı ihmal etmeyin.

Birbirinden değişik anlamlara gelebilecek birçok el hareketi vardır. İşte bunlardan en önemli ikisi; eğer bir kişinin avuç içleri yukarı bakıyorsa bir şey öneriyor veya soruyor demektir ancak eğer o kişinin avuç içleri aşağı bakıyorsa, bir şey istiyor veya talep ediyor demektir.

8. Konuşurken veya dururken aradaki mesafeye dikkat edin.

Sizi olumlu olarak görüp görmediğini belirlemek için bir kişinin size ne kadar yakın olduğuna dikkat edin. Eğer o kişi siz yaklaştığınızda geri çekiliyorsa, bu bağlantının karşılıklı olmadığının bir işareti olabilir. Hatta bazen aralarındaki mesafeye göre 2 kişi arasındaki ilişkinin ne olduğunu bile anlayabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
32
28
23
16
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın