Görüş Bildir
Haberler
Ikea'nın Sonsuz Koridorlarında Kaybolabilirsiniz: Varlığını Bile Bilmediğiniz Anomalileri İnceleyen SCP Vakfı

Ikea'nın Sonsuz Koridorlarında Kaybolabilirsiniz: Varlığını Bile Bilmediğiniz Anomalileri İnceleyen SCP Vakfı

03.09.2022 - 07:17

Bilim kurgu, fantezi, korku hikâyelerinden hoşlanıyor musunuz? Öyleyse daha önce hiç duymadığınız anomalileri inceleyen SCP Vakfı'nı keşfetmenizin zamanı gelmiş demektir. Gelin, geniş bir hayran kitlesine sahip bu vakfı birlikte tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SCP, anormal nesneleri ve varlıkları koruyan bir vakıf.

SCP, anormal nesneleri ve varlıkları koruyan bir vakıf.

SCP, açılımı Secure Contain Protect olan ve 2008 yılında kurulmuş kurgusal bir vakıf. Yeryüzündeki bilinen yaşam formlarından farklı olan nesneleri, varlıkları ve insanları kontrol altına almayı hedefleyen SCP Vakfı; garip davranışlar sergileyen insanları, paranormal varlıkları, kahve makinelerini hatta yatakları bile denetim altında tutabiliyor.

SCP Vakfı aslında gerçek bir kuruluş değil.

SCP Vakfı aslında gerçek bir kuruluş değil.

Vakfın internet sayfasında bulunan hikâyeler, vakfın üyeleri tarafından oluşturulan ya da yabancı dillerden çevrilen kurgusal alıntılardan oluşuyor. Arşivde yer alan görseller de tamamen hayal ürünü. Ancak vakfın yıllarca yaptığı çalışmalar sayesinde kendi evrenini kurduğu söylenebilir. Bilimsel yazım tarzı ve korkuyu iyi ifade etme yeteneğiyle çoğunlukla olumlu eleştiriler alan vakıf, birçok video oyununa da ilham kaynağı oldu.

Vakfın koruma altına aldığı SCP’ler kendi içlerinde sınıflara ayrılıyor.

Vakfın koruma altına aldığı SCP’ler kendi içlerinde sınıflara ayrılıyor.

Safe: Bu kategorideki SCP’ler, kolay ve güvenli bir şekilde korunan ya da korunabilen şeyler. Ancak bir şeyin safe sınıfında olması, onun artık tehdit oluşturmadığı anlamına gelmez. Safe olarak görülen bir nesne veya varlık daha sonra farklı bir kategoride yer alabilir.

Euclid: Bu SCP’ler, saklanması için daha fazla kaynak gerektiren veya saklamanın tamamen güvenli olmadığı anomaliler. SCP’ler tamamen anlaşılamaz ya da doğası gereği öngörülemez. Euclid'in en yaygın nesne kategorisi olduğunu söyleyebiliriz.

Keter: Bu kategoride yer alan SCP’ler; güvenli bir şekilde saklanması zor, saklama prosedürleri uzun ve karmaşık olan şeyler. Varlıkların veya nesnelerin keter kategorisinde yer almaları onların tehlikeli oldukları anlamına gelmez. Saklanması çok zor, maliyetli veya saklanması için yeterli teknoloji olmadığından bu sınıfta yer alır.

Eğer uslu bir çocuk olursanız bazı sınıflardan siz de haberdar olabilirsiniz.

Eğer uslu bir çocuk olursanız bazı sınıflardan siz de haberdar olabilirsiniz.

Thaumiel: En gizli nesnelerin saklandığı kategori. Bu kategoriye ait bilgileri yalnızca vakfın en üst düzey grubu olan O5 Konseyi bilebilir. Thaumiel sınıfındaki nesnelerin varlığı diğer üyelerden gizlenir.

