Görüş Bildir
Haberler
Dikiş Makineli Bisikletler, Gamze Yapıcı Aletler: "Ne Gereği Vardı Şimdi?" Dedirten Dünyanın En Garip İcatları

Dikiş Makineli Bisikletler, Gamze Yapıcı Aletler: "Ne Gereği Vardı Şimdi?" Dedirten Dünyanın En Garip İcatları

24.07.2022 - 07:18

Günümüzde icatlar sayesinde oldukça konforlu bir şekilde yaşıyoruz. Sonuçta insanların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla bulunan icatların hepsi, ihtiyaçtan doğuyor. Dolayısıyla bazı icatlar birçok insanın ihtiyacını karşıladığı için çok başarılı olsa da bazıları pek rağbet görememiş. Bizim size bahsedeceğimiz icatlar ise ikinci gruba giriyor! O kadar ilginç icatlar var ki şaşırıp kalacak, 'Bu icat kimin başının altından çıkmış böyle?' diyeceksiniz. Öyleyse buyurun, birbirinden acayip icatları beraber inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Goofybike

1. The Goofybike

1939 yılında Charles Steinlauf'ın icat ettiği The Goofybike isimli bisiklet, iki katlı ve 4 kişilik. Steinlauf bisikletin en üstünde, adamın kızı ön tarafta, oğlu alt kısımda pedal çeviriyor. Eşi ise kendisi için ayrılan orta kısımda dikiş makinesinde çalışıyor. Anlaşılan çocuklarıyla dışarıda bisiklet keyfi yaparken eşinin evde dikiş dikmesine Charles Steinlauf'ın gönlü el vermemiş.

2. Necomimi

2. Necomimi

Son yıllardaki en garip icatlardan biri olan Necomimi, taç şeklinde kafaya takılan bir ürün. Üzerindeki sensörlerle beyin dalganızı okuyup duygu durumunuzu algılıyor. Sonra bu algıyı kulaklarına hareket şeklinde yansıtıyor. İlginizi çeken bir şey gördüğünüzde kulaklarınız kedi kulakları gibi dikiliyor. Kendi köşenizde rahat bir şekilde takılıyorsanız kulaklar aşağıya iniyor. Bir işe odaklandığınızda kulaklar kıpraşıyor. Necomimi, ilk çıktığında Japonya’da oldukça rağbet görmüş hatta Time Dergisi'ne konu olmayı da başarmış. Ancak şu anda pek de gündemde değil.

3. Selfie Toaster

3. Selfie Toaster

Kişiye özel olarak üretilen bu makine için fotoğrafınız önce photoshop programıyla düzenleniyor. Daha sonra CAD programında kalıp hazırlanıyor. Fotoğrafınızın kalıbı ekmek kızartma makinesine yerleştirilip size gönderiliyor. Siz de sabahları kahvaltıda kendi resminizin olduğu kızarmış ekmekleri yiyebiliyorsunuz. Gerçekten her insanın ihtiyacı olan (!) bir icat.

4. Bitbite

4. Bitbite

Kulağa takılabilen ya da kıyafete tutturulabilen bu cihaz, çiğneme seslerinizi dinliyor. Bir şeyi yemeye başlamadan önce adını söylüyorsunuz. Örneğin, 'Elma.' diyorsunuz ve cihaz elmayı yerken kaç kere çiğnediğinizi hesaplayarak size sonucu grafikler hâlinde sunuyor. Çok yediğinizi düşündüğündeyse sizi uyarıyor. Bu cihazı tasarlayanlar, diyetisyenlerin 'Lokmalarınızı iyice çiğneyin.' demelerinden mi esinlendi bilemiyoruz.

5. Babymop

5. Babymop

Bebeğinizi canlı bir paspasa dönüştüren bir icat var sırada. %100 pamuktan üretilen bu tulum şeklindeki paspası, emekleyen bebeklerinize giydiriyorsunuz. Böylece bebek hem emekliyor hem evinizi temizlemiş oluyor. Akıllara zarar bu icat için ne diyeceğimizi bilemedik. 'Çocuk işçi çalıştırmanın dik âlâsı!' desek çok mu ağır olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Selfie kaşığı

6. Selfie kaşığı

Selfie çubuğu şeklindeki bu kaşık, fotoğraf çekerken yemek yemenizi kolaylaştırıyor. Fotoğrafı kolay çekiyorsunuz ama yeme kısmı biraz zorlaşıyor sanki. Bu icadın amacı, aslında kahvaltıları eğlenceli hâle getirmekmiş. Ne kadar eğlenceli olduğunu bir de kullananlara sormak lazım tabii!

7. Gamze yapıcı

7. Gamze yapıcı

Kulağa bir kadın ismi gibi gelen, Isabella Gilbert'in tasarladığı bu icadın görünümü biraz ürkütücü. Gamze yapıcı adı verilen bu icat, düzenli olarak kullanıldığında cezbedici gamzeler vadediyormuş. 1936 yılında piyasaya çıkmış ama ticari başarı elde edememiş. Isabella Gilbert için gamzesizlik büyük bir sorunmuş anlaşılan.

8. Motorlu paten

8. Motorlu paten

Detroit'te Motorlu Paten Şirketi tarafından 1956 yılında üretilen patenler, 1 beygir gücündeki motorla çalışıyor. Ürünün motor kısmı, kullanan kişinin sırtına takılıyor. Deposu, debriyajı ve gazı olan bu motorlu patenin en büyük sorunu duramamasıymış!

9. Katlanır köprü

9. Katlanır köprü

1926 yılında Hollanda'da L. Deth tarafından keşfedilen bu köprü, katlanarak valizde taşınabiliyor. Ayrıca birden fazla kişiyi de taşıyabiliyor. Yanınızda taşımanız gereken en önemli araçlardan biri. Ne de olsa bir köprüye ne zaman ihtiyacınız olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz, değil mi?

Anti-hırsız çantası

Anti-hırsız çantası

Bu çanta, 1963 yılında tasarlanmış akıllara zarar bir icat. Hırsız çantaya dokunduğu anda butona basıyorsunuz. Böylece zincir çekiliyor ve çantanın altı açılıyor. Çantada ne var ne yoksa yere dökülüyor. Değerli eşyalarınızı ve paranızı taşımanız için iyi düşünülmüş bir tasarım. Yere dökülenleri de eksiksiz bir şekilde toparlarsınız artık, o da sizden olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın