Görüş Bildir
Haberler
IMDb'deki En İyi Film Olan The Shawshank Redemption'u Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

IMDb'deki En İyi Film Olan The Shawshank Redemption'u Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

IMDb listesine göre gelmiş geçmiş en iyi film olan The Shawshank Redemption ya da Türkçe adıyla Esaretin Bedeli, üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala en kaliteli yapımlar arasında yer alıyor. Eğer siz de Esaretin Bedeli filmini seviyorsanız, bu film önerileri çok hoşunuza gidecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Memento (2000)

1. Memento (2000)

Özet: Guy Pearce'ın kısa süreli hafıza kaybı yaşayan bir adamı canlandırdığı Memento, akıllara durgunluk veren bir film! Karmaşık bir şekilde örülmüş bir olay örgüsü, kısa süreli hafıza kaybı yaşayan sizmişsiniz gibi hissedeceğiniz bir şekilde anlatılıyor. 

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss

Yönetmen: Christopher Nolan

2. The Prestige (2006)

2. The Prestige (2006)

Özet: The Prestige'deki hikaye, dünyanın en büyük sihirbazlarından ikisinin, işin en iyisi olma arayışında her türlü entrika, manipüle ve arkadan bıçaklamayla meşgul olduğu 16. yüzyılda geçiyor. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale

Yönetmen: Christopher Nolan

3. The Mist (2007)

3. The Mist (2007)

Özet: Gizemli bir sis küçük bir kasabayı kapladığında, bazı insanlar saldırgan bir yaklaşım sergileyerek kutsal olmayan sisin içinden çıkan uğursuz yaratıklarla yem olur. Ancak diğerleri, bunun dünyanın sonunun uğursuz işareti olduğunu varsayıyor. Her iki grup da bazı aceleci kararlar alarak daha fazla kargaşa ve kaosa yol açar. Tanrısız yaratıklarla dolu bir kasabada, güvenli bir sığınak bulmak için nereye gidecekler?

Oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden

Yönetmen: Frank Darabont

4. Pulp Fiction (1994)

4. Pulp Fiction (1994)

Özet: Pek çok farklı hayatı ve karakteri teker teker konu edinen Pulp Fiction, iki mafya tetikçisi, bir boksör, bir gangster ve karısı ve bir çift acemi haydutunun hayatlarını dört şiddet ve bir kurtuluş hikayesinde iç içe geçiyor.

Oyuncular: John Travolta, Uma Thurman

Yönetmen: Quentin Tarantino

5. Saving Private Ryan (1998)

5. Saving Private Ryan (1998)

Özet: İkinci Dünya Savaşı'nın Normandiya işgali sırasında geçen hikaye, sıradan bir askerin hayatını kurtarmakla görevlendirilmiş sekiz denizci etrafında dönüyor. Düşman kampına gizlice girerken, her gün binlerce adam ölürken neden tek bir adam için hayatlarını riske attıklarını sorguluyorlar.

Oyuncular: Tom Hanks, Matt Damon

Yönetmen: Steven Spielberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Departed (2006)

6. The Departed (2006)

Özet: Martin Scorsese'nin yönettiği The Departed, gizli görevdeki bir ajan ve birbirlerinin izini süren bir casusun manevralarını alt etmeye ve birbirlerini ifşa etmeye çalıştıkları hikayelerini takip ediyor. Birbirlerinin teşkilatlarında en üst sıralara sızdıkları için birbirlerini ifşa etmek ikisi için de kolay olmayacaktır. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson

Yönetmen: Martin Scorsese

7. Forrest Gump (1994)

7. Forrest Gump (1994)

Özet: Robert Zemeckis'in yönettiği bu uzun metrajlı filmde Tom Hanks, 75 IQ'ya sahip bir adam olarak rol alıyor, ancak o, görüp görebileceğiniz en bilge adam olabilir. Neredeyse iki buçuk saat sürse de romantizm, aksiyon ve yürek burkan dramla dolu zengin bir hikaye sayesinde zaman göz açıp kapayıncaya kadar akıp gidiyor.

Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright

Yönetmen: Robert Zemeckis

8. The Truman Show (1998)

8. The Truman Show (1998)

Özet: Truman Show, yaşadığı dünyada tuhaf bir şeyler olduğundan şüphelenen bir adam hakkında bir filmdir. Bir seyahate çıkmak ister, ancak deniz korkusu onu bu gizemli adada mahsur bırakır. Fakat, kendi hayatı hakkındaki gerçeği öğrendiğinde, her şey kontrolden çıkar.

Oyuncular: Jim Carrey, Laura Linney

Yönetmen: Peter Weir

9. Donnie Darko (2001)

9. Donnie Darko (2001)

Özet: Hikaye, tek başına dünyayı kurtarmaya çalışan bir gencin maceralarını takip ediyor. Maskeli bir figürün bu genci takip ederek onu uyarması sonucunda gerilim arttıkça, giderek daha fazla paranoyaklaşır ve kaos yolunda daha da aşağılara inerek anormal eylemlerde bulunur.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone

Yönetmen: Richard Kelly

10. Escape from Alcatraz (1979)

10. Escape from Alcatraz (1979)

Özet: Film, 3 mahkumun maksimum güvenlikli hapishane Alcatraz'dan kaçmak için yaptığı başarılı girişimi konu alıyor. Clint Eastwood'un başrollerden birini canlandırdığı filmde, çaresizlik ve özgür olma isteği gibi katı insan duyguları çok iyi şekilde işleniyor.

Oyuncular: Clint Eastwood, Patrick McGoohan

Yönetmen: Don Siegel

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Great Escape (1963)

11. The Great Escape (1963)

Özet: Müttefik savaş esirleri, İkinci Dünya Savaşı sırasında 'kaçış kanıtı' olarak bir Nazi gözaltı kampında tutulur. Bunun üzerine bir İngiliz subayı, aynı anda birkaç yüz mahkumun kaçışını planlar.

Oyuncular: Steve McQueen, James Garner

Yönetmen: John Sturges

12. Green Mile (1999)

12. Green Mile (1999)

Özet: Green Mile, Louisiana Hapishanesindeki idam mahkûmlarıyla olduğu kadar hapishane gardiyanlarının hayatlarıyla da ilgilidir. Devasa bir siyahi adam olan John Coffey, iki küçük beyaz kızı taciz edip öldürmekten hüküm giymiştir, ancak olaylar göründüğü gibi değildir. 

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan

Yönetmen: Frank Darabont

13. Das Experiment (2001)

13. Das Experiment (2001)

Özet: Film, uydurma bir ıslah tesisinde mahkum ve gardiyan rollerini oynamak için işe alınan 20 adamın başından geçenleri konu ediniyor. Her biri sosyal bir deneyin parçası olan bu adamlar, şimdi buradan kurtulmak zorundadır.

Oyuncular: Moritz Bleibtreu, Oliver Stokowski

Yönetmen: Oliver Hirschbiegel

14. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

14. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

Özet: Akıl hastanesindeki hastaların sıkıntılı zamanlarda nasıl bir araya gelip bir aile gibi davrandıklarıyla ilgili olan bu film, bir suçlunun deli olduğunu iddia ederek bir akıl hastanesine girmesiyle başlıyor.

Oyuncular: Jack Nicholson, Louise Fletcher

Yönetmen: Milos Forman

15. A Prophet (2009)

15. A Prophet (2009)

Özet: Film, 6 yıl hapis cezasına çarptırılan genç bir adam hakkında... Hapis cezasının göze çarpmamasını istese de kendini gangsterlerin arasında kapana kısılmış halde bulur. Şimdi hapis yaşamına ve onlara ayak uydurmalıdır.

Oyuncular: Tahar Rahim, Adel Bencherif

Yönetmen: Jacques Audiard

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın