Görüş Bildir
Haberler
İnce'nin Kaynak Gösterdiği Nasuhi Güngör Kendi Kitabını Yalanladı: 'Bilgi Değil, Dedikodu Yazdım'

etiket İnce'nin Kaynak Gösterdiği Nasuhi Güngör Kendi Kitabını Yalanladı: 'Bilgi Değil, Dedikodu Yazdım'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün Kırşehir mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin kuruluşundan önce Fethullah Gülen ile görüştüğü iddiasına kaynak olarak gazeteci Nasuhi Güngör'ün 'Yenilikçi Hareket' kitabını göstermişti. Kitabın yazarı Güngör'den ise dikkat çeken bir yanıt geldi. Güngör, yıllar önce kaleme aldığı kitabının bilgi ve belgelere değil, dedikodulara dayandığını belirterek yazdıklarını yalanladı. 

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'yi kurmadan önce Fethullah Gülen ile görüşmeye giderek 'icazet aldığını' iddia etmişti.

İnce'nin iddiasına Erdoğan, "ispat edemezsen namertsin" diyerek yanıt vermiş ve İnce hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

İnce: "Erdoğan'ın Gülen'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmış"

Bugün Kırşehir'de konuşan Muherrem İnce iddiasına kaynak olarak bir dönem TRT Haber Daire Başkanlığı da yapan gazeteci Nasuhi Güngör'ün 'Yenilikçi Hareket' kitabını gösterdi. İnce şunları söyledi: 

'Fethullah Gülen'le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin' dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran'dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör. 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. 'Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi' Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan'ın Gülen'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmış.'

Kendi kitabını yalanladı

Kendi kitabını yalanladı

Muharrem İnce'nin Erdoğan-Gülen görüşmesi iddiasına kaynak olarak gösterdiği 'Yenilikçi Hareket' kitabının yazarı Nasuhi Güngör, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kendi kitabında aktardıklarını yalanladı. Güngör, 'Kitapta geçen 'Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi'yle ilgili iddialar, ne yazık ki somut herhangi bir bilgiye ve belgeye değil, tamamen o dönemdeki bazı dedikodulara dayanmaktadır. Zaten kitapta da buna dair hiçbir bilgi ya da belgeye atıf yoktur' diye yazdı.

İşte Güngör'ün o tweetleri:

Güngör'ün açıklamasına Muharrem İnce'den yanıt geldi: "TRT halktan topladığı paraları bu rüzgar güllerine yediriyor"

Kendini yalanlayan Güngör, sosyal medyanın gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
762
313
150
21
11
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Külmiz Onaran

Aslında Nasuhi Güngör diye biri yok. Gördüklerimiz göt korkusunun bilinç altımızda oluşturduğu bir algı sadece.

diloni

kahkaha attim ya 😂😂😂😂

Sek...

Nasuhi ye sormuşlar ''Yazdıklarınızın kaynağı nedir ?'' diye, cevabı ''GÖTÜM'' olmuş.

Drn d.

Şu hale düşeceğine pencereden atlasan onurlu bile derdik.