Görüş Bildir
Haberler
Etin Üzerindeki Izgara İzleri Gerçek Değilmiş! Restoranların Bilmemizi İstemediği Sırları Açığa Çıkarıyoruz

Etin Üzerindeki Izgara İzleri Gerçek Değilmiş! Restoranların Bilmemizi İstemediği Sırları Açığa Çıkarıyoruz

20.08.2022 - 08:07

Yemek yapmaya üşendiğiniz zaman ya da yapacak bir şey aklınıza gelmediğinde dışarıda herhangi bir restoranda yemek yemek, gayet mantıklı bir seçim olabilir. Servis edilen yemeklerin leziz görüntüleri, muhteşem kokuları sizleri ne kadar cezbetse de bu görüntünün perde arkasında dönen ve bilinmeyen birçok şey var. Yemek sektöründe çalışanların bilmenizi istemediği sırları ve gizli hilelerini duymaya hazır olun!

Izgara izleri sizi yanıltmasın.

Izgara izleri sizi yanıltmasın.

Izgara izleri; etin tazeliği ve gerçek ateşte piştiğini göstererek yemekleri daha çekici hâle getiriyor. Yine de üzülerek söylüyoruz ki sizi tatmin etmek ve cezbetmek için bu ızgara izlerinin sahtesini yapıyorlar. Şık bir restoranda sipariş ettiğiniz bifteğin ya da klasik bir fastfood zincirinde yediğiniz hamburgerin üzerindeki ızgara izleri gerçek olmayabilir. Yemeğin daha hızlı servis edilmesi için çoğu restoranın mutfağında elektrikli ızgaralar bulunuyor. Bu yüzden etinizin gerçekte ateşte pişmesini beklemek maalesef imkânsız oluyor.

Salatalar sandığınızdan daha fazlasını içeriyor.

Salatalar sandığınızdan daha fazlasını içeriyor.

Bol kalorili ve zararlı yiyeceklerin yanı sıra taptaze sebzelerle yapılmış sağlıklı ve aynı zamanda leziz salataları tercih etmek isteyebilirsiniz. Böylece düşük kalorili ve doyurucu olmasıyla salatalar, diyetlerinizin vazgeçilmezi olabilir. Yemek sektörünün burada da bilmenizi istemedikleri bir sır var: Tercihe göre salatanın içinde bulunan tavuk, et gibi ürünlerin kızartılması, yağlı ve tuzlu peynirlerin kullanılması, kuru ekmek parçalarıyla ve birbirinden farklı zengin soslarıyla düşük kalorili olarak yediğiniz salatanız neredeyse bir hamburger menüsüne dönebilir. Sağlıklı bir ziyafet çekmek istiyorsanız salata seçimlerini iyi yapmalı ve kalori durumunu iyi gözetmenizi öneririz.

Şefin özel tarifi spesiyal bir yalan olabilir.

Şefin özel tarifi spesiyal bir yalan olabilir.

Genelde günlük olarak çıkan ve özel olarak yapılmış eşsiz bir lezzet olarak sunulan şefin spesiyali, düşündüğünüz kadar masum ve özel değil. Bu lezzet, restoranların mutfaklarında bitmesi gereken ya da elden bir an önce çıkması gereken ürünlerle yaptıkları yemekler olabilir. Genelde çeşitli soslarla servis edilen bu yemekler, yiyecek israfını önler ancak yemeğin tazeliği konusunda bir daha düşünmenizde fayda var. Spesiyal olarak sipariş ettiğiniz yemeğin içindeki sebzeler, günler önceki bir salatadan kalanlar olabilir.

Müziğin beklenmeyen etkisi.

Müziğin beklenmeyen etkisi.

Arkadaşlarınızla dışarıda bir mekânda yemek yemek için oturduğunuzda müziğin sesi, sizleri rahatsız edebilir. Normalde fazla olacak şekilde açılan müzik sesi, arkadaşlarınızla konuşmanızı zorlaştırır ve rahatsız eder. Buradaki amaç yemeğinizi bir an önce yemenizi sağlamaktır. Yemeğinizi hızlıca yiyip hesabı ödeyip mekânı terk etmeniz istenir. Böylece mekânda yeni müşteriler için herhangi bir yer sorunu olmaz. Bu hileyle mekân, sürümden kazanmış olur ve yeni müşterileri ağırlamak her zaman daha kolaylaşır.

Limon isterken bir daha düşünün.

Limon isterken bir daha düşünün.

İçeceğinizi daha fresh hâlde içmek istiyorsanız ya da çorbanızın tadına daha da lezzet katmak istiyorsanız limonu tercih edebilirsiniz. Limon; çay, mineralli sular ya da sodalara eklenerek ve çorbalarla servis edilerek sıklıkla tercih ediliyor. Ama bunları yaparken bir kez daha düşünün. Çoğu restoranların depolarında ya da mutfaklarında limonlar, kasada ya da çuvalda saklanıyor. Servis edilirken de daha pratik ve hızlı olması için yıkanmadan doğranıyor ve öylece yemeklerin içeceklerin yanında getiriliyor. Limonların yıkanmamasının nedeni, kabuklarının tüketilmeyecek olması. Eğer bir mekânda limon kullanmanız gerekiyor ise limonun kabuklarını kullanmamaya özen gösterin.

Patates kutusunun muhteşem tasarımı.

Patates kutusunun muhteşem tasarımı.

Çoğu insanın sıklıkla tercih ettiği hızlı ve ucuzluk vaat eden fastfood zincir restoranlarının kullandığı en büyük hilelerden biri, patateslerin kutusu. Patateslerin lezzetli ve çıtır oluşu herkes tarafından biliniyor ama görenleri ilk görüşte cezbedici kılan, normale göre daha uzun görünmeleri. Dopdolu bir pakette upuzun patatesler, görenleri acıktırmaya yetiyor. Ancak bu görüntünün ardında kutunun gizemi saklı. Kullanılan kutların alttan içe doğru bombeli olması, patatesleri olduğundan daha uzun gösteriyor. Yani dopdolu sandığınız kutu, aslında olması gerekenden daha az patates içeriyor.

Menüler ve ardındakiler.

Menüler ve ardındakiler.

Gittiğiniz bir restoranda menüye baktığınızda gözünüze ilk çarpan kısım genelde sağ üst kısım olur. Restoranların bunun farkında olduğundan buraya en pahalı ürünlerini yerleştirirler. Bunun altında ise daha ucuz olan diğer ürünlerini listelerler. Müşteriler de bu ürünlerin daha makul fiyatlı olduklarını düşünerek sipariş verir. Bu sayede sizleri, menü tasarımlarıyla daha çok para harcamaya ikna ederler.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DR.D

Yarısı uydurma. 1. Doğru düzgün restoranlarda ızgara izleri gerçek hatta eti önünüzde pişiren yerler veya mutfağın önünde cam olan yerler var, izleyebiliyors... Devamını Gör