Nötralize edildi: Nötralize edilmiş yani kasten veya kaza ile yok edilmiş, devre dışı bırakılmış, bir gariplik sergilemeyen anomalilerin bulunduğu bu kategoride anomaliler yeniden ortaya çıkmaz. Onların artık tehdit oluşturma ihtimalleri yok.

Ezoterik: SCP Vakfı’nın internet sitesinde bulunan hikâyelerde var olan ancak hiçbir kategoriye uymayan nesnelerin bulunduğu kategori. Bu SCP’lerden bahsetmek eksi puan almaya neden olur.

Bazı sınıflandırmaları SCP Vakfı kullanmıyor.

Bazı sınıflandırmaları SCP Vakfı kullanmıyor.

Açıklanmış: Günümüzün bilim dünyasının açıklığa kavuşturduğu eski anomaliler bu sınıfta yer alır. Onlar artık SCP Vakfı’nın çalışma alanında yer almaz.

Sınıfsızlandırılmışlar: SCP Vakfı’nın internet sitesinde hiçbir hikâye silinmez. Kıdemli üyeler tarafından bazı hikâyeler sınıfsızlandırılmışlar kategorisinde değerlendiriliyor ve bir utanç duvarında sergileniyordu. Bu uygulama artık kullanılmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SCP’ler, kilitli kutu testi ile sınıflandırılıyor.

SCP’ler, kilitli kutu testi ile sınıflandırılıyor.

Kilitli kutu testi, SCP’nin sınıfına karar vermek için kullanılan bir yöntem. Eğer SCP’yi bir kutuya kapatarak kendi hâline bırakırsanız ve kötü bir şey olmazsa SCP safe olarak sınıflandırılıyor ama bu, SCP’nin tehlikeli olmadığı anlamına gelmiyor. Kutudaki SCP kendi hâline bırakıldığında ona tam olarak ne olacağından emin olunamıyorsa Euclid, kutunun içine konulan SCP kolayca kaçıyorsa Keter olarak sınıflandırılıyor. Eğer kutu nesnenin ya da varlığın kendisi ise Thaumiel kategorisinde yer alıyor.

En çok bilinen SCP varlıklarından birkaç örnek verelim.

En çok bilinen SCP varlıklarından birkaç örnek verelim.

SCP-173: Öklid sınıfında yer alır, hareketli ve düşmanca davranışlar sergiler. Direkt olarak görünüş alanında bulunduğunda hareket edemez. Bu SCP, her zaman kilitli bir konteynerde muhafaza edilir. Boyun kırarak ve boğarak saldıran SCP'den korunmak için mutlaka onunla göz kontağı kurmak gerekir. Göz kontağı kesildiğinde ise saldırır. Bu SCP’nin bir veya iki tanesinin konteynerden kaçması durumunda çok kısa sürede yarım milyon insan ölebilir. 

SCP-096: Öklid sınıfında bulunan, 2,38 metre uzunluğundaki insansı bir yaratık. Vücut kütlesi çok düşük olan SCP'nin kolları, vücudunun geri kalanıyla orantısız şekilde yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda. Son derece uysal ve gününün çoğunu duvara bakarak geçirir ancak onun yüzünü gördüğünüz takdirde delirir.

SCP-049: Orta Çağ veba doktoruna benzeyen bu varlık, dokunduğunu öldürebilir ve sadece lavanta ile sakinleşir. Birçok farklı dilde konuşabilse de çoğunlukla Orta Çağ Fransızcasını ve İngilizceyi tercih eder. Vebadan ölen kişileri canlandırabilir.

SCP-3008: Sınırsız Ikea mağazası. Mağazanın içine girenler kaybolur ve çıkışı bulamaz. Tuzağa düşen insanlara mağazanın içindeki insansı varlıklar saldırır.

Bunlar haricinde sıvı olan her şeyi üretebilen bir kahve makinesi, bir kadının burun deliğinden giriş yapılan Nazi sığınağı ve yaklaşık 55 kiloluk fıstık ezmesi gibi SCP'ler de var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
18
10
8
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın