Görüş Bildir
Haberler
İmam Hatip Liselerinin Sayısı Yüzde 73 Arttı

İmam Hatip Liselerinin Sayısı Yüzde 73 Arttı

adem kara
22.08.2014 - 15:31

2010 yılında başlayan ve bu yıl sona eren genel liselerin dönüştürülme aşamasında, İmam Hatip liselerinin sayısı yüzde 73 oranda arttığı bildirildi.

Mesleki ve Teknik lise sayısı yüzde 23, Anadolu lisesi sayısı da yüzde 57 arttı.

Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi, “ Eğitim İzleme Raporu 2013 “ün ana bulgularını yayımladı.

Türkiye’de eğitimde düşük nitelik durumunun sürdüğü belirtilen raporda, 2010-2014 yılları arasında genel liselerin dönüştürülme aşamasında, en fazla okulun yüzde 73 artışla İmam Hatip liselerine dönüştürüldüğü belirtildi. Konuya ilişkin Taraf gazetesine konuşan Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Politika Analisti Işıl Oral, şunları söyledi:

“İmam Hatip liselerindeki artışla ilgili Milli Eğitim tarafından hiçbir gerekçelendirme sunulmadı. Bir talep mi yoksa bir yönlendirme mi var ayırt etmek çok zor. Taleple ilgili dense bile bunun veriler ile desteklenmesi gerekiyor. Gerekçelendirme yapılmadığı için bu okullara net bir yönlendirme olduğunu söyleyebiliriz.”

CHP’li Gürsel Tekin’in açıkladığı ses kayıtlarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, Milli Eğitim yöneticilerine, “ İmam Hatip liselerinin mevcudunu artırmaya çalışıyoruz. Yüzde 10 seviyesine ulaştık. Yüzde 15 olacak ” dediği ileri sürülmüştü.

nediyor.com

Kaynak: http://nediyor.com/2014/08/22/imam-ha...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0