Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'ndan Kendisine 'Ahmak' Diyen Soylu'ya Yanıt: '31 Mart'ta Seçimi İptal Edenler Ahmaktır'

etiket İmamoğlu'ndan Kendisine 'Ahmak' Diyen Soylu'ya Yanıt: '31 Mart'ta Seçimi İptal Edenler Ahmaktır'

Ulaş
04.11.2019 - 18:16

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için 'Avrupa Parlamentosu'na gidip Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek' ifadesini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, kendisine isim vermeden ‘ahmak’ demesine yanıt verdi. İmamoğlu, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” dedi ve ekledi: '31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara’da düzenlenen Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu açılış programında konuşan Soylu'nun hedefinde İmamoğlu vardı.

Soylu konuşmasında isim vermeden İmamoğlu için şu ifadeler kullandı:

 'Bugün terörizmden yargılanan, aynı zamanda terörist olmaktan ceza alanları bu ülkenin selameti ve o beldenin selameti için görevden aldığımızda, Avrupa Parlamentosu'na gidip Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş o kadar bedava değil. Yazıklar olsun.”

"Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını, Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu'nda yanıtladı. İmamoğlu, Soylu'nun ifadeleri için şunları söyledi: 

“Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. Bu seviye noktasından söyledikleri ve yaptıkları da zaten belli.”

Sözlerinin devamında 31 Mart seçimlerinin iptalini dünyanın ve Avrupa’nın gözünde Türkiye’yi nereye düşürdüğünün sorgulanması gerektiğini ifade eden İmamoğlu, “O olan biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır” dedi.

İmamoğlu dün Beşiktaş'da bir kişinin hayatını kaybettiği şoför saldırısına ilişkin de açıklamada bulundu.

İmamoğlu, dün yaşanan ve bir özel halk otobüsü şoförünün karıştığı olayla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Dün yaşananlar trajik ve çok üzücü. Kaza demek mümkün değil. Adli bir durum söz konusu. Kişinin oraya dalış biçimi, ardından yaptıkları tümüyle farklı sebepler içeriyor elbette. Bu anlamda da adli soruşturmaları devam ediyor. Bizim de almış, almakta ve alacak olduğumuzu tedbirleri bütünleştirirsek bu konu bizim için çok hassas ve önemli.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

İmamoğlu'nun koruması olan biri güvenlik diğer polis iki kişinin karıştığı darp olayı da gazeteciler tarafından hatırlatıldı.

İmamoğlu'nun koruması olan biri güvenlik diğer polis iki kişinin karıştığı darp olayı da gazeteciler tarafından hatırlatıldı.

İmamoğlu’na, “Dün akşam korumalarınızın bir şoförü darp ettiği görüntüleri izlediniz mi Korumalarınız bu olaya nasıl karışmış” sorusu yöneltildi. İmamoğlu, bu soruya şu yanıtı verdi:

“Süreci takip ediyorum. Koruma arkadaşlarımızın, ne yazık, böyle hiç de yakışmayan ve kabul etmeyeceğim şekilde vatandaşla bir diyaloğu oluşmuş. Tarif edilenler doğru değil. Darp, tekme tokat ve bunun gibi saldırı biçimleri doğru değil. Ama her ne koşulda olursa olsun, hangi koşulda olursa olsun benimle çalışan hiç kimsenin böyle bir münasebetsiz tavrına ve sürecine asla müsaade etmem. Etmeyeceğim de. Çok görüntüler oldu böyle, tekme tokat vesaire ama burada böyle bir şey yok. Belki başka görüntülerle karıştırmış olabilirler. Ama takibimde. Aileden de özür dilediler. Aile bu özrü kabul etti. Yani çoluk çocuk, eşi bu ayrı olsa da yapamazlar. Hiç kimse yapamaz. Birisi polis memuru arkadaş, diğeri güvenlik arkadaşımız. Süreci takip ediyorum. Gerekli soruşturma da yapılacak. Benim yanımda olan hiç kimsenin böyle hadsizliği, tavrı davranışı olamaz. Ben de aileden özür diliyorum, aile ile irtibattayım ben de kendileriyle görüşeceğim zaten.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
377
133
51
30
23
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

Abi işte türk insanının bu huyunu sevmiyorum ya ne okursaniz ona göre yorum yapıyorsunuz. Aranızda bu şikayet olayını bilen var mi? Siz şey mu zannediyorsunu... Devamını Gör

Tıntın

1)abi sen bakansın bir salsana belediye başkanını. 2)Kullandığın dile bak, halka oynayıp, halkı galeyana getirme üzerine ''millet bedelini ödetecek.'' 3)S... Devamını Gör

Tıntın

Ayrıca 31 martta seçimi iptal edenler ahmaktan ziyade paniğe kapılmış şeylerdi

Lestat

Küçükken arkadaş arasında şaka amaçlı ya da kavgayı fitillemek için böyle sözler (salak, aptal, ahmak) sarf ederdik birbirimize, çocuktuk nihayetinde fakat b... Devamını Gör