Görüş Bildir
Haberler
İlham Veren 10 Futbol Hikayesi

İlham Veren 10 Futbol Hikayesi

Fatih
21.10.2014 - 14:39 Son Güncelleme: 08.11.2014 - 18:58

10. Alexis Sanchez

10. Alexis Sanchez

Şili'nin kırsal kesiminde büyüyen Alexis Sanchez, henüz 6 yaşındayken ailesi tarafından çalışmaya zorlandı. Club Arauco’nun alt yapısından gelen teklifle beraber ise arkasına bile bakmadan hayatında yeni bir sayfa açtı.

Geçtiğimiz aylarda doğduğu bölgeye geri dönen Şilili yıldız, yaklaşık 160,000 avro civarında spor teçhizatı satın alarak futbol sevdalısı küçük çocuklara yardımda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Didier Drogba

9. Didier Drogba

Dünyanın en önemli yetenekleri arasında gösterilen Didier Drogba, Fildişi Sahili’nde yardım organizasyonlarına verdiği önem ile de gönülleri fethetmiş durumda…

Ülke barışını korumak için büyük çaba sarfeden tecrübeli yıldız, Pepsi’den gelen 3 milyon sterlinlik sponsorluk parasının tamamını ülkesinde bir hastanenin yapımına hibe etti.

8. Steven Naismith

8. Steven Naismith

Everton'ın İskoç yıldız Steven Naismith, özellikle Liverpool ve Glasgow'daki evsiz insanlar için katıldığı yardım organizasyonlarıyla biliniyor.

Durumu olmayan insanlara maç biletleri sağlayan başarılı golcü, 'En azından kısa bir süreliğine de olsa insanların dertlerinden uzaklaşmasının güzel olacağına inanıyorum.' sözleriyle kendisini ifade ediyor.

7. Mesut Özil

7. Mesut Özil

Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil, son dönemin yükselen değerlerinden...

Almanya Milli Takımı ile Brezilya'da Dünya Kupası zaferi kazanan yetenekli oyun kurucu, turnuvadan kazandığı 350,000 sterlinlik ödülü Güney Afrika'daki 23 çocuğun ameliyatı için bağışladı.

6. Cristiano Ronaldo

6. Cristiano Ronaldo

Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo yardım işlerine kendini adayanlardan...

2012'de 9 yaşında kanser tedavisi gören bir çocuğun tüm tedavi masraflarını üstlenirken, geçen yıl ise 1,5 milyon avroya Altın Ayakkabı ödülünü satarak gelen tüm parayı Gazze'de bir okulun yapımına bağışladı.

Öte yandan Madeira'da annesinin hayatını kurtaran bir hastaneye özel bir kanser kliniği kurması için 100,000 sterlin hibe etti.

5. Portsmouth

5. Portsmouth

Yıllarca borç içinde yüzen Portsmouth kulübünün davacılar peşini bırakmazken, uzun bir süre mahkame kapılarında süründü. Bu kötü gidişata artık dayanamayan fedakar Portsmouth taraftarı sonunda duruma el koydu.

Büyük bir yardım organizasyonu düzenleyen taraftarlar, topladıkları 2 milyon sterlin ile kulübü borçlardan temizledi ve takımın artık tekrar sadece futbola odaklanmasını sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Leo Messi

4. Leo Messi

Barcelonalı yıldız Lionel Messi'nin Katalan kulübüyle tanışması ilginç bir hikayeye dayanıyor.

Henüz küçük bir çocukken, büyüme hormonu eksikliği yaşayan Arjantinli’nin durumu, Barça'dan sportif direktör Carlex Rexach'ın dikkatini çekti. Messi'nin babasıyla bir anlaşma yapan İspanyol spor adamı, tedavi masraflarını karşılayacaklarını ancak İspanya'ya taşınmalarını ve Lionel’in Barça altyapısına katılmasını şart koştu.

3. Victor Moses

3. Victor Moses

Victor Moses henüz 11 yaşındayken, Nijerya'da yaşanan olaylarda ailesini kaybetti. Sadece 1 hafta sonra akrabalarının topladığı bir miktar parayla İngiltere'ye sığınmacı olarak gönderildi.

Yerel bir okula kaydolan yıldız oyuncu, kısa süre içinde Crystal Palace scout ekibi tarafından keşfedildi ve hayatı değişti.

2. Charlie Austin

2. Charlie Austin

Kariyerinin ilk yıllarında Charlie Austin, amatör liglerde oynarken geçimini sağlayabilmek için inşaat işçisi olarak çalışıyordu.

Sadece 8 yıl önce Kintbury Rangers ve Hungerford Town'da oynarken, şimdi ise QPR'ın en önemli futbolcuları arasında yer alıyor.

1. Jaba Kankava

1. Jaba Kankava

Dniprolu futbolcu Jaba Kankava, yeşil sahalarda ender görülecek bir ana imza attı.

Dinamo Kievli rakibi Oleh Gusev'in bir ikili mücadele sonrası yere düşerek bilincini kaybettiğini anladığı anda meslektaşının yanına koşan Kankava, dilinin soluk borusuna kaçmasını engelledi.

Sağlık ekibi gelene kadar ilk müdahaleyi yapan Gürcü futbolcu, bir anlamda da arkadaşının hayatını kurtarmış oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
64
55
23
23
18
